saznajte više

ON JE BIO ŽARIŠTE SUKOBA U KRALJEVSKOM BRAKU: Da li je kraljica Elizabeta imala aferu sa Lordom Porčijem?

Koja je istinita priča o odnosu kraljice Elizabete II sa njenim trkačkim menadžerom?

Ljubav
Autor:
ON JE BIO ŽARIŠTE SUKOBA U KRALJEVSKOM BRAKU: Da li je kraljica Elizabeta imala aferu sa Lordom Porčijem?
Lord Porči i kraljica Elizabeta, Foto: Profimedia, Wikipedia / Henry_Herbert,_7th_Earl_of_Carnarvon

Tokom svog života, lord Porčester (zvani 'Porči') bio je predmet spekulativnih tračeva o njegovoj vezi sa kraljicom Elizabetom II - i bez sugerisanja da je kraljica ikada zaista prevarila svog muža princa Filipa, serija Kruna otkrila je detalje njihovog dugogodišnjeg prijateljstva koji je u jednom momentu bio žarište sukoba u kraljevskom braku.

Deveta epizoda druge sezone Krune je verovatno jedna od najdramatičnijih, sa kraljičinim i Filipinim brakom koji se bliži tački prekida,i princom koji se zabrinuo zbog njene bliskosti sa kolegom entuzijastom konja Porčijem.

Ko je bio Lord 'Porči' Porčester?

Henri Džordž Redžinald Molineuk Herbert je rođen 19. januara 1924. od 6. grofa od Karnarvona, Henrija Džordža Alfreda Marijusa Viktora Frensisa Herberta i njegove prve žene. Njegov deda, koji se takođe zvao Džordž Herbert, bio je peti grof od Karnarvona, koji je otkrio čuvenu Tutankamonovu grobnicu sa Hauardom Karterom.

Nakon što su mu se roditelji razveli kada je imao samo 13 godina, mladi baron Porčester je živeo sa svojom majkom u Londonu i pohađao Iton univerzitet. Postao je član Kraljevske konjske garde tokom rata i služio je u severnoj Africi. 'Porči', kako su ga zvali bliski prijatelji, bio je entuzijasta jahanja od ranog detinjstva, a uzgajao je konje od 19. godine. Bio je prijatelj iz detinjstva sa Elizabetom II, i par je stvorio čvrstu vezu kroz zajedničku ljubav prema konjima i konjskim trkama.

Porči je postao kraljičin trkački menadžer 1969. i bio je poznat kao jedan od retkih ljudi koji su mogli direktno da kontaktiraju. Njeno Veličanstvo kroz posebnu telefonsku liniju. Takođe je bio zagriženi državnik i lokalni političar, koji je postao sedmi grof od Karnarvona nakon smrti svog oca 1987.

Da li je lord Porčester imao romantičnu vezu sa kraljicom Elizabetom II?

Bilo je mnogo glasina o prirodi odnosa dva "prijatelja", ali članovi kraljevske porodice su potpuno ignorisali sve tračeve koji su sugerisali da su kraljica i lord Porčester nešto više od prijatelja.

Za Elizabetu je oduvek postojao je samo Filip, ispričano je u poznatoj seriji. Takođe ne znamo da li je Filip ikada bio ljubomoran na Porčija. Kreator Krune Piter Morgan morao je da upotrebi malo drame i da zamisli šta se dešavalo iza zatvorenih vrata.

Koga je lord Porčester zapravo oženio?

Baš kao što Kruna sugeriše, Porčester je verio Amerikanku, Džin Margaret Volop, sa kojom se oženio 7. januara 1956. Par je potom dobio troje dece, uključujući sadašnjeg grofa od Karnarvona, Džordža Redžinalda Olivera Molineua Herberta, koji živi u zamku Hajkler. Kraljica je čak bila prisutna na njegovom krštenju.

Da li su Porči i kraljica zajedno putovali u Francusku i Ameriku? Da!

U maju 1969. kraljica i Porči su otišli ​​na četvorodnevno putovanje u Francusku i Ameriku da bi istražili različite štale i ergele. Iste godine ga je imenovala za svog trkačkog menadžera, a na toj funkciji je bio do svoje smrti 2001. godine.

Da li je lord Porčester još živ? Nažalost, ne.

Kraljičin dragi prijatelj je iznenada preminuo 11. septembra 2001. Njegov zet, Džon Voren, nasledio ga je na mestu njenog trkačkog menadžera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs