više se nikad nije udavala!

MIK DŽEGER IZGUBIO OVU FATALNU ŽENU ZBOG MNOGIH AFERA: Sve joj bilo jasno na venčanju, BESRAMNO mu uzvratila! (FOTO)

Neprikosnoveni rokeri i kontroverzni muzičar se trenutno bori sa korona virusom, zbog čega su Stonsi otkazali koncert u Amsterdamu.

Ljubav i zavođenje
17:00h Autor:
MIK DŽEGER IZGUBIO OVU FATALNU ŽENU ZBOG MNOGIH AFERA: Sve joj bilo jasno na venčanju, BESRAMNO mu uzvratila! (FOTO)
Foto: Profimedia

Naime, Mik Džeger (78) nije poznat samo po sjajnoj muzičkoj karijeri i mnogobrojnim hitovima, već važi i za jednog od najvećih zavodnika na svetskoj javnoj sceni Međutim, pred oltar su uspele da ga odvedu samo dve žene!

Prva je danas 74-godišnja glumica Bjanka, a druga 63-godišnja bivša manekenka i top-model Džeri Hol, koja je trenutno u braku s 25 godina starijim medijskim magom Rupertom Murdokom.

Bjanka Džeger
foto: Profimedia

Raskošna lepotica, muza Endija Vorhola, dama koja je, bar na kratko, uspela da zauzda Mika Džegera, nekadašnja glumica, najveća džetseterka sedme dekade 20. veka, redovna gošća "Studija 54" - tako bi, u kratkim crtama, mogla da se opiše Bjanka Džeger, prva supruga slavnog rokera.

Ali, nije Bjanka Džeger samo simbol lepote, seksepila, mode i luksuza, već je nekoliko decenija i društvena aktivistkinja, trenutno i ambasadorka dobre volje Saveta Evrope, osnivačica i predsednica Fondacije za ljudska prava koja nosi njeno ime.

Ova Nikaragvanka, rođena 1945. godine, kao tinejdžerka preselila se najpre u Pariz na studije političkih nauka, da bi se potom otisnula u Njujork sa željom da postane glumica. Iako njena filmografija broji petnaestak naslova, među kojima je i epizoda u seriji „Poroci Majamija“, u glumačkim vodama nije ostavila dublji trag.

Bjanka Džeger
foto: Profimedia

No, zato je sedamdesetih godina u Njujorku postala deo elitne umetničke scene, prevashodno kao muza oca pop-arta Endija Vorhola. U tandemu bi dolazili iz večeri u veče u legendarni „Studio 54“, a američki umetnik ovekovečio ju je na svojim čuvenim polaroidima nebrojeno puta, pravio printove inspirisane Bjankom…

Zanosna crnka družila se, ne samo sa likovnim i vizuelnim umetnicima, već i brojnim muzičarima od Dejvida Bouvija, preko Erika Kleptona, do Pola Makartnija.

Na zabavi posle koncerta „Rolingstonsa“ u Francuskoj 1970. upoznaje Mika Džegera. I samo godinu dana kasnije udaje se za Džegera u Sen Tropeu.

Jedna od najčuvenijih fotografija Bjanke Džeger, koja je ušla u anale pop kulture, jeste ona kada na spektakularan način dolazi na proslavu 32. rođendana svoga supruga u „Studio 54“, na belom konju. Uspela je da zauzda Džegera, sa kojim je dobila ćerku Džejd, čitavih devet godina, a kada ju je prevario sa Džeri Hol podnosi zahtev za razvod. Brak je na kraju proglašen nevažećim, jer je sklopljen na Baliju.

Preciznije, Bjanka je kao razlog razvoda navela njegovu preljubu s Džeri, a jednom je prilikom izjavila: "Moj je brak bio gotov na dan venčanja."

Okružena je umetnošću i umetnicima čitavog života pa i ne čudi što je Bjanka Džeger, koja decenijama živi u Londonu, veliki kolekcionar. U svojoj impresivnoj kolekciji ima dela Endija Vorhola, Žana-Mišela Baskijata, Raušenberga. Ali, unikatna s obzirom da je, kao bliska im prijateljica, dobijala od njih dela rađena specijalno za nju. Takođe, može se pohvaliti i delima najvažnijih umetnika današnjice, kakvi su Trejsi Emin, Ros Blekner, Džejson Martin, Mark Kvin…

Bjanka Džeger
foto: Profimedia

Kada su nedavno ponovo otvoreni muzeji i galerije u engleskoj prestonici, ohrabrila se da konačno izađe iz doma i upija likovnu ponudu Londona, a o svom prijateljstvu sa kultnim likovnim imenima i omiljenim umetnicima današnjice govorila je za sajt „Artnetnjuz“, podsetivši da je mnoge ikone upoznala i pre nego što su postali poznati:

– Bila sam bliska prijateljica Endija Vorhola, a on je bio pravi pokrovitelj i zaštitnik mladih umetnika. Tako sam upoznala Žana-Mišela Baskijata i Kita Haringa. I oni su bili umetnici čija sam dela tako volela. A volela sam i njih kao ljude – otkrila je Bjanka.

Jedna od omiljenih galerija Džegerove u Londonu jeste ona koja nosi ime jednog od najslavnijih galerista i kolekcionara decenijama unazad i njenog bliskog prijatelja Tadeuša Ropaka, Austrijanca, koji ima i galerije i u Salcburgu i Parizu. Upoznala ga je još davnih dana u Njujorku.

Drugovala je sa njim i Baskijatom, a prisetila se i kako je došla do jednog od najdražih dela u svojoj kolekciji:

– Ropak i Baskijat krenuli su na moju rođendansku zabavu. Međutim, Baskijat je shvatio da je krenuo na rođendan praznih ruku, bez poklona. I zato se žurno vratio u svoj studio, uzeo jednu kutiju i islikao je. To mi je jedan od najdražih rođendanskih poklona u životu!

Bjanka Džeger
foto: Profimedia

NEMIRNA PRIRODA MIKA DŽEGERA

Iako su brojni drugi muškarci uzdisali za ovim lepoticama, okorelom zavodniku jednostavno nisu bile dovoljne, pa je tako varao i Džeri Hol.

Za vreme braka s Bjankom, Džeger je imao i aferu s Plejbojevim modelom pune dve godine, a za vreme braka s Džeri upleo se u nove afere.

Bjanka se više nije udavala. Ali, jedno moramo priznati, crnokosa Bjanka izgleda odlično za svoje godine!

Bjanka Džeger, Mik Džeger
foto: Profimedia

ROMANSA SA RAJANOM

Sedamdesete godine prošlog veka bile su poznate kao vreme slobodne ljubavi. Čini se da je Bjanka DŽeger imala mnogo takvih romansi tokom braka sa Mikom DŽegerom. Prema pismu koje je scenarista Teri Sautern ("Doktor Strendžlav", "Goli u sedlu") napisao Stenliju Kjubriku 30. septembra 1973. nikaragvanska lepotica imala je vatrenu ljubavnu aferu sa glumcem Rajanom O'Nilom dok je bila udata za pevača "Roling stounsa".

- Dragi moj Sten, imao sam zadovoljstvo da upoznam Rajana O'Nila kada smo obojica bili gosti u kući rok zvezde Mika DŽegera i njegove šarmantne supruge Bjanke, kojoj se mladi O'Nil besramno udvarao i na kraju je odveo u krevet - piše Sautern Kjubriku, čestitajući mu na odluci da izabere Rajana za glavnu ulogu u filmu "Beri Lindon". - Štaviše, jedno popodne ušao sam u sobu i zatekao Rajana i Bjanku na delu. Radili su to kao par besnih svinja.

Pismo o seksu Rajana i Bjanke koji se desio u DŽegerovoj kući u Londonu, biće štampano u magazinu Man of the world, koji će biti dostupan na kioscima od 15. septembra. Mada ovi detalji do sada nisu objavljivani, Bjanka je još 1977. priznala da je imala povremenu dvogodišnju romansu sa plavookim glumcem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs