Skandal

Modni dizajner (37) pod ozbiljnim optužbama: Manekeni tvrde da je on seksualni predator, da ih je drogirao pa silovao!

U modnom svetu opet skandal: manekeni tvrde da je Aleksandar Vang seksualni predator

Moda
14:58h Autor:
Foto: Profimedia

Modni dizajner Aleksandar Vang (37) suočava se sa ozbiljnim optužbama za seksualni napad, nakon što je nekoliko manekena na društvenim mrežama javno priznalo da ih je dizajner drogirao, a zatim seksualno iskoristio, prenosi Dejli Mejl.

Nekoliko manekena je optužilo njujuorškog dizajnera da je "seksualni predator", od kojih su mnogi tvrdili da im je Vang "ubacio drogu u piće" a potom ih seksualno iskoristio.

Aleksandar Vang je postao poznat i po svojim zabavama na kojima se okupljaju zvezde, još do 2005. godine. Na ove optužbe nije odgovorio.

Optužbe protiv Vanga postale su viralne, nakon što su podeljene na Instagram od strane udruženja modela:

"Aleksandar Vang je seksualni predator, mnogi muški modeli i trans modeli su javno izašli sa optužbama o seksualnom zlostavljanju koje im je Aleksandar Vang naneo," navodi se u tekstu.

"Važno je pokazati podršku ovim žrtvama tako što ćete prestati da pratite Aleksandra Vanga i bojkotujete njegovu liniju odeće."

Aleksandar Vang
foto: Profimedia

U objavi stoji i video jednog muškog modela koji tvrdi da ga je 2017. godine Vang "dodirivao".

"U jednom klubu je iskoristio momenat gužve i dodirivao me u predelu prepona. Kada sam video da je to on u pitanju, prosto sam se zaledio. Polako sam počeo da se udaljavam od njega. Nisam mogao da poverujem da mi to radi, " ispričao je ovaj muškarac.

Još šest muškaraca javilo se sa svojim pričama o zlostavljanju od strane Aleksandra Vanga.

Udruženje modela navelo je:

"Budimo jasni: Nedostatak transparentnosti i odgovornosti modne industrije ostavlja sve modele ranjivim i podložnim zlostavljanju, bez obzira na njihov pol i rodni identitet."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...