JELENA VELJAČA

TEK U TREĆEM BRAKU NAŠLA ČOVEKA KOJI JE DOVOLJNO JAK DA JE PRATI: Ljubavna priča JELENE VELJAČE ostavlja bez daha!

Jelena Veljača poznata je hrvatska glumica, scenaristkinja i kolumnistkinja.

Ljubav
19:53h Autor:
TEK U TREĆEM BRAKU NAŠLA ČOVEKA KOJI JE DOVOLJNO JAK DA JE PRATI: Ljubavna priča JELENE VELJAČE ostavlja bez daha!
Jelena Veljača, Foto: M.M./ATAImages

Jelena Veljača rođena je 23.aprila 1981. godine. Široj javnosti postala je poznata nakon uloge u domaćoj telenoveli Villa Maria, a od tada se oprobala u radu s druge strane kamere pišući scenarije i producirajući hrvatske hit serije poput Prave žene i Larinog izbora.

Obrazovanje

Veljača je, na nagovor svoje majke, upisala IV Gimnaziju u Novom Zagrebu i to društveni smer. Ti dani joj nisu ostali u najlepšem sećanju jer je imala nisko samopouzdanje i nikako nije uspevala da se uklopi. Kasnije je upisala nekoliko fakulteta da bi na kraju završila Akademiju dramske umetnosti 2006. godine.

Privatni život

Jelena je rođena u Zagrebu, a detinjstvo je provela u Folnegovićevom naselju s majkom Grozdanom, inženjerkom avionskog saobraćaja, ocem Ivicom, inženjerom i mlađim bratom Ivanom s kojim se veoma lepo slaže. Mlađi brat upisao je Studije dizajna na Arhitektonskom fakultetu. S njim je sarađivala u serijama Ponos Ratkajevih, Larin izbor i Zakon ljubavi. Već je kao mala osetila poziv za glumu pa se učlanila u Dramski studio Male scene.

Prva Jelenina ljubavna veza koja je bila propraćena u javnosti jeste ona s Romanom Majetićem, vlasnikom i producentom producentske kuće AVA.

Nakon što je par raskinuo vezu, Jelena se udala za Janka Popovića Volarića, glumca koji se proslavio u Najboljim godinama, Ponosu Ratkajevih i Običnim ljudima. Volarić i Jelena bili su u vezi pet godina, a u braku tri godine, a zatim su odlučili da se razvedu. Ipak, ostali su u dobrim odnosima, a bivši suprug je Jeleni ostao velika podrška. Oboje su zaključili da bi bilo tužno da se nakon pet godina zajedničkog života rastanu u svađi i prekinu svaki kontakt.

Jelena Veljača udala se za hrvatskog pozorišnog, televizijskog i filmskog glumca Dražena Čučeka, tajno, 11. septembra 2015. godine samo u društvu kumova. Obred su slavili u jednom zagrebačkom restoranu, a tortu su podelili s gostima u restoranu. Par dana nakon venčanja objavila je i srećnu vest, da je u drugom stanju. Dražena Čučeka pamtimo po ulozi konobara u humorističnoj seriji Bitange i princeze.

Par ima jedno dete, ćerku Lenu koja je rođena u decembru 2016. godine.

Uz sve obveze koje ima, Jelena se ipak najviše posvećuje upravo Leni, iako sebi zamera svaki put kada je mora ostaviti zbog posla i pretrpanog rasporeda.

Jelena se na hrvatskoj sceni ostvarila i kao modna ikona, a svaki je njen odabir propraćen u medijima, najčešće pozitivnim kritikama.

Početkom avgusta, Jelena se sa suprugom Draženom i ćerkom Lenom preselila u Beograd zbog snimanja serije Pogrešan čovjek, u kojoj je angažovan i nje suprug Dražen Čuček.

Krajem avgusta, Jelena i Dražen su objavili da se rastaju jer su već neko vreme živeli na različitim adresama. Ali,par je i dalje odlučio da će zajedno odgajati ćerku Lenu.

Posao

Prvi veliki glumački projekat Jelene Veljače bila je proslavljena telenovela Villa Maria gde je 2004. i 2005. glumila Doru, odgovornu, ali razmaženu studentkinju medicine i ćerku bogatog vlasnika restorana i hotela Tome Juraka. Dora se zaljubljuje u očevu desnu ruku Luku Pongraca.

Nakon ove pozitivne uloge, u Ljubavi u zaleđu 2005. i 2006. godine glumila je sloću Maju Župan, umišljenu manekenku i devojku Marka Marušića koji ipak čezne za drugom devojkom.

U kriminalističkoj seriji bivšeg momka Romana Majetića, Urota, tumačila je ulogu Dijane Supilo 2007. i 2008. godine.

Oprobala se i na velikom platnu i to u filmu Ta tvoja ruka mala iz 2009. godine.

U pozorištu je poznata po predstavi Tirza ili slast na ustima šumskog demona u pozorištu Gavella 2004. godine. Nakon toga na pozorišne daske nije stala deset godina sve do predstave Prava stvar koja progovara o braku, ljubavi i prevarama.

S godinama Veljača je shvatila da je njena prava i istinska ljubav zapravo pisanje pa je glumu zamenila pisanjem scenarija pa iza nje stoje dobro prihvaćene serije domaće produkcije Obični ljudi, Zakon ljubavi, Stella i Zora dubrovačka. Oprobala se kao producentica u telenoveli Nove TV Larinom izboru.

Redovna je kolumnistkinja Jutarnjeg lista gde u svojoj kolumni Mačka u veljači komentariše aktuelna društvena događanja, ali i nudi svoje odgovore na zagonetke modernog sveta. Svojom iskrenošću kojom progovara o škakljivim pitanjima, osvojila je velik broj čitaoca koji ne propuštaju ni jednu njenu kolumnu.

Ali, kolumne nisu ono na čemu je stala što se tiče pisanja pa je objavila dve knjige – Mama vam je cijelo vrijeme lagala i Tatine curice, koje su zapravo zbirka kolumni o putu do uspeha i lične sreće, o veri u prijateljstvo i ljubav te o muško-ženskim odnosima.

Najveća postignuća

Od snimanja telenovela do produciranja prošla je razne uspone i padove, ali danas je prepoznatljivo lice hrvatske društvene scene i jedna od uticajnijih osoba koja iskreno govori o svemu, bez dlake na jeziku.

Rado je viđeno lice gde god se pojavi, a njenu sscenariji su naišli na veliko odobravanje i veliki uspeh na gotovo svim većim hrvatskim televizijama.

Poznata je kao kraljica stila, a to je 2014. godine prepoznao i nagradio časopis Elle dodelivši joj nagradu za najstilizovaniju damu na hrvatskoj sceni.

Treća sreća

Vitu Turšiću je izgovorila sudbonosno da nakon godinu dana poznanstva i dva prethodna braka.

Jelena Veljača se prošlog juna zavetovala na večnu ljubav Vitu Turšiću, pa nakon venčanja s njim i otputovala na kratko bračno putovanje. Njihovo venčanje bilo je prvo koje je bilo održano u zagrebačkoj Botaničkoj bašti.

Posle malog odmora na kom su napunili baterije posle brojnih obaveza, kao i organizovanja svadbe, glumica je „Gloriji” ukratko ispričala njihovu ljubavnu priču. Kako je objasnila – sve je moglo da bude drugačije, pošto je prvi susret odlagala nedeljama.

– Nakon dva razvoda gotovo sam izgubila veru u to da je moguća ljubav na prvi pogled. Mislila sam da mi to jednostavno nije zapisano u kartama. Imam sjajnu karijeru, ispunjen život, predivnu, zdravu ćerku, uživam u glumi, pisanju i aktivizmu. Kažem, sve je bilo tu – osim ljubavi – priznala je Jelena, koja je bila došla samo kao gošća Viti Turšiću u njegov video podkast „BizCasting”, a odatle otišla kao zaljubljena žena, baš kao i sam voditelj koji je tokom sat i po razgovora shvatio da priča sa ženom svog života.

– Moglo je ispasti i drugačije. Organizatorka emisije nedeljama me nagovarala da dođem kod njega u studio, a ja sam odbijala, jer je emisija bila zamišljena kao razgovor sa uspešnom ženom – preduzetnicom, što ja nisam. Kad sam napokon pristala, zakasnila sam na dogovoreni sastanak. Zaspala sam i u studio dojurila taksijem, bez frizure i šminke.

Turšić ju je pozvao 17 dana kasnije i pozvao da izađu

Njihova šetnja trajala je gotovo deset sati, tokom kojih su jedno drugom ispričali sve o svom životu pre nego što su se sreli. Od tada su bili nerazdvojni, a početkom prošlog septembra, sedeći na kauču u njenom iznajmljenom stanu, razgovarali su o budućnosti.

– Smatrala sam da je važno da mu kažem da želim još dece. Pitala sam ga je li mu to uopšte opcija, s obzirom na njegove godine i činjenicu da već ima troje dece. Odgovorio mi je: „Pa, naravno!” i, to je bio početak našeg zajedničkog života – priča Veljača i dodaje da su se verili 8. marta, na Dan žena.

Njoj je kao aktivistkinji i feministkinji to vrlo važan datum.

– Našli smo se na Trgu bana Jelačića, ja s buketom koji sam planirao da joj poklonim ujutro, ali nisam stigao i, kutijicom s prstenom – otkrio je Vito.

Jelena nakon venčanja nosi i venčani i verenički prsten.

– Želimo zajedničko dete. Uz to, čeka nas i medeni mesec u Japanu, naše pravo bračno putovanje koje su nam poklonili kumovi – zaključuje par, koji je najromantičniji dan, svadbu 12. juna, osmislio do najsitnijih detalja.

Svečanost je počela nekoliko minuta pre podneva uz zvuke Mendelsonovog „Svadbenog marša”, a pre nego što ih je matičarka i zvanično proglasila mužem i ženom, mladina prijateljica Jana Škrgulja pročitala je pesmu Arsena Dedića „Sve te vodilo k meni”. Turšićev sin Dino (14), jedno od troje dece koje ima iz prethodnog braka, doneo je venčano prstenje od žutog zlata sa ugraviranim stihom iste pesme.

– Službeni deo ceremonije završio se bacanjem bidermajera, ali rezervnog. Naime, „pravi” venčani buket od divljih samoniklih ružičastih ruža bio je posveta mojoj baki Ružici, koja je preminula mesec dana pre svadbe pa sam ga s Vitom odnela na njen grob – istakla je glumica.

Par je zajedno odabrao odelo i košulju za mladoženju. Na zabavi, pilo se vino i šampanjac, a jela su bila poslužena na četiri dugačka stola u starinskim porcelanskim servisima. Bajkovitom ambijentu svakako su doprineli i cvetni aranžmani.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs