saznajte više

Jednog sina sahranio, drugi mu kvari imidž: Ko je sin Džoa Bajdena? Dobio dete sa striptizetom, bori se sa demonima?

Hanter Bajden je završio pravo kao i njegov otac Džo, sli ima turbulentan privatni život, a Donald Tramp je aludirao na njegove sumnjive poslove.

Vip priča
Autor:
Jednog sina sahranio, drugi mu kvari imidž: Ko je sin Džoa Bajdena? Dobio dete sa striptizetom, bori se sa demonima?
Hanter Bajden, Foto: Profimedia

Džo Bajden je pobedio na izborima za američkog predsednika, a mnogi smatraju da će mu na toj funkciji biti teret njegov sin Hanter.

50-godišnji advokat podizao je prašinu svojim privatnim životom. Od 2019. je u braku s Melisom Koen i to mu je drugi brak, a pre nekoliko meseci dobili su dete.

Njegov prvi brak bio je s advokaticom Kejtlin Bajden (50), s kojom je dobio sina Finegana i ćerke Mejsi i Naomi, kojoj je dao ime po pokojnoj sestri koja je stradala u nesreći kada je imala godinu dana.

Povratak pasa u Belu kuću posle 4 godine: Sa porodicom Bajden stižu i dva nemačka ovčara! (FOTO)

foto: Profimedia

Hanter je šokirao javnost 2017. kada su procurile informacije da je u bliskom odnosu s Hali Bajden, udovicom svoga pokojnog brata Boa koji je umro od tumora mozga 2015. Prema pisanju američkih medija, to su odobravali njegov otac Džo i maćeha Džil, a romansa je počela 2016., godinu nakon Boove smrti. Njihova veza raspala se 2019.

Hanter je suosnivač kompanije Rosemont Seneca Partner, a od 2014. do 2019. je radio u ukrajinskoj kompaniji za proizvodnju plina "Burisma Holdings" te bio u centru pažnje desničarskih zajera. Osim toga je bio član uprave šangajske kompanije za upravljanje kapitalnim ulaganjima BHR, a Donald Tramp je aludirao da je njegov otac Džo koristio svoj svoj politički položaj da bi pogodovao sinu pa je pozivao državnog tužioca da pokrene istragu o njegovom poslovanju u inostranstvu.

Hanter se ranije borio s zavisnošću od alkohola i droge, a 2015. je bio usred skandala kada se njegova e-adresa našla na listi klijenata stranice za vanbračne veze Ešli Medison. Peto, vanbračno dete je dobio s Lunden Aleksis Roberts (29). Ona je striptizeta, kako pišu strani mediji, a očinstvo je potvrđeno na sudu u Arkanzasu prošle godine.

Dok Hanter podiže prašinu svojim privatnim i poslovnim životom, njegova polusestra Ešli (39), koju je Džo dobio sa suprugom Džil, ima zavidnu biografiju iza sebe. Ona je po struci socijalna radnica, a javnost ju je upoznala kada je njen otac bio na dužnosti potpredsednika SAD-a u administraciji Baraka Obame.

Životna priča Džil Bajden, buduće prve dame Amerike: Džoa je upoznala na slepo, 5 puta je prosio!

Bavi se aktivizmom i modnim dizajnom, a ranije je otkrila da je u ranoj mladosti stekla strast prema državnim aktivnostima, što nije čudno jer je njen tata celi život u politici. "Moj je otac javni službenik do kraja života, mama profesorka u državnoj školi, to je u mojem DNK-u", objasnila je Ešli 2017. u jednom intervjuu.

Studirala je kulturnu antropologiju na Univerzitetu Tulane, a diplomu iz socijalnog rada stekla je na Univerzitetu u Pensilvaniji te je bila jedna od 12 studenata koji su osvojili nagradu John Hope Franklin za borbu protiv rasizma. Radila je u Pravnom centru u Delaver, fokus joj je bio na krivičnom pravu, a 2014. došla je na poziciju izvršnog direktora te ustanove.

Ešli je 15 godina bila socijalni radnik u Odelu za pomoć deci, mladima i njihovim porodicama. Uz to je osmislila program za maloletnike, udomiteljske porodice podršku mentalnom zdravlju.

Nije se samo angažovala po pitanju ljudskih prava nego i životinjskih, a njen aktivizam probudio se još u osnovnoj školi. Kada je išla u četvrti razred, saznala je da njen omiljeni brend sjaja za usne Bonne Bell testira svoje proizvode na životinjama. Ubrzo je osmislila kampanju protiv takvog načina rada.

Ešli se angažovala i kako bi pomogla spasiti delfine i obratila se svom ocu Džou da je podrži. Izložila mu je svoj program i nagovorila ga da se za to založi kod tadašnje kongresmenke Barbare Bokser. Ešli se čak pojavila pred članovima Kongresa da bi ih podstakla na donošenje zakona koji je konačno napravljen 1991. te je pomogao u zaštiti delfina.

Svestrana Bajdenova ćerka pokrenula je i svoj modni brend "Livelihood" čiji je glavni cilj borba protiv rasne nejednakosti i nejednakosti primanja, a preko njega je podržala i pokret "Black Lives Matter"

"Ponosan sam na nju, od treće godine želi da promeni svet", pohvalio je jednom Džo svoju ćerku. Aktivirala se i u predsedničkoj kampanji svog oca.

"Danas sam ovde jer obožavam svog oca, ali takođe, duboko verujem da on ima karakter i viziju o tome kako voditi ovu zemlju", ispričala je Ešli u avgustu kada je bila domaćin događaja "Žene za Bajdena".

Vrlo je bliska s polubratom Hanterom (50), očevim sinom iz prvog braka, a takav je odnos imala i s preminulim Boom. Jednom je rekla da nema jače veze od one koja spaja sestru i braću.

Preko pokojnog Boa upoznala je svog supruga, otorinolaringologa i plastičnog hirurga Hauarda Kreina (39), za kojeg se udala 2012. Njen otac jednom je pokazao šta misli o njenom mužu. "On je pravi momak", naglasio je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs