TUGA

Holivudska priča koja slama srce: Život mu nije podelio dobre karte, ali njegova hrabrost i optimizam su inspiracija!

Večno će ostati upamćem kao Supermen, ali mnogi ne znaju da je on to zaista i bio u stvarnom životu...

Ljubav i zavođenje
15:05h Autor:
Holivudska priča koja slama srce: Život mu nije podelio dobre karte, ali njegova hrabrost i optimizam su inspiracija!
Foto: Shutterstock

Glumac Kristofer Riv, koga velika većina pamti po ulozi novinara Klarka Kenta koji se pretvara u superheroja Supermena, nije imao sreće u stvarnom životu. Njegova sudbina je potresna, ali u isto vreme i inspirativna priča o volji, snazi i hrabrosti.

Riv je već bio slavan kada je u jednom kabareu upoznao Dejnu Lej u koju se zaljubio na prvi pogled. Par se venčao 1992. godine, ali nesreća je ubrzo pokucala na njihova vrata…

Poznati glumac je 1995. godine doživeo strašnu nesreću, kada je pao sa konja i zadobio tešku povredu glave usled čega je ostao paralizovan od vrata nadole. Njegova supruga svo svoje vreme provodila je pored povređenog muža, pomažući mu u oporavku koji je bio mukotrpan i neizvesan.

Pored činjenice da je završio u invalidski kolicima i sa brojnim propratnim zdravstvenim komplikacijama, slavni glumac nije odustajao od života. Naprotiv, ostvario je neverovatan zdravstveni napredak, kakav doktori nisu mogli da predvide ni u najluđem scenariju, aktivno se bavio govorništvom i savetovanjem, a njegovi motivacioni govori postali su poznati širom planete. Svuda se pojavljivao nasmejan i pun elana, a voljena supruga nikada ga nije napuštala.

Međutim, njegovo kompleksno stanje imalo je pridružene komplikacije, pa je tako nekoliko godina kasnije, zbog infekcije koja mu se razvila, primio antibiotik zbog koga je pao u komu, a nedugo zati, u martu 2004. preminuo od zastoja srca. Vest o smrti slavnog glumca i velikog borca potresla je ceo svet, ali tragedija se tu ne završava – njegovoj supruzi Dejni, samo godinu dana po Kristoferovoj smrti dijagnostifikovan je neizlečiv oblik raka pluća i ona je preminula u martu 2006. godine.

Kristofera Riv je sa suprugom, za života, osnovao fondaciju koja nosi njegovo ime i koja je posvećena inovativnim istaživanjima i rešenjima za izlečenje povreda kičmene moždine, kao i poboljšanju uslova života osoba sa ovom vrstom povrede. Njegov angažman i humanitarni rad ostaće zapamćeni još dugo među prijateljima i poštovaocima ovog velikog čoveka.

Kristofer Riv ostaće upamćen, ne po tragičnoj nesreći koja je zadesila njega i njegovu suprugu, već po borbi, entuzijazmu i snazi duha koji ga nisu napustili do poslednjeg daha. I, naravno, kao neprikosnoveni Supermen - čovek od čelika!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs