srećan rođendan!

10 životnih mudrosti Opre Vinfri koje će vam otvoriti oči: Niko osim vas nije odgovoran za vaš život! (FOTO)

Opra Vinfri svojim je voditeljskim karakterom uvek prepunim emocija promenila svet "talk showa". Njena je misija bila jedna – dirnuti ljude u srce i tako ih podstaći na pozitivne promene u životu. A poslednjim, inspirativnim, govorom na dodeli nagrada Zlatni globus, pokrenula je priče o mogućoj predsedničkoj kandidaturi

Zanimljivosti
Autor:
10 životnih mudrosti Opre Vinfri koje će vam otvoriti oči: Niko osim vas nije odgovoran za vaš život! (FOTO)
Opra Vinfri, Foto: Profimedia

5. Svako je sam odgovoran za svoj život

"Niko osim vas nije odgovoran za vaš život. Nema veze šta je vaša mama radila; nema veza šta vaš tata nije radio. Vi ste odgovorni za sopostveni život... Vi ste odgovorni za energiju koju stvarate u sebi i za energiju koju dajete drugim ljudima."

Napitak zbog koga se Opra Vinfri prepolovila: Sprečava rak, ubrzava metabolizam! (RECEPT)

A post shared by Oprah (@oprah) on

6. Svi mi delimo istu patnju i bol

"Šou me je naučio da postoji jedna stvar koja je zajednička svačijoj boli i patnji, a to je bezvrednost. Osećaj da nismo dovoljno vredni života za koji smo stvoreni."

7. Ti si dovoljan

"Vrlo često "blokiramo" sopstvene blagoslove jer mislimo da nismo dovoljno dobri, dovoljno pametni, lepi ili bogati... Šou me je naučio da vredite samim tim što ste se rodili i što ste ovde. Ti sam, dovoljan si." 8. Svako treba potvrdu drugih

"Razgovarala sam sa gotovo 30.000 ljudi u šou i svi oni su imali jednu zajedničku stvar: svi su tražili potvrdu drugih. Želeli su da znaju "Vidiš li me? Čuješ li me? Znači li ti išta ono što kažem?"

Pokušajte sa svojom decom, mužem, suprugom, šefom, prijateljima. Dajte im potvrdu. "Vidim te. Čujem te. I važno mi je šta imaš da kažeš."

Ceo život se bori sa kilažom, sada je skinula 15 kg: Opra Vinfri otkriva jednostavnu tajnu! (FOTO)

A post shared by Oprah (@oprah) on

9. Svi mi možemo biti nečije utočište

"I nadam se da će svako od vas biti nečija sigurna luka – sigurno mesto na koje može pasti. Učinite za njih ono što je moj šou, kako mi govorite, učinio za vas. Povežite se. Prigrlite. Oslobodite. Volite nekoga. Samo jednu osobu. A onda proširite ljubav na dve osobe. I na koliko god možete. Videćete kakvu će to promenu doneti." 10. Završeci donose početke

"Za sve postoji određeno vreme, i naše zajedničko vreme na ovoj platformi bliži se kraju. Ja tu ne vidim kraj, nego jedan neverovatan početak. Jedno poglavlje završeno. Drugo poglavlje počinje za sve nas."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs