NEVEROVATNO

POSEDUJE POLA AMERIKE, A SVE ŠTO DOTAKNE PRETVORI SE U ZLATO: Koliko je zaista "težak" Donald Tramp?

Bivši američki predsednik Donald Tramp bio je najbogatiji predsednik Amerike u istoriji, s bogatstvom procnjenim na 3,1 milijardu dolara, a mnogi ni ne znaju šta poznati milioner i bivši šef najmoćnije zemlje na svetu poseduje.

Zanimljivosti
Autor:
POSEDUJE POLA AMERIKE, A SVE ŠTO DOTAKNE PRETVORI SE U ZLATO: Koliko je zaista "težak" Donald Tramp?
Donald Tramp, Foto: Profimedia

Prema procenama magazina Forbs, najveći deo Trampovog bogatstva leži u nekretninama u Njujorku. čak 1,47 milijardi dolara. U nekretninama van Njujorka, Tramp poseduje nekretnije koje vrede 630 miliona dolara. To naravno ne uključuje golf terene i klubove čija se vrednost procenjuje na neverovatnih 550 miliona.

U kešu i privatnoj imovini Tramp ima 310 miliona dolara, a vrednost njegovih brendova iznosi čak 170 miliona dolara.

Donald Tramp
foto: Profimedia

Nekretnine u Njujorku – 1,47 milijardi dolara

Tramp ima 30 posto udela u neboderu u Njujorku u Aveniji Amerika 1290. Zgrada je procenjena na 2,4 milijarde, a Trampov udeo iznosi 446 miliona dolara neto vrednosti.

U Trampov portfolio spada i čuvena zgrada 40 Wall Street, jedna od najpoznatijih u Njujorku. Tramp ima pravo iznajmljivanja ovog objekta do 2059. godine, a neto vrednost se procenjuje na 338 miliona dolara.

40 Wall Street

Verovatno najpoznatija zgrada u njegovom vlasništvu je Trampov toranj (Trump Tower) čija se vrednost procenjuje na 218 miliona dolara.

Tramp ima pravo upravljanja / iznajmljivanja zgrade u 57. ulici i to do 2079. godine a procenjena vrednost je 191 milion dolara.

Poseduje 17 apartmana i deo poslovnog prostora u zgradi Trump Park Avenue vrednosti 165 miliona dolara. U njegovom vlasništvu je deo prostora u zgradama Trump Parc i Trump Parc East u vednosti od 45 miliona dolara.

Bivši američki predsenik ima pravo upravljanja poslovnim prostorom, garažama i delom stambenog prostora u objektu Trump Plaza u vrednosti od 26 miliona dolara. Ista je vrednost prostora koji poseduje u objektu Trump World Tower.

Trump World Tower

1 / 6 Foto: Profimedia

Tramp poseduje garaže, poslovni prostor i deo stambenog prostora u vrednosti od 14 miliona dolara u zgradi Trump International Hotel & Tower New York.

Nekretnine van Njujorka – 630 miliona dolara

Tramp ima 30 posto zgrade 555 California Street u San Francisku, a njegov deo je neto vrednosti 452 miliona dolara.

555 California Street

Vlasnik je 50 posto hotela Trump International Hotel Las Vegas u vrednosti od 68 miliona dolara.

Trump Hotel Las Vegas

1 / 6 Foto: Profimedia

Raspolaže sa delom prostora za iznajmljivanje u hotelu Trump International Hotel Washingon u vrednosti od 53 miliona dolara. Ima vinariju u Charlottesvilleu vrednu 34 miliona dolara, kao i placeve u Kaliforniji vredne 18 miliona dolara.

Tramp ima poslovne prostore i deo stambenog prostora u zgradi Trump International Hotel & Tower Chicago vrednosti 100 miliona dolara, ali sa 95 miliona duga, dakle neto vrednosti 5 miliona dolara.

Golf tereni i klubovi – 550 miliona dolara

Donald Tramp
foto: Profimedia

Tramp je vlasnik 10 terena u šest država i Vašingtonu u vrednosti od 192 miliona dolara. Ima privatni klub i rizort Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi vredan 160 miliona dolara.

Mar-a-Lago resort

1 / 8 Foto: Profimedia

Takođe poseduje golf rizort Trump National Dolar Miami na Floridi koji se procenjuje na 123 miliona dolara.

Vlasnik je dva terena za golf u Škotskoj i jednog u Irskoj ukupne vrednosti 78 miliona dolara.

Brendovi – 170 miliona dolara

Trampov brend upravljanja hotelima i poslovnog licenciranja vredan je 170 miliona dolara. Brend licenciranja drugih proizvoda ima procenjenu vrednost od 3 miliona dolara.

Keš i lična imovina

Tramp prema procenama ima 140 miliona dolara u kešu, odnosno tekućim sredstvima. Njegov privatni stan u Trampovom tornju vredan je čak 57 miliona dolara.

Ima dva privatna aviona i tri helikoptera vednosti 32 miliona dolara. Poseduje tri kuće u Palm Biču na Floridi blizu Mar-a-Lago-a neto vrednosti 25 miliona dolara, stoji u istraživanju koje je obavljeno u 2019. godini.

Ima privatni posed u mestu Seven Springs, u Bedfordu, u državi Njujork u vrednosti o 24 miliona dolara.

Trump poseduje i dom vredan 15 miliona dolara na ostrvu Sent Martin u Karipskom moru.

Takođe ima i kuću na Beverli Hillsu u vrednosti od 13 miliona dolara. Poseduje i dve kuće u Sterlingu, u američkoj državi Virdžinija, vredne 1,5 miliona dolara.

1 / 17 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs