BURAN ŽIVOT

TVRDIO DA JE LIČNO VIDEO BOGA, 3 PUTA SE ŽENIO, ŽIVEO RASKALAŠNO: Niko nema luđu životnu priču od ovog čoveka! (FOTO)

Ovih dana Pol Makartni uživa na jahti, jer - zaslužio je!

Vip priča
13:33h Autor:
TVRDIO DA JE LIČNO VIDEO BOGA, 3 PUTA SE ŽENIO, ŽIVEO RASKALAŠNO: Niko nema luđu životnu priču od ovog čoveka! (FOTO)
Pol Makartni, Foto: Profimedia

Teško je proceniti da li bi "Bitlsi" postali napoznatiji bend na svetu da nije bilo basiste Pola Makartnija. I dok će njegovo ime zauvek ostati vezano za ovaj bend - koji je postojao samo deceniju (1960-1970) - Makarntijeva solo karijera je daleko duža od vremena koje je proveo na sceni sa Džonom Lenonom, Džordžom Harisonom i Ringom Starom.

Džejms Pol Makartni rođen je 18. juna 1942. u Liverpulu. Njegova majka Meri Patriša bila je medicinska sestra, a njegov otac, Džejms je bio dobrovoljac tokom drugogo svetskog rata. Često je bio odsutan, pa ga je majka gotovo sama odgajila.

Makartni ima mlađeg brata Pitera Majkla i mlađu polusestru Rut, iz prvog braka njegovog oca.

1956. godine, kada je Makartni imao 14 godina, njegova majka je umrla od embolije kao posledice komplikacija operacije raka dojke.

TRUDNA DEVOJKA MU UMRLA NA RUKAMA, SKONČAO U BEDI, ZABORAVLJEN OD SVIH: Potresna sudbina legendarnog glumca! (FOTO)

Pol Makartni
foto: Profimedia

Kada je ostao bez majke povlačio se u sebe, pa je njegov otac sve vreme pokušavao da mu pomogne. Ohrabrivao ga je da počne da ide na časove klavira jer je bio jako muzikalan.

Kada je imao 11 godina, otac ga je odveo na audiciju za hor Liverpulske katedrale, ali nije primljen. Makartni se zatim pridružio horu u crkvi Svetog Varnave.

Za 14 rođendan je od oca dobio niklovanu trubu, ali kada je rokenrol postao popularan na Radiju Luksemburg, Makartni ju je zamenio za akustičnu gitaru.

Sledeće godine upoznaje Džona Lenona i njegovu grupu The Kuarrimen na svečanosti u crkvi Svetog Petra. Ubrzo nakon toga, članovi benda su pozvali Makartnija da se pridruži bendu kao ritam gitarista, i tu počinje istorija.

Bend je promenio nekoliko imena dok nisu došli do onog koje danas ceo svet zna "The Beatals"

POBEDILA OPAKU BOLEST, NJENO PRAVO IME KRIJE POTRESNU SUDBINU: Ove detalje iz Ćaninog života niko nije znao!

Bitlsi
foto: Profimedia

O njegovom privatnom životu se malo znalo, uprkos velikoj popularnosti. Sve što se pojavljivalo u medijima bilo je čisto nagađanje. Makartni je pre nekoliko godina rešio da otvori dušu i dao veliki intervju za GQ. Evo šta je sve rekao:

Makartni se prisetio kako su, pre nego što su postali slavni, imali seanse grupnog masturbiranja.

"Bili smo u Džonovoj kući i umesto da se napijemo i zabavljamo, samo smo sedeli u mraku. Neko je počeo da masturbira i onda smo krenuli svi. S vremena na vreme neko bi samo rekao neko ime, npr: 'Brižit Bardo!' i svi bismo samo nastavili. Naravno, Džon je u jednom trenutku rekao: 'Vinston Čerčil' i svi bismo se smejali. Nismo to radili često, samo nekoliko puta", ispričao je Makartni. Što se tiče orgija, tvrdi da to nije bila njegova česta praksa.

"Bilo je grupi devojaka, ali orgije nisu baš moja stvar. Jednom smo bili u Vegasu i tip iz organizacije nas je pitao da li želimo prostitutke, naravno da smo pristali. Ja sam tražio dve. Bilo je to predivno iskustvo, ali to je najbliže što sam došao do orgije. Ne znam šta su radili ostali u svojim sobama. Mislim da je Džon više bio za takve stvari. Na primer, ženi bi se svideo i otišli bi kod nje kući, a onda bi suprug gledao. To se smatralo perverznim u to vreme", kaže Makartni.

ISPALILA GLAVNOG HOLIVUDSKOG ŠMEKERA, INTERVJUISALA PAPU, KRASILA NASLOVNICU PLEJBOJA: Ovo je prva starleta Jugoslavije!

Pol Makartni
foto: Profimedia

Setio se i kako su se na prvim turnejama, pre svetske slave, svi zbližili jer su provodili puno vremena zajedno.

"Ako bi bilo hladno u kombiju na turnejama, jednostavno bismo se 'posložili' u sendvič jer je to bio jedini način da se zagrejmo. Zbog takvih smo stvari postali jako dobri i bliski prijatelji i mogli smo savršeno da funkcionišemo. Sećam se da smo bili smešteni u dva kreveta, i mislim da je Džordž doveo devojku tamo. Svi smo ćutali, osetili smo samo neke pokrete i znali smo da Džordž upravo gubi svoju nevinost. Nakon toga smo svi slavili", kaže muzičar, dodajući da ima toliko anegdota da se često pita da li se sve to stvarno dogodilo.

"Ponekad pomislim: 'Da li sam upoznao Elvisa?', i znam da jesam. Ali, neke su priče toliko neverovatne da razmišljaš da li je moguće da je to istina", kaže.

Droge je takođe bilo koliko god su je hteli, iako Makartni nije bio tip koji bi se "navukao" na nešto. Svejedno, kad je jednom prilikom uzeo LSD, misli da je video boga.

Makartni je ispričao i kako se Kanje Vest ponudio da mu producira album.

"Pitao me da li želim da napišemo pesmu zajedno i pristao sam. Očekivao sam da ćemo sesti u studio i napisati pesmu na tradicionalan način, ali samo smo sedeli tamo, razmenjivali ideje, a sve što smo odsvirali ili otpevali se snimalo. Nekoliko meseci je prošlo i ništa mi nisu javili pa sam mislio da ništa neće biti od toga, ali onda su izašle pesme 'Only One' i 'Four Five Seconds'. Nije mi bilo jasno što sam uopšte uradio za tu pesmu, ali kasnije sam shvatio da su ubrzali i povisili moju gitaru i back vokale", ispričao je Makartni.

ROĐEN JE KAO SIJAMSKI BLIZANAC, SA PARAZITSKIM BRATOM NA LEVOM RAMENU: Ovaj čovek miriše na bogatstvo! (FOTO)

Pol Makartni
foto: Profimedia

3 braka i samo jedna iskrena ljubav

Iako je menjao žene kao čarape i 3 puta bio u braku. Njegova najveća ljubava bila je Linda.

Linda Makartni je bila Polova prava ljubav, muza i inspiracija, a njihova ljubav bila je veća od života.

Linda je bila Amerikanka i bavila se fotografijom. U tom periodu fotografisala je rok bendove. Ne samo da je bila talentovana, već je bila jedna od prvih ženskih fotografa koji su zabeležili neke od najvećih muzičara tog vremena uključujući Stonse, Aretu Frenklin, Džimija Hendriksa i Boba Dilana.

Pol i Linda su se upoznali u jednom noćnom klubu 1967. godine, i Pol je jednom prilikom rekao da je istog momenta osetio kako ga privlači. Linda, koja je bila veliki fan Bitlsa bila je po malo zacopana u Džona Lenona ali to se izgubilo kada je upoznala Pola koji je važio za najslađeg Bitla. Počeli su da se zabavljaju istog momenta, a samo dve godine kasnije ozakonili su svoju vezu u Londonu.

MARK SANJAO DA IMA TUMOR NA MOZGU, A ONDA MU JE DOKTOR POTVRDIO NAJVEĆU NOĆNU MORU: Neobičan život slavnog glumca!

Pol Makartni, Linda Mekartni
foto: Profimedia

Ono što su oboje izneli u javnost je da su ih zajednička ljubav prema prirodi, muzici, zabavi i uživanju u životu povezala. Linda je pre Pola imala jedan brak, odmah nakon fakulteta sa kojim je dobila ćerku Heder. Njihov brak je trajao samo tri godine, iako je Linda bila odlučna da se nakon toga više neće udavati, Polova ljubav i nežnost prema njenoj ćerki su joj bili dokaz da je našla ljubav svog života.

Kada su se Bitlsi raspali 1970. godine (kada je Pol "tužio bend", par je odlučio da se upusti u nov projekat - zajedno. Pol je naučio Lindu da svira klavijature, i tada su osnovali svoj bend Wings sa kojim si često nastupali, a izdali nekoliko albuma koji su bili jako dobro prihvaćeni. Oni su bili savršen tim u svakom pogledu, poslovnom i privatnom.

Pol je napokon pronašao svoju muzu, a Londa je našla partnera koji ju je pogurao kreativno do nezamislivih granica. Njihova veza koja je trajala 29. godina je bila ujedno i najplodnji period Pola Makartnija u muzičkom smislu, ali kako kaže i najsrećniji period u životu. Na žalost, Linda je 1995. godine saznala da boluje od raka dojke sa kojim je bitku izgubila tri godine kasnije.

Pol Makarni se četiri godine nakon gubitka svoje životne saputnice ponovo oženio. I to sa Heder Mils, brak o kojem su godinama brujale novine širom sveta. Kontraverzna veza se završila tako što je navodno Heder uspela da dobije ogromnu količinu novca. Onda, 2011. godine Pol je upoznao sadašnju ženu, Nensi Ševel, sa kojom je od tada i koja je kako kaže Pol, uspela da inspiriše da napiše još po koju ljubavnu pesmu.

PREKRIO SE ČARŠAVOM PO GLAVI, UZEO PIŠTOLJ I PUCAO! U OPROŠTAJNOM PISMU JE NAPISAO...: Evo kako se ubio Bekim Fehmiju!

Pol Makartni
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs