KAO NA FILMU

VIDEO JE U REKLAMI I REKAO-OVO JE ŽENA ZA MENE! SUTRA PUTUJEM DA JE UPOZNAM: Neverovatna ljubavna priča duga 50 godina!

Dvostruki Oskarovac uživa u jednom od najdugovečnijih brakova u Holivudu

Ljubav i zavođenje
11:14h Autor:
VIDEO JE U REKLAMI I REKAO-OVO JE ŽENA ZA MENE! SUTRA PUTUJEM DA JE UPOZNAM: Neverovatna ljubavna priča duga 50 godina!
Foto: Profimedia

Britanski glumac Moris Džozef Miklvajt, poznatiji pod umetničkim imenom Majkl Kejn (88) u skladnom je braku 48 godina sa 14 godina mlađom Šakirom Kejn.

Njihova ljubavna priča počela je kao na filmu.

Naime, dvostruki Oskarovac je 1971. godine sadašnju suprugu ugledao u reklami za kafu. To je bilo dovoljno da se zaljubi na prvi pogled.

"Sedeo sam kod kuće sa prijateljem, gledali smo televiziju kad je prikazana reklama za kafu iz Brazila. Video sam devojku koja je bila u reklami i rekao prijatelju: 'Ovo je žena za mene, sutra putujem u Brazil da je pronađem", svojevremeno je otkrio glumac.

Majkl Kejn i supruga
foto: Profimedia

Poludevši za njom, a da je još nije ni upoznao, Majkl Kejn je u jednom noćnom provodu, sreo prijatelja, rekavši mu da putuje u Brazil i pozvao ga da krene s njim. A kada mu je sve objasnio, shvatili su neverovatnu slučajnost.

"Rekao mi je da radi za tu firmu. Upitao sam ga može li da mi pomogne da je pronađem kada stignem u Brazil, a on mi je rekao: 'Ona nije Brazilka, Indijka je, živi nekoliko ulica odavde.' Pouka je: 'Budite spremni da vam se neverovatne stvari jednostavno dogode'", ispričao je Kejn.

Ostalo je istorija! Venčali su se 1973. godine, a ponosni su roditelji ćerke Nataše (48).

Majkl Kejn i supruga
foto: Profimedia

Majkl Kejn je svojevremeno otkrio da se u mladosti borio sa alkoholizmom, a da ga je upravo Šakira vratila na pravi put.

" Bez nje, bio bih mrtav odavno. Utopio bih se u alkoholu, a smrt bi bila izvesna. U mladosti, nisam vodio računa o sebi. Pio bih litar votke dnevno i pušio bih po nekoliko kutija cigareta. Nisam bio nesrećan, više me je stres uzimao pod svoje. Sva ta pitanje: "Da li da prihvatim novu ulogu? Kako da je odigram? Kako ću da zapamtim sav taj tekst?" Ta pitanja su me iscrpljivala i izazivala stres. Kada sam upoznao Šakiru, ona me je jednostavno smirila", rekao je i dodao:

Majkl Kejn i supruga
foto: Profimedia

"Ona mi je desna ruka, njoj se poveravam i ne postoji događaj i misao koju nisam podelio sa njom. Upoznao sam je kada sam već bio poznat, ali sigurno ne bih stigao tu gde jesam, da nije bilo nje. Nikada mi nije rekla: "Moraš da prestaneš da piješ", ali otkako sam je upoznao, sam sam poželeo da ostanem trezan".

Dodao je kako je u svojoj dugoj glumačkoj karijeri često bio okružen zgodnim ženama, ali nikada nije imao želju da prevari suprugu, jer otkad ju je prvi put video ona je za njega najlepša.

"Nikad nisam bio u iskušenju da zastranim i prevarim je. Neke moje kolege tvrde kako se prevara na setu ne računa, ali ja se nikad nisam s time slagao i uvek vodim suprugu na snimanje", objasnio je glumac.

"Za početak, tipična stvar kod snimanja filmova jeste odlazak na različite lokacije, s mnogo prelepih glumica, a oženjeni ste. Znate i sami šta se može dogoditi", dodao je Majkl Kejn, koji je odigrao više od 100 filmskih uloga i osvojio sve važne nagrade uključujući dva Oskara za sporedne uloge u filmovima "Hana i njene sestre", i "Kućna pravila".

Glumac je otkrio i tajnu njihovog srećnog i dugovečnog braka.

Nikada ne smete da delite kupatilo sa svojom ženom. Inače, imaćete samo mali kutak za brijač i četkicu za zube, i nikada nećete u njega moći da uđete“, objasnio je Oskarovac.

Majkl Kejn i supruga
foto: Profimedia

„Morate, takođe, da postanete jednaki partneri. Moja žena i ja smo jednaki u svemu. Ne postoji mala žena udata za veliku filmsku zvezdu. Ona vodi ceo posao u kojem smo jednaki partneri. Van filma, ona obavlja isto toliko posla koliko i ja, što je jako važno“, ispričao je Kejn.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs