Emotivno

Poznate žene preživele pakao pobačaja: Odjednom, otkucaji srca se više nisu čuli!

Slavna ili ne, svaka žena je samo žena kada joj se desi nešto ovako strašno kao što je gubitak trudnoće
Celebrities
22:16h Autor:
Poznate žene preživele pakao pobačaja: Odjednom, otkucaji srca se više nisu čuli!
Foto: Profimedia

Prema nekim statistikama, 10 do 25 posto trudnoća završava spontanim pobačajem, ali retko se otvoreno govori o tome. Iako poznate žene često čuvaju svoju privatnost, neke su ipak odlučile javno progovoriti o svojim teškim iskustvima kako bi pomogle i drugima koji su proživeli gubitak deteta.

Bijonse

Nakon rođenja kćerke Blu Ajvi, Džej Zi joj je posvetio pesmu u kojoj je spomenuo i spontani pobačaj koji je imala Bijonse.

Godinu dana kasnije, slavna 34-godišnja pevačica progovorila je o gubitku deteta.

"Pre dve godine, bila sam trudna prvi puta, čula sam otkucaje srca i to je bila najlepša muzika koju sam ikad čula u životu. Birala sam imena, zamišljala kako će mi izgledati dete... Osećala sam se vrlo majčinski. Otišla sam u Njujork na pregled i nije bilo otkucaja srca. A samo nedelju dana pre, bila sam kod doktora i sve je bilo u redu. Otišla sam u studio i napisala najtužniju pesmu ikad. To je bila prva pesma na mom novom albumu. I to je bila najbolja terapija za mene, jer to je bilo najtužnije iskustvo kroz koje sam prolazila u celom životu", rekla je pevačica.

Tema o kojoj se premalo govori: Strašna patnja nakon gubitka deteta

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nikol Kidman

Poznata glumica javno je pričala o spontanom pobačaju kad se razvodila od Toma Kruza, a u intervjuu za Vanity Fair priznala je da je već i pre izgubila bebu.

"Čim smo se Tom i ja venčali, htela sam decu. Rano smo izgubili bebu i to je bilo vrlo traumatično. A tada smo odlučili usvojiti Belu", rekla je 48-godišnja Nikol koja je sa Tomom usvojila dvoje dece, sada 22-godišnju Isabelu i 20-godišnjeg Konora, a u braku s pevačem Kitom Urbanom rodila je kćerke Sandej (7) i Fejt (4).

Tragičan put ka uspeloj trudnoći: Supruga Marka Zukerberga 3 puta pobacila! (FOTO)

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Gvinet Paltro

Četrdesettrogodišnja glumica u intervjuu za Mail on Sunday You priznala je da je bila trudna treći put, ali je imala spontani pobačaj.

"Deca su me celo vreme molila da imam još jedno dete. I nekako sam pomislila da bih mogla imati još jedno. Nedostaje mi moje treće dete. Razmišljam o njemu. Imala sam jako teško iskustvo kad sam bila trudna sa trećim. Nije uspelo i skoro sam umrla. I pomislila sam: Jesam li zadovoljna ovako ili bismo trebali pokušati ponovno?", priznala je mama dvoje dece, 11-godišnje Epl i 9-godišnjeg Mosesa.

Sofija Loren o spontanim pobačajima, strahu i očajničkoj želji da zatrudni!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Maraja Keri

Slavna pevačica ispričala je kako su, sad već bivši, suprug i ona na odmoru saznali da su izgubili bebu.

"To je bio šok za oboje i ovo iskustvo odvelo nas na vrlo mračno i teško mesto. Kad se to dogodilo... nisam ni mogla nisakim pričati o tome. Nije bilo lako", priznala je 45-godišnja mama 4-godišnjih blizanaca Morokana i Monroe.

Kristina Ali

Poznata glumica imala je spontani pobačaj 1990., za koji sama smatra da je bio krivac za njenu dugogodišnju borbu s kilogramima.

U svojoj knjizi napisala je: "Kad bebe više nije bilo, nikad to nisam zapravo prebolela. Nije ni moje telo. Pa sam bila uverena da je bilo još trudno i nakon devet meseci krenulo mi je mleko iz dojki. Još sam bila debela, još sam tugovala, i upravo tada mi je bilo rečeno da postoji velika šansa da nikad neću moći imati decu. Debela, bez dece, sa vrlo malo nade da ću imati decu... tada sam se počela debljati".

Glumica je sa bivšim suprugom usvojila dvoje dece, sada 23-godišnjeg Vilijama i 21-godišnju Lili.

Porodična drama Selin Dion: Ispuniću poslednju želju svom suprugu!

Foto: AP/Jan Woitas
Foto: AP/Jan Woitas

Selin Dion

Slavna pevačica razgovarala je sa Oprom Vinfri o svojoj borbi sa neplodnošću i neuspelim pokušajima vantelesne oplodnje.

"Rekli su mi da sam trudna, a za nekoliko dana, da više nisam. Nismo se želeli osećati kao da igramo s jo-jo. Trudna sam, nisam trudna. Trudna sam, nisam trudna. Nismo hteli tako. Ali imala sam spontani pobačaj... Nisam nikad odustala. I mogu reći da je bilo fizički i emocionalno iscrpljujuće", ispričala je 47-godišnja pevačica, mama 14-godišnjeg Rene-Čarlsa i 4-godišnjih blizanaca Nelsona i Edija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs