ŽIVOTNA PRIČA

POBEDILA OPAKU BOLEST, NJENO PRAVO IME KRIJE POTRESNU SUDBINU: Ove detalje iz Ćaninog života niko nije znao!

Stekla je ogromnu popularnost, a o njenom privatnom životu se malo toga zna

Vip priča
Autor:
POBEDILA OPAKU BOLEST, NJENO PRAVO IME KRIJE POTRESNU SUDBINU: Ove detalje iz Ćaninog života niko nije znao!
Foto: Printscreen Youtube / BN Music Official

Stojanka Mitrović “Ćana“ je poznata pevačica narodne i folk muzike, za koju je publika čula kada je imala svega devetnaest godina.

Rođena je 28. marta 1968. godine u selu Gronja Tramošnja, u Bosni i Hercegovini. Osnovno obrazovanje je završila u mestu Tomina, koje se nalazi u opštini Sanski Most.

Nakon završene osnovne škole, Ćana u istoj opštini upisuje srednju poljoprivrednotehničku školu, opšti smer. Tokom pohađanja osnovne škole počela je da se bavi pevanjem, te je u to vreme, još kao malo dete, pokazala svoj ogromni talenat za muziku, piše portal Sveopoznatima.com

Kada je imala svega devetnaest godina Ćana je započela svoju pevačku karijeru u restoranu “Beograd“ koji se nalazi u Subotici.

Na ovom mestu se zadržala jedno vreme, sve dok nije dobila bolje ponude, što se dogodilo 1989. godine, kada je dobila poziv da sa KUD- om ide na turneju. Tokom pomenute turneje, nastupali su u mnogobrojnim zemljama, poput: Švedske, Belgije, Danske i drugih. Publika je bila oduševljena njenim nastpupima, te je stoga tokom turneje uspela da ostvari brojne kontakte sa ljudima iz njene branše. Nakon toga njena karijera kreće uzlaznom putanjom.

Privatni život

O njenom privatnom životu zna se veoma malo. Naime, tokom svoje višedecenijske karijere nije imala skadala, te nije bila u žiži javnosti kada je njen privatni život u pitanju.

Ono što se zna je da je u braku sa Draganom Mitrovićem Reljom godinama. Par je odlučio da svoju vezu ozvaniči brakom 20. oktobra 2001. godine.

Nakon venčanja, Dragan i Ćana se sele iz Doboja za Beograd, u kom popularna pevačica postaje zvanično građanka Beograda i dobija zlatni melos. Dve godine kasnije, kao kruna njihove ljubavi na svet je došao njihov sin Luka.

Iza njenog imena krije se velika tuga

Ćana je ispričala je u emisiji "Glamur" svoju tešku životnu priču, a potom i otkrila kako je dobila nadimak po kome je svi znaju.

Ćana je 2013. godine ustanovila da boluje od opake bolesti, koju je na svu sreću rano otkrila.

"Ja sam otkrila bolest u ranoj fazi. Upozoravam ljude da redovno idu na preglede, jer je ova bolest postala kao neka epidemija. Velika je stvar otići na vreme i kod dobrih stručnjaka. Raspitajte se, uvek pitajte na više strana", započela je Ćana potresnu priču.

Ćana je dodala da joj je u teškim trenucima prijala "čašica razgovora" sa ljudima koji su bili uz nju.

"Operativnim putem se sve završilo, izlečenje je bilo moguće. U životu se ništa ne dešava slučajno i kada vam se i ružne stvari dešavaju, to su sve isušenja koja su vam potrebna u životu", ispričala je Ćana.

Pevačica je otkrila gledaocima kako je zapravo dobila nadimak.

"Stanojka mi je ime, pošto je dugo, ja sam izdejstvovala Ćana. Prestala sam se odazivati i na Stanojka i na Stana i oni su počeli da me nazivaju Ćana. Srodila sam se sa nadimkom i meni je lepo. Pošto je mojim roditeljima umrlo troje dece, oni su mi onda dali ime Stanojka, jer je to bio takav običaj da bi ta nesreća prestala", zaključila je ona u "Glamuru".

Naime, Ćana je rođena kao šesto dete, međutim, njena majka izgubila je troje dece odmah po rođenju. Kako bi sprečila ovaj niz tragedija, pevačicina majka počela je da se hvata za slamku spasa i usvoji jedan od saveta prijatelja.

Ćerki je dala ime Stanojka, kako bi umiranje dece u njihovoj porodici stalo i kako bi devojčica preživela. Iako je bila najmlađa i odrastala uz dva brata, kaže da je bila voljena, ali ne i razmažena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs