Prava ljubav

Na početku braka glumac se teško razboleo: Kad su svi odustali, ona je ostala pored njega! I tako punih 30 godina!

Majkl Džej Foks i Trejsi Polan su dokazali da njihov brak nije samo ljubavna veza već duhovna zajednica

Ljubav i zavođenje
Autor:
Na početku braka glumac se teško razboleo: Kad su svi odustali, ona je ostala pored njega! I tako punih 30 godina!
Foto: Profimedia

Sećate li se one narodne izreke:"Dabogda imao pa nemao!" Da li ima većeg prokletstva da imaš sve, a potom sve izgubiš? Koliko si tada svestan šta si izgubio?

Ova priča nije o gubitku ili o obolesti, ovo je priča o velikoj hrabrosti i velikoj ljubavi uprkos svim preprekama.

Priča o Majlu Džej Foksu i njegovoj supruzi Trejsi Polan je prava ljubavna priča sa srećnim krajem.

Kako je sve počelo?

Te 1991. godine Majkl Džej Foks je osetio neobične simptome. Sve se dogodilo iznenada. Prvo je došlo povremeno podrhtavanje ruke, a zatim cele ruke i ramena. Dijagnoza je bila Parkinsonova bolest. Glumac napušta glavnu ulogu u seriji Spin Siti jer mu simptomi ometaju rad. Lekari mu tada saopštavaju da mu je ostalo još oko 10 godina života. Ali danas kažu da je Foks fenomen! Majkl se više ne plaši i kaže da se prilagodio bolesti, te mu zbog toga ona nije "ništa strašno". Njegova supruga mu postaje najveća podrška

Njegova supruga, Trejsi Polan je njegov oslonac u životu. Ona mu daje snagu, razlog da se bori. Međutim, oboje zaslužuju orden zbog toga jer su u braku opstali trideset i kusur godina.

Počeli su da se zabavljaju davne 1985. godine. Te godine su zajedno igrali u jednoj seriji i to zaljubljeni par. Trebalo im je dve godine da vezu ozvaniče.

Venčali su se 1988. godine, da bi se već 1991. godine bolest nadvila nad njihov srećan, bračni život.

Par je odlučio da bolest krije od javnosti.

Sada, Foks priznaje da je bolest "promenila dinamiku" njegove porodice. To ih je sve dovelo do "neverovatnih ljudi i mesta". Trejsi je uvek bila kraj njega.

"Za nas je normalno da ostanemo zajedno tokom teškog perioda. Odrasli smo taj momenat kad smo saznali za bolest," priznaje ona.

Par ima četvoro dece i složniji su nego ikad.

Tokom jednog intervjua kod Opre, Majkl je rekao:

"Ponekad kad pogledam Trejsi imam dva osećaja: Jedan je da ona postaje lepša svaki dan; i još važniji kad pogledam sebe i kažem: "Pametan si ti, dečko. Napravio si dobar izbor!"

Majkl je uveren da je njegova žena neverovatna osoba, jer mu ukazuje "osećaj dostojanstva". On ceni svoju ženu i zahvalan joj je što je ostala uz njega. Zvuči veoma jednostavno, ali ponekad je to teško postići u braku.

Tajna dugog braka

Svi imamo teške momente. Jednom je novinar pitao Majkla i Trejsi kako se nose sa tim teškim danima, a oni su odgovorili: Treba samo prihvatiti neke stvari, poput Parkinsonove bolesti i ne žaliti sebe.

Trejsi kaže da nisu svi dani teški jer 99% njihovog života ne čini bolest njenog muža.

Filozofija života nije komplikovana tvrdi Foks. Morate samo izvući najbolje iz života i proslaviti to.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs