BIO JE HOTELIJER, PA POSTAO PREDSEDNIK: Tramp je sa 27 godina imao 10.000 stanova, 3 puta se ženio, a OVIM sve iritira

Donald Tramp ima veoma zanimljiv život, a njegov životni moto govori dosta o odlukama koje donosi

Zanimljivosti
17:17h Autor:
BIO JE HOTELIJER, PA POSTAO PREDSEDNIK: Tramp je sa 27 godina imao 10.000 stanova, 3 puta se ženio, a OVIM sve iritira
Donald Tramp, Foto: JOE RAEDLE / Getty images / Profimedia

Rečenica "Bogat kao Tramp" postala je sinonim za brutalno bogate ljude o kojima volimo da čitamo sve češće. Danas vam dobosimo priču o ličnom životu Donalda Trampa, čoveka koji je učinio nemoguće - postao je predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

Iako nam se čini da sve znamo o Donaldu Tramu, ipak ima tu mnogo detalja o kojima do sada nikad niste čuli. Pa, ko je Donald Tramp?

Tramp je četvrto dete njujorškog tajkuna u poslovima s nekretninama Freda Trampa. Uprkos brutalnom bogatstvu Fred je svog sina Donalda vaspitavao spartanski. Kad je bio mali, Donald je morao da radi najniže poslove u očevoj firmi kako bi naučio zanat.

Donald Tramp
foto: JOE RAEDLE / Getty images / Profimedia

Sa samo 13 godina, roditelji ga šalju u vojnu gimnaziju.

Na Univerzitetu Pensilvanija je pohađao fakultet Varton. Postao je prvi kandidat da nasledi oca nakon što je njegov brat Fred odlučio da postane pilot.

Fred Tramp umro je u 43. godini od alkoholizma, a taj je događaj naveo Donalda da celog života izbegava alkohol i cigarete.

Tramp kaže da je ušao u posao s nekretninama uz pomoć „male" pozajmice od milion dolara od oca, pre nego što je postao deo porodične firme, piše BBC.

Pomogao je upravljanje dugačkim spiskom stambenih projekata u različitim njujorškim naseljima i 1971. godine preuzeo kontrolu nad kompanijom, tada preimenovanom u „Organizaciju Tramp" (Trump Organization).

Donald Tramp promenio je težište porodičnog biznisa sa stambenih jedinica u Bruklinu i Kvinsu na šljašteće projekte na Menhetnu, renoviranjem hotela „Komodor" koji je postao „Grand Hajat" i podizanjem 68 spratova visoke „Kule Tramp" na Petoj aveniji, najčuvenije Trampove zgrade.

Usledila je gradnja i ostalih nekretnina koje nose slavno ime - „Tramp Placa", „Tramp Svetska Kula", „Međunarodni hotel i kula Tramp"...

„Kule Tramp" postoje u Mumbaiju, u Istanbulu i na Filipinima.

Tramp takođe razvija posao sa hotelima i kockarnicama, mada je to deo posla u kome je četiri puta podnosio zahtev za proglašenje bankrota - za kompanije, ne za njega lično).

Ali šira javnost za njega je čula tek kada je napravi "dar-mar" u šou biznisu.

Posedovao je licence za izbor za Mis sveta, Mis SAD i Mlada Mis SAD, od 1996. do 2015. godine.

Debitovao je u rijaliti programu NBC televizije „Šegrt" 2003. godine, u kome su se učesnici nadmetali za posao u upravi u Trampovoj kompaniji.

Bio je domaćin 14 sezona šou-programa, a u finansijskom izveštaju tvrdio je da je za to bio plaćen 213 miliona američkih dolara.

Autor je nekoliko knjiga, a poseduje i robnu marku koja obuhvata sve - od kravata do flaširane vode.

Prema pisanju magazina Forbs, njegovo bogatstvo iznosi 3,7 milijarde američkih dolara, iako sam Tramp insistira da poseduje 10 milijardi dolara.

Buran ljubavni život

Tramp se ženio tri puta, ali je najpoznatija njegova prva žena - češka manekenka i sportistkinja Ivana Zelničkova, koja je umrla u julu ove godine. Donald i Ivana dobili su troje dece - Donalda mlađeg, Ivanku i Erika, a razveli su se 1990. godine.

Brakorazvodna parnica često se provlačila po tabloidima koji su pisali i o optužbama da je Tramp zlostavljao Ivanu, iako je ona kasnije demantovala te priče.

Sa glumicom Marlom Mejlps oženio se 1993. godine. Dobili su ćerku Tifani, a razveli su se 1999. godine.

1 / 5 Foto: Orit Ben-Ezzer/Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Zanimljivosti o Donaldu Trampu:

  1. Donald Tramp je imao samo 24 godine kada je postao glavni direktor njihove kompanije.
  2. Ima paničan strah od bakterija zbog čega izbegava rukovanje. Jednom prilikom je rekao da je rukovanje "varvarski" čin.
  3. Obožava odreske i pastu - to je njena omiljena hrana.
  4. Donald Tramp je visok 1,9 m, što ga čini jednim od najviših predsednika Amerike.
  5. Omiljeni glumac mu je Džek Nikolson.
  6. Njegov životni moto je: "Život je ono što radite dok čekate da umrete, tako da treba da se zabavite što više možete" - rekao je jednom prilikom Tramp.
  7. Do svoje 27 godine, Tramp je posedovao preko 10.000 stanova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs