ŽIVOT KAO SA FILMA

NJOJ JE BOG DAO SVE! IMA BRAK IZ SNOVA, DIPLOMU HARVARDA I BRDO PARA: Nevrovatna priča najpametnije glumice! (FOTO)

Lepotom pokorila Holivud, završila 2 fakulteta, govori šest jezika

Vip priča
11:10h Autor:
NJOJ JE BOG DAO SVE! IMA BRAK IZ SNOVA, DIPLOMU HARVARDA I BRDO PARA: Nevrovatna priča najpametnije glumice! (FOTO)
Foto: Profimedia

Natali Portman, pravog imena Natali Heršlag, rođena je 9. juna 1981. godine u Jerusalimu. Još odmalena Natali je zavolela glumu, a poseban talenat izdvojio ju je tako da je već s 12 godina dobila prvu ulogu u filmu „Leon“, rame uz rame sa slavnim Žanom Renoom.

Natali je pohađala jevrejsku školu, a filmsku karijeru je u jednom trenutku žrtvovala zbog obrazovanja. Natali je jedna od retkih obrazovanih dama u Holivudu. Završila je psihologiju na Harvardu, a potom je i diplomirala na Jevrejskom univerzitetu.

Osim što je fakultetski obrazovana, Natali tečno govori hebrejski i engleski, a razume francuski, nemački, japanski i španski. Pohađala je i časove u Jerusalimu.

Pored obrazovanja, uspela je da stekne veliku popularnost i uspeh i na filmskom platnu. Za svoju 41 godinu, nizala je samo uspehe.

Njena karijera kreće uzlaznom putanjom od 2000. godine kada je ostala zapažena u filmu „Bliskost“. Za ulogu u ovom filmu bila je nominovana za Oskara, a osvojila je Zaltni globus.

ROĐEN JE KAO SIJAMSKI BLIZANAC, SA PARAZITSKIM BRATOM NA LEVOM RAMENU: Ovaj čovek miriše na bogatstvo! (FOTO)

Zatim niže filmske hitove kao što su Gojine utvare, V za Vendetu, Druga Bolenova kći, a 2011. godine dobila prestižnog Oskara za glavnu ulogu u filmu „Crni labud“ kao i veliki broj drugih nagrada. Natali u ovom filmskom hitu tumači profesionalnu balerinu, a put spremanja ove uloge nije bio nimalo lak.

"To je bio veliki izazov, i imala sam ogromnu podršku. Svi nastavnici, koreografi, reditelj pre svega su me oblikovali i gurali na tom putu. Počela sam od osnovnih baletskih pokreta, dva sata dnevno prvih šest meseci."

"Narednih šest meseci, po pet sati dnevno. Dodali smo i plivanje. Zatim, dva meseca po osam sati dnevno. Fizička disciplina mi je pomogla da savladam emocionalnu stranu lika. Život baletskog igrača je sličan monaškom životu. Oni ne piju, ne izlaze uveče, ne jedu, i konstantno izlažu telo bolu“, rekla je tada ona.

Tokom snimanja filma Portmanova upoznaje sadašnjeg muža, baletskog igrača i koreografa Bendžamina Milpijea. U decembru 2010. objavili su veridbu i srećnu vest da je Natali trudna.

MARK SANJAO DA IMA TUMOR NA MOZGU, A ONDA MU JE DOKTOR POTVRDIO NAJVEĆU NOĆNU MORU: Neobičan život slavnog glumca!

Natali Portman
foto: Profimedia

U junu 2011. par je dobio sina Alefa, a sledeće godine venčali su se na intimnoj jevrejskoj ceremoniji u Kaliforniji. 22. februara 2017. godine na svet je donela i drugo dete, devojčicu Amaliju.

Bendžamin je trenutno direktor baleta u Pariskoj operi. Zbog Natali je promenio veru. Francuski koreograf je rekao kao mu je jako važno da bude iste vere kao i njegova draga, te želi da pređe u judaizam.

Na meti tračeva

Muzičar Mobi (53), čije je pravo ime Richard Melville Hall, je otkrio da se viđao sa 16 godina mlađom Natali Portman u njenim 20-im godinama, ali je istakao da je to trajalo samo nekoliko nedelja.

On je u svojoj knjizi napisao da je tada gospođica Portman otvoreno koketirala s njim u bekstejdžu njegovog koncerta. “Ja sam bio ćelava pijanica, ona prelepa filmska zvezda, ali uprkos tome bila je u mojoj sobi u bekstejdžu i flertovala sa mnom. Ja sam tada imao 33, ona 20”, napisao je u svojoj knjizi “When It Fell Apart” muzičar.

"Nekoliko nedelja pokušavao sam da joj budem dečko, ali nije uspelo. Mislio sam da ću morati da joj objasnim svoj strah od toga da budem u pravoj vezi, ali jedne noći me je obvavestila da je upoznala nekog. Laknulo mi je što neću morati da joj objašnjavam koliko sam oštećen", rekao je on.

Natali i demantovala glasine o vezi s muzičarem kojeg je usput nazvala i “jezivim starcem“.

3 MUŠKARCA TVRDE DA IH JE GLUMAC SEKSUALNO NAPASTVOVAO: Imao sam samo 14 godina kada me "pipkao"!

Žena sa savršenim crtama lica

Teoriju takozvane "božanske proporcije" koju je iskoristio De Silva postavili su stari Grci, a koristili su je i renesansni umetnici kako bi napravili savršeno umetničko delo. Koristeći pogodnosti savremenog vremena hirurg je na drugačiji način primenio pravilo kako bi otkrio koje žene su matematički najbliže fizičkom savršenstvu.

Na osnovu prikupljenih podataka ispostavilo se da Natali ima gotovo savršeno lice, kod nje postoji 90,51% simetrije.

OTAC OPTUŽEN ZA PEDOFILIJU, MAJKA JE CEO ŽIVOT MALTRETIRA: Život najbuntovnije princeze bliži je paklu nego bajci!

O pritisku sa kojim se žene susreću rekla je:

Natali Portman je uprkos velikoj slavi ostala prizemna. Ona živi miran, porodični život, koji vešto sakriva od očiju javnosti. Nedavno je govorila o pritiscima sa kojima se žene susreću i rekla:

"Kao žena, neprestano se boriš protiv toga da te procjenjuju prema tome kako izgledaš, da te gledaju i stvaraju mišljenje o tebi. A šta je lepota? Ona je po definiciji prolazna, to je nešto što ne možeš da zamrzneš u vremenu, ona je poput leptira, živi na sekund. Da bi svoj život učinili zaista vrednim i smislenim, ne možete se oslanjati na lepotu".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs