nikad ga nije prebolela

BILA JE VELIKA LJUBAV BORE ČORBE: 2 meseca nakon razvoda pronašli su je MRTVU, a pevač je to objasnio OVIM REČIMA

Život legendarnog rokera Bore Đorđevića protkan je tragedijama, a neki ožiljci ga i danas bole.

Ljubav
14:15h Autor:
BILA JE VELIKA LJUBAV BORE ČORBE: 2 meseca nakon razvoda pronašli su je MRTVU, a pevač je to objasnio OVIM REČIMA
Ko je bila prva žena Bore Čorbe koja se ubila?, Foto: ATA Images

Bora Đorđević, frontmen kulte grupe "Riblja čorba" i autor brojnih hitova, tri puta je stajao na ludi kamen, dok se nije skrasio pored 28 godina mlađe Dubravke Milatović. Međutim, prvi brak sa Draganom, iz kojeg ima sina Borisa, ostavio je na njega neizbrisiv trag.

Naime, Draganu je Bora upoznao u Petoj beogradskoj gimnaziji, ali se između njih nije rodila ljubav na prvi pogled. Đorđević, koji tek što je pristigao iz Čačka, bio je buntovni mladić željan da šira javnost čuje za njegov talenat.

"Fatalan" susret desio se 1980. godine u vreme kada je Bora radio na albumu „Pokvarena mašta i prljave strasti“. Iako je bila već udata, taj brak je doživeo krah, ali je iz njega dobila najlepši dar - ćerku Tamaru. Kada se ponovo videla Boru, već je bila u fazi razvoda, a radila je dugo kao službenik „Beobanke“.

Ubrzo su sevnule ljubavne varnice između Dragane i pevača, a par nije dugo čekao da stane pred oltar. Venčali su se na intimnoj ceremoniji, bez velikog svadbenog veselja.

Dobro je poznato da je ova dama bila Borin nepresušni izvor inspiracije, te joj je posvetio brojne hitova. Legendarnu pesmu "Riblje čorbe" - Avionu, slomiću ti ktila , napisao je u momentu kada Draganu ispratio na avion, pošto ga je ona posetila na turneji.

Međutim, u martu 2007. godine stigle su vrlo potresne vesti. Njegova dugogodišnja muza pronađena je mrtva u porodičnom stanu na osmom spratu u Ulici 27. marta. Kako je pored nje pronađena velika količina depresiva, nadležni organi su pretpostavili da je reč o samoubistvu. Sve to se desilo samo 2 meseca nakon razvoda od frontmena "Riblje čorbe".

1 / 5 Foto: Kurir Arhiva

Odmah su krenule glasine po srpskoj prestonici da je Dragana vrlo teško podnela razlaz sa Borom, kao i da je pevač već imao novu devoju sa kojom je planirao da se oženi.

Pevač se nikada nije osvrtao na tu temu u domaćim medijima, samo je jednom imao opasku na konstataciju voditeljke da je Dragana izvršila samoubistvo:

- Nije izvršila samoubistvo, već je preterala sa lekovima - naglasio je tada kratko.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs