SOFI OD VASEKSA

ONA JEDINA ZNA KROZ ŠTO MEGAN PROLAZI: Ovo je žena koja je uz ODMETNUTU VOJVOTKINJU za vreme sahrane kraljice

Grofica od Veseksa razume kroz što prolazi Megan Markl jer je i sama prošla medijski linč.

Vip priča
Autor:
ONA JEDINA ZNA KROZ ŠTO MEGAN PROLAZI: Ovo je žena koja je uz ODMETNUTU VOJVOTKINJU za vreme sahrane kraljice
Megan Markl i Sofi od Vaseksa, Foto: Profimedia

Trenutno je u toku poslednji državni ispraćaj kraljice Elizabete II, a osim 2000 državnika i predstavnika monarhija iz celog svijeta, u Vestminsterskoj katedrali okupila se i kraljevska porodica.

Prinčevi Hari i Vilijam hodaju zajedno s ocem kraljem Čarlsom III., dok Kejt Midlton hoda sa sinom, princem Džordžom i princezom Šarlot, najmlađom osobom na sahrani. Svi su se pitali gde će i s kim u povorci koračati Megan Markl, a napokon je i to otkriveno – uz nju će biti žena koja savršeno razume kroz kakvu medijsku hajku Megan prolazi poslednjih godina.

Megan Markl, Sofi od Veseks
foto: Profimedia

Radi se o grofici od Veseksa, Sofi, supruzi princa Edvarda. Pre nekoliko dana Megan i Sofi su se već zajedničkim automobilom dovezle do Bakingemske palate, a britanski mediji tvrde kako su se dve žene jako zbližile jer Sofi bolje od ostalih članova kraljevske porodice razume Meganinu poziciju.

Naime, stručnjaci za kraljevsku porodicu Sofi nazivaju i 'mirotvorcem' i to zbog toga što se sve vreme razdora između prinčeva Harija i Vilijama trudila da pomiri zavađene strane. I dok je danas poznata kao miljenica kraljice Elizabete, nekada vojvotkinja od Veseksa nije imala tako povlašćen tretman – barem ne kada je reč o pisanju tabloida.

Megan Markl, Sofi od Veseks
foto: Profimedia

Kako je rođena kao neko ko nije potekao iz plemićke dinastije, a završila je školu za sekretaricu te je kasnije pokrenula svoju PR firmu, Sofi je u početku svoje veze s princom Edvardom imala poprilično nepovlašćen status u britanskim medijima. Nazivali su je 'običnom' i 'devojkom iz komšiluka' nedostojnom princa, a pročulo se i da je kao novinarka bila sklona oštrom kritikovanju britanskih vlasti 1990-ih.

Megan Markl, Sofi od Veseks
foto: Profimedia

Takođe, optužili su je početkom 2000-ih za iskorišćavanje svog povlašćenog položaja kao supruge princa Edvarda da bi dobijala nove PR poslove, jer je sama rekla kako oni koji posluju s njom 'imaju veću šansu da ih neko primeti zbog njenog uticaja'. Zbog toga je 2002. zatvorila firmu i posvetila se isključivo kraljevskim dužnostima.

Danas je ipak uspela da 'ispegla' svoj ugled te je apsolutna miljenica javnosti, a pokušava da pomogne Megan da se oseća dobrodošlo u kraljevsku poroduicu uprkos njenoj nezavidnoj poziciji.

1 / 11 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs