iskreno

3 žene koje žive srećno bez seksa: Ovo su njihove ispovesti!

Prepričale su svoje iskustvo života bez seksualnog odnosa

Ljubav i zavođenje
Autor:
3 žene koje žive srećno bez seksa: Ovo su njihove ispovesti!
Foto: Shutterstock

U današnjem društvu se teško može zamisliti život bez seksa, a kvalitetan seksualni život utiče i na dobro zdravlje.

Iako je kod mnogih ljudi seksualni odnos visoko na lestvici prioriteta, tri žene kažu kako je njihovo iskustvo dokaz upravo onog suprotnog.

Sreća ne zahteva uvek divlji, pa čak i aktivan seksualni život.

One odbacuju teze da je uzrok tome nizak libido ili neki poremećaji, već nešto puno važnije - razlozi koji im život bez seksa čine ispunjenijim.

Ne želim da budem nečije seksualno osvajanje

Stefani Rivers (49) priznaje da je poslednji seks imala 2014. godine, te da posle toga više nije bila intimna.

"Tada sam bila u vezi i shvatila sam da je većina muškaraca, bez obzira na svoje godine, nezrela i usredsređena pre svega na seksualna osvajanja. Nije moj libido nizak, nije da nisam rob svojih seksualnih nagona poput drugih ljudi.

Važnije mi je usredsredim na duhovni rast i gradim odnos s čovekom koji može da se kontroliše. Verujem da je to najbolji način da utvrdimo jesmo li kompatibilni na druge načine koji će i kada seks ne bude više novost u vezi, održavati odnos s godinama koje dolaze.

Mit ili istina: Da li se suprotnosti zaista privlače?

foto: Shutterstock

U martu sam upoznala Nelsona, ljubav svog života. On živi u Južnoj Karolini, ja u Teksasu. Doneli smo odluku da odustanemo od seksa dok se ne venčamo, a svadba je planirana za sledeću godinu. Jedna koleginica me je pitala jesam li spavala s njim. Kad sam rekla da nisam, savetovala mi je da to učinim bar jednom pre venčanja.

Mislim da je to predrasuda i bazira se na ideji da žene jedino dobar seks mogu da ponude u vezi. S obzirom na to da je puno žena koje žele samo seks, muškarci ne moraju da čekaju ženu s drugim vrlinama. Kad bi se više žena trudilo da budu najbolje osobe, bilo bi manje nesrećnih veza i ostajanja u lošim odnosima samo zbog seksa.

U svakom slučaju, srećna sam što mogu da kažem da je Nelson sve što sam ikad želela od muškarca. On je zreo, duhovan čovek koji me ceni zbog drugih vrlina, a ne moje seksualne privlačnosti. A verujem da kad do seksa dođe, on neće biti razočaranje.

Apstiniram osam godina i uživam u svakoj minuti

Lakvuita Lusk (32) je svoj put u celibat započela prvenstveno iz verskih razloga.

"Međutim, tokom godina stekla sam kontrolu nad svojim libidom i odlučna sam da čekam do braka. Kada sam bila u 20-ima, izlazila sam i ulazila u loše veze, a nakon svake sam se osećala gore nego pre. Jednog jutra, vozeći se kući iz noćnog izlaska, bukvalno sam plakala u putu do kuće znajući da me osoba s kojom sam u vezi ne voli.

Tada sam odlučila da ostanem u celibatu godinu dana, a koliko mi je odgovaralo možete shvatiti po tome da sam to produžila na osam godina.

Mislim da svi želimo da budemo bliski s nekim. Takođe, mislim da je seks odličan, ali uspela sam da kontrolišem svoje nagone da budem intimna s nekim ne predajući se samo tim nagonima.

Svi me pitaju zašto sam tako odlučila, momci to vide kao izazov, a ja sam im zahvalna na tome jer odmah znam 'ti nisi taj' kad mi tako pristupe.

Zanimljivo je da moja porodica i prijatelji nikad nisu rekli ništa negativno o tome i verujem da shvataju moje razloge, da će sve doći na svoje kad ostvarim lep ljubavni odnos kojeg će seks obogatiti.

Pisala mu je koleginica, uvek posle 22h. On se smeškao i odgovarao: Da li pametna i lepa žena ima razlog za ljubomoru?

foto: Shutterstock

Ja sam sportista velike izdržiljivosti bez libida

Sara Rogers (35) nije imala seks od 2012. godine. Ona je predana sportistkinja koja ima manje od 10 posto telesne masnoće, zbog čega ne dobija menstruaciju i ima nizak nivo hormona. Za nedostatak njenog libida postoji praktičan uzrok - estrogen i estradiol su joj na najnižim mogućim nivoima.

"Fokusiram se na trčanje, triatlon i izdržljivost, te znam da su to zaista sebične aktivnosti. Provodim sate trenirajući, a mnogo novca trošim na patike i putovanja. Kad sam sama, imam svoju savršenu rutinu: probudim se rano, vežbam, jedem svoju savršenu hranu, oporavljam se - u krevetu sam do 21 sat.

Sledeći dan opet isto. Naravno, sjajno je imati nekoga ko će vas podstaći da istražujete nove stvari i izađete iz svoje zone komfora, ali veze u prošlosti su negativno uticale na mene.

Ona kaže kako bi volela da izlazi i da ima seks ako se pojavi prava osoba.

"U svim svojim dosadašnjim vezama postala sam bolja osoba jer sam se manje fokusirala na sebe, a više na drugu stranu. Moj idealan odnos b bio s nekim ko je drugačiji od mene, te nije toliko posvećen vežbanju, već je sposobniji od mene u prilagođavanju, ispričala je za Reader's Digest.

Ženskaroš i zavodnik, pao je na jedan njen pogled: Godinama je pokušavao da je odvede pred oltar! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs