Bol

Porodična fotografija koja će vas zalediti: Šta smo mogli imati! (FOTO)

Trebalo mi je par dana kako bih završila portret, ova slika mi je jako teško pala
Porodica 13.10.2015. - 12:40h Autor: klokanica.hr
Foto: Prinscreen / Facebook/ DMX Photography

Porodični portret para koji u naručju drži sina, a pokraj njih su sene petero dece koje su izgubili zbog spontanih pobačaja, dirnuo je srca mnogih ljudi i pokazuje koliko je ova porodica patila, i još uvek pati. Sliku je na svojoj Fejsbuk stranici DMX Photography stavila fotografkinja uz objašnjenje da joj je došla draga prijateljica Katarina sa posebnim zahtevom za porodični portret.

 

Katarina i njen suprug hteli su da imaju fotografiju na kojoj je prikazana njihova cela porodica od osam članova, kako bi zauvek očuvali dragocenu uspomenu na petero dece koje su izgubili.

 

"Trebalo mi je par dana kako bih završila portret, ova slika mi je jako teško pala. Mogu samo probati zamisliti patnju kroz koju prolaze svaki dan. Srce mi se slomilo za nju i njenu porodicu", iskreno je napisala fotografkinja Deandra.

 

Tužna priča doktorke rasplakala Srbiju: Kako sam porodila Milicu!

 

 

Poznate žene preživele pakao pobačaja: Odjednom, otkucaji srca se više nisu čuli!

 

Za veliki deo spontanih pobačaja ne otkrije se razlog

 

Na žalost, oko 50 posto trudnoća završi spontanim pobačajem pre nego što je trebala nastupiti redovna menstruacija. Pobačaje u drugom tromesečju češće uzrokuju određene bolesti majke, urođeni ili stečeni poremećaji te ostali faktori.

 

"Spontani pobačaji nisu retkost te se događaju u oko 10-15 posto žena reproduktivne dobi", objašnjava ginekolog Petra Podobnik Brlečić dodajući da se za veliki deo spontanih pobačaja ne može otkriti razlog.

 

Gubitak nerođenog deteta teško je preboleti

 

Spontani pobačaj je gubitak nerođenog deteta koji je teško preboleti i pre planiranje nove trudnoće potrebno je obratiti pažnju na to kako se osećate.

 

"Slušajte svoj unutrašnji glas. Oprostite se od deteta koje se nije rodilo. Završite tu priču i tek onda krenite dalje. Iako će neke tuge ostaviti duboki trag u nama i iako neke događaje nikad nećemo zaboraviti, neka nova trudnoća bude početak života deteta, neopterećenog nasleđem prošlosti", savjetuje psihologinja Natalija Stanković iz Psihološkog centra Razvoj.

 

Pedagog koji je život posvetio siročadi: Ovih deset zapovedi o deci svaki roditelj mora da zna!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...