10 PRAVILA KOJE MORA POŠTOVATI KUMA: Ovo mora znati svaka od nas da NE BI UVREDILA MLADU

Venčanja se ne pamte samo po mladi i mladoženji već i po njihovim kumovima. Evo nekoliko saveta kako da se ponašate ako kumujete prijateljici.

Ljubav
Autor:
10 PRAVILA KOJE MORA POŠTOVATI KUMA: Ovo mora znati svaka od nas da NE BI UVREDILA MLADU
Foto: Shutterstock

Ima li veće radosti nego kad vas drugarica pozove da joj budete kuma na venčanju! Ako ste dobro savladali običaje vezane za kumstvo, vreme je da pređemo na pravila:

To vam je priznanje za vreme provedeno u druženju, deljenju tajni, tuga i lepih trenutaka. Zato ozbiljno shvatite ovaj zadatak i budite od pomoći pre i tokom venčanja.

Kao kuma, treba da ste u toku sa svim pripremama - od broja gostiju, do odabira restorana, menija i muzike. Vaša pomoć je neophodna i kad se organizuje devojačko veče.

deveruše, mlada, venčanje, kuma
foto: Shutterstock

Buduća mlada sme da popije malo više, ali kuma je ona koja treba da bude trezna. Sve vreme držite u glavi sitnice koje još treba da se obave jer ste desna ruka prijateljici koja se udaje.

Prilikom odabira venčanice, dajte drugarici najbolje savete koje umete. Ako primetite da joj nešto ne stoji najbolje, recite joj. I vama je stalo da ona bude najlepša mlada na svetu, zato učinite sve da tako i bude.

Kuma
foto: Shutterstock

Budite veseli! Gledaće u vas jer ste ogledalo svoje drugarice. Nemojte biti uštogljeni, previše svečani i nedostupni. Kuma ste, niste mlada.

azgovarajte s gostima koje poznajete, upoznajte se i predstavite onima koji vas ne znaju. Tu ste i da pritrčite kad nešto zatreba - osoba ste od najvećeg poverenja.

Posmatrajte nevestu. Možda joj se nešto pokvarilo, uprljalo, razmazalo... Vi ćete to popraviti ili joj skrenuti pažnju. Najgore je da samo sedite i čekate da vas služe.

kuma, venčanje
foto: Profimedia

Plešite među prvima, veselite se, zapevajte. Ako treba da održite prigodan govor, budite duhoviti što više možete i smislite divnu zdravicu za mladence.

Ne treba da se stidite ako vas trenutak ponese i desi se da pustite koju suzu. Najzad, pažljivo birajte odeću.

Mlada je uvek najlepša i u centru pažnje, zato obuzdajte maštu i nemojte da joj budete konkurencija!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs