ljubavna priča

RAZUZDANA UDOVICA BACILA JE POD NOGE SLAVNOG VLADARA: Varala ga do smrti a on je bio opčinjen njenim veštinama u krevetu

Slavni vladar Napoleon Bonaparte imao je buran ljubavni život, koji je obeležen skandalima i preljubama.

Ljubav
22:16h Autor:
RAZUZDANA UDOVICA BACILA JE POD NOGE SLAVNOG VLADARA: Varala ga do smrti a on je bio opčinjen njenim veštinama u krevetu
Ljubavni život Napoleona Bonaparte, Foto: Profimedia

Napoleon Bonaparta jedan je od najmoćnijih i najuticajnijih državnika istorije. Važi za najveštijeg vojskovođu i stratega ikada, kao i za najkontroverznijeg vladara.

Pored vladarskih veština koje je neosporno posedovao, Napoleon se nije mogao pohvaliti svojim fizičkim izgledom. Bio je zdepast, neuredan i delovao je veoma zapušteno.

Takav izgled nije ga činio poželjnim muškarcem, ali je ipak uspeo da oženi omiljenu ženu u društvu, udovicu aristokrate Aleksandra de Boarnea. Žozefinu je bio glas "lake žene" koja uživa u luksuzu i prema tome i traži sve bogatije i bogatije ljubavnike.

Napoleon Bonaparta, Napoleon Bonaparte
foto: Profimedia

Njihovo upoznavanje dogodilo se na jednoj zabavi, 1795. godine, na nagovor njenog tadašnjeg ljubavnika Paula Bransa koji je hteo da se reši svoje lepe pratilje jer je našao novu ljubavnicu.

Žozefina je tada imala 32 godine, dok j njemu bilo 26. Bili su idealan spoj, budući da je ona tražila čoveka koji će moći da podrži njen raskalašan način života, dok je njemu bila potrebna iskusna žena, aristokratskog porekla koja će mu omogučiti da dopre do viših slojeva društva.

Napoleon Bonaparta, Napoleon Bonaparte
foto: Profimedia

Brak iz interesa

Napolen se već pri prvom susretu zaljubio u prelepu udovicu, te joj je odmah pao pod noge.

Ni Žozefina nije ostala ravnodušna, ne odolevši njegovom udvaranju odlučila je da mu šalje laskava ljubavna pisma.

Napoleon Bonaparte
foto: Profimedia

"Više ne dolaziš svojoj prijateljici kojoj si drag. Posve si je napustio. Grešiš, jer ona ima vrlo nežne osećaje prema tebi. Dođi sutra na ručak kod mene. Treba da te vidim, da razgovaramo o tvojim dužnostima ", pisalo je u njenim pismima.

Njihove prodice bile su protiv te veze, ali uprkos toj činjenici njih dvoje su se venčali.

Napoleon Bonaparte
foto: Profimedia

Velika strast probudila je ljubav u njima

Bonaparta je bio opčinjen svojom suprugom, kao i njenim veštinama u krevetu. Bio je očajan svaki put kada bi morao da se odvoji od svoje žene.

"Vraćam se u Pariz sutra, ne peri se", napisao je Napoleon Žozefini u jednom pismu jer izgleda da je voleo njen "prirodan miris".

Posluga je opisala njihov seksualni život kao "ekstremnno snažan i izuzetno glasan". Njihovi odnosi navodno su bili toliko bučni da su noćima budili čitav dvor, dok se dešavalo da u naletu strasti oboje padnu sa kreveta.

Napoleon Bonaparte
foto: Profimedia

"Ljubav je vodio brzo i žestoko. Poput vatrogasca koji gasi požar", izjavila je Žozefina o Napoleonovom ljubavnom umeću.

Uprkos njegovim veštinama i umeći, Žozefini Napoleon nije bio dovoljan kako bi je zadovoljio, Ubrzo je našla nove ljubavnike s kojima se zabavljala dok je Napoleon bio na bojnom polju.

Napoleon Bonaparta, Napoleon Bonaparte
foto: Profimedia

Saznavši za njenu preljubu i primetivši da mu supruga više ne piše kao ranije, Bonaparta je bio očajan, dok su u njemu u isto vreme ključali bes i ljubav.

Napoleon Bonaparte
foto: Profimedia

"Više te ne volim; naprotiv, prezirem te. Ti si grozna, vrlo šlampava, vrlo glupa, vrlo pepeljugasta. Uopšte mi ne pišeš, ne voliš svog supruga; ti znaš kakav užitak mu tvoja pisma pričinjavaju, a ne udostojiš se da mi napišeš mu čak ni šest redova najbezveznijih žvrljotina… Nadam se da ću te uskoro čvrsto zagrliti i obasuti te milionima vrelih poljubaca. Bonaparte", pisalo je u jednom od njegovih pisama.

Njeno razuzdano ponašanje narušilo je Napoleonovu reputaciju, a on je rešio da joj uzvrati istom merom. Našao je ljubavnice, a Žozefina je tek tada shvatila da ipak voli svog muža. Bila je prestrašena mogućnošću da ga izgubi i pokušavala je da mu se na sve načine umili.

Napoleon Bonaparte
foto: Profimedia

Čini se da je krevet bio glavna spona između njih, te je svaki put uspeo da reši nesuglasice između njih.

Pet godina nakon što je postala carica, Žozefina je i ostala bez titule. Napoleon je teška srca rešio da se razvede pre svega zato što Žozefina nije uspela da mu podari naslednika. Ipak, ostali su u bliskim odnosima, on je do kraja brinuo o njenoj deci, a kako se čini – i nju je voleo do kraja života.

Napoleon Bonaparta, Napoleon Bonaparte
foto: Profimedia

"Otkako sam te napustio stalno sam nesrećan. Moja sreća je biti pored tebe. Neprestano živim u sećanju, na tvoja milovanja, tvoje suze, tvoju nežnu brigu. Čar neuporedive Žozefine konstantno gori i užaren je plamen u mom srcu", pisao je Napoleon.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs