TRUDNA DEVOJKA MU UMRLA NA RUKAMA, SKONČAO U BEDI, ZABORAVLJEN OD SVIH: Potresna sudbina legendarnog glumca! (FOTO)

Ono što je Bora Kandić doživeo niko nije zaslužio

Vip priča
12:52h Autor:
TRUDNA DEVOJKA MU UMRLA NA RUKAMA, SKONČAO U BEDI, ZABORAVLJEN OD SVIH: Potresna sudbina legendarnog glumca! (FOTO)
Foto: Printscreen Youtube / RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

On je bio glumac koji obećava, nakon ekonomske škole je upisao Akademiju, a zanimljivo je da je pre toga odgledao svega dve predstave u životu.

Kada je Borivoje Kandić zablistao 1987. godine u ulozi Vuka Karadžića u istoimenoj seriji, koja je obarala sve rekorde gledanosti u bivšoj Jugoslaviji, činilo se da su ovom glumcu sva vrata širom otvorena.

Borivoje Bora Kandić rođen je 1961. godine u Mostaru, a sedam godina kasnije se preselio sa roditeljima u Beograd. Njegov otac je bio glumac Miloš Kandić, a majka Neda je nekadašnja savetnica tadašnjeg predsednika SIV-a Džemala Bijedića.

Diplomirao je glumu u Novom Sadu kod profesora Branka Pleše, a paralelno je primljen i na Akadmiju u Beogradu gde je ostao do kraja studija.

Ipak, sudbina se okrenula protiv njega...

Devedestih godina je bio i politički aktivan, vodio je sve mitinge Srpskog pokreta obnove, a za medije je govorio i da je zaljubljive prirode.

PREKRIO SE ČARŠAVOM PO GLAVI, UZEO PIŠTOLJ I PUCAO! U OPROŠTAJNOM PISMU JE NAPISAO...: Evo kako se ubio Bekim Fehmiju!

Vodio je buran ljubavni život, a jedna tragedija obeležila ga je zauvek

U vreme kada je snimao seriju “Vuk Karadžić”, izgubio je tragično svoju prvu veliku ljubav.

– Ana Prenk je bila moja najveća ljubav, još iz osnovne škole. Trebalo je da se venčamo, ali poginula je dok mi je ležala u krilu. Bila je trudna. Zato nikada više nisam poželeo da imam dete. Ispratili smo mog brata u vojsku i kada smo se kolima vraćali iz Sombora, sedeli smo na zadnjem sedištu.

Vozio nas je prijatelj, koji je posle zbog te nesreće bio u zatvoru. Kada smo išli u Sombor, ja sam bio na tom mestu gde je ona bila, i u povratku smo se zamenili. To čak nije bio ni sudar, bila je samo velika krivina i auto se jako zaneo, Ana je spavala i samo joj je pukao vratni pršljen.

Tada sam izgubio kosu, a njen otac, tadašnji direktor JAT-a, osedeo je u jednom danu. Nikada nisam pričao o ovome, čak ni najbližim prijateljima. Godinama sam bio u psihički devijantnom stanju. Posle je život doneo neke nove okolnosti, ali ostala je velika rana.

OBRAZOVANJE DISKUTABILNO, ALI ZATO ZARAĐUJU HILJADE EVRA ZA DAN: Ove velike zvezde nemaju ni diplomu SREDNJE ŠKOLE!

3 braka i 3 razvoda

Njegova prva supruga je bila Maša, ćerka glumca Karla Bulića, međutim, oni su se ubrzo razveli, a zbog svog avanturističkog duha ubrzo se oženio Elizabetom, a na kraju i Ljubicom, koja je takođe glumica. Davne 1998. je otišao u Australiju zbog jedne žene i tamo je živeo u Pertu, Melburnu i Sidneju. Razveo se 2007. i vratio u Srbiju.

Tamo sam živeo sa suprugom. Kada smo se razveli, jer se ona zaljubila u nekog Italijana, vratio sam se ovde da patim za njom. Zapravo, vratio sam se jer mi se majka razbolela i htela je da me vidi još jednom, te 2007. godine. I kada me je videla, ozdravila je, a ja sam ostao ovde.

Kada se vratio u Beograd, dočekan je raširenih ruku, ali je odbio nekoliko velikih uloga i nakon toga pao u zabroav. "Pucao sam sam sebi u noge", rekao je on jednom prilikom.

MENI SU RODITELJI BILI MUSLIMANI, NJIH NISAM MOGLA DA BIRAM, ALI VERU JESAM: Ovi pevači su se odrekli islama!

Tužan kraj velikog glumca

Preminuo je 7. decembra 2020. u 59. godini. Poslednje dane proveo je čisteći jednu kafanu na Zelenom vencu, kako bi mogao da preživi.

- Pomažem prijatelju u ovom kafiću, u jednu ruku se i družimo, a i on mi daje malu naknadu. Dođem svako jutro pre osam, malo počistim, pripremim stolove pre nego što pristignu gosti. Nije to mnogo posla, niti nešto od čega bih mogao da živim. Mene izdržava majka. Od njene penzije preživljavam. A živim sam, sa psom, otkad sam se razveo - rekao je u svom poslednjem intervjuu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs