Da li ste se prepoznali?

Te divne tetke, ujne, strine i kume: 8 razloga zašto su neophodne u životu deteta!

Uvek su kreativne kad su u pitanju pokloni, čak i kad su potpuno švorc

Porodica 18.06.2018. - 10:18h Autor: klokanica.hr
Foto: Shutterstock

Tetke su zauzete. Imaju svoje živote, svoje veze, svoje obaveze, a često i svoju decu. Ali, tetke imaju posebno mesto u srcima svojih sestrića i bratanaca i čuvaju tajnu duševnog zdravlja mnogih mama!

 

Zbog toga želimo da nazdravimo svim neverovatnim tetkama i počasnim tetama - ujnama, strinama i kumama, koje čine naše živote lakšim, a živote dece lepšim!

 

1. Prave fantastične torte i kolače

 

Tetke su neizostavne gošće na rođendanskim slavljima mališana. Često male slavljenike razvesele i najboljim tortama i kolačima.

 

2. Uvek žele da se igraju (što znači da vi možete da odmorite)

 

Znate da imate super sestru, jetrvu ili prijateljicu kada idete na bazene s decom, a vi i ne treba da ulazite u bazen... Barem ne u onaj dečji.

 

3. Kupuju najslađu odeću
 

Ormari dece često su prepuni preslatkih odevnih predmeta koje su im kupile njihove najdraže tete.

 

Šta ako parovi ne žele decu: 9 zabluda o ljudima koje ne zanima roditeljstvo!

foto: Profimedia

4. Uvek su kreativne kad su u pitanju pokloni, čak i kad su potpuno švorc


Nikad ne zaborave nijedan rođendan, Božić, pa čak ni imendan. I kad uopšte nemaju novca, potrude se na svoj način da razvesele klince!

 

5. Deca se uvek lepo ponašaju kad su s njima
 

Deca kao da se uvek pretvore u anđele kada su s tetama. Je li to sigurnost u poklon ili slatkiše, saznanje da će napraviti 100 selfija ili garancija sigurnog "partnera za igru" sledećih nekoliko sati, šta god da je slučaj - transformacija je neverovatna!


6. Najbolje su dadilje
 

Imate zakazano kod lekara? Morate hitno nešto da obavite? Većina teta i više su nego srećne da pričuvaju decu na nekoliko sati, iako smo ih obavestili u jako kratkom roku. A, najbolje od svega - možete da im verujete u potpunosti!

 

Kako odgajati samouverenu i snažnu devojčicu: Ako ovako vaspitavate ćerku, ne brinite za njenu budućnost!

foto: Shutterstock

7. Imaju beskrajnu energiju


Kad tete dođu, naša deca nikada ne čuju: "Joj, ne mogu, teta je previše umorna, umorna za igru." Ni za trčkaranje, ni za smejanje, ni za kockice, ni za slagalice, ni za voziće. U redu, možda neke tete nakon toga i odu u svoj čist dom bez dece u kojem mogu da zadremaju popodne, ali kad su tu - 100 odsto su prisutne!


8. I ono najvažnije - istinski vole decu
 

Neverovatno je pronaći nekoga ko voli decu bezuslovno kao roditelj. Toliko puno teta upravo to rade! I zato, u ime svih neispavanih mama, hvala svim tetama i počasnim tetama za sve što radite. Vaša podrška, vaše saosećanje i vaša bezuslovna ljubav znači ceo svet našoj deci i nama!

 

6 izvinjenja koje svaka žena duguje majci kad i sama postane majka!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...