PRE 23 GODINA JE UBIO TRUDNU SUPRUGU, A POLICIJA JE TEK SADA PRONAŠLA OSTATKE: "Ovo je dokaz da je sve vreme lagao"

Debi Grigs ubijena je pre 23 godina, a njene ostatke policija je pronašla pre dve nedelje u dvorištu kuće u kojoj je živeo njen muž

Zanimljivosti
22:07h Autor:
PRE 23 GODINA JE UBIO TRUDNU SUPRUGU, A POLICIJA JE TEK SADA PRONAŠLA OSTATKE: "Ovo je dokaz da je sve vreme lagao"
Pre 23 godina ubio je trudnu ženu, a policija je tek sada pronašla njene ostatke, Foto: Kirsty O'Connor / PA Images / Profimedia

Britanska javnost potresena je vešću da su otkriveni ostaci 34- godišnje trudne žene čiji nestanak je prijavio njen suprug u maju 1999. godine.

Iako je pokušao da ceo slučaj zataška, rekavši da ga je supruga jednog dana samo napustila i otišla, nakon detaljne istrage koja je trajala godinama, Endru Grigs (59) je ipak optužen za ubistvo svoje supruge Debi i u novembra 2019. godine je osuđen na doživotni zatvor. Njeno telo za sve te godine nije bilo pronađeno.

Ljudi koju su radili na ovom slučaju sumnjali su da je telo ubijene njen suprug bacio u more, jer je Gigs bio ribar koji je celu obalu poznavao kao svoj džep.

Ipak, ceo slučaj je sada konačno dobio epilog.

Policija je pre dve nedelje dobila dojavu da se u dvoristu kuće u Sent Leonardsu u Dorsetu, u koju se Gigs preselio 2011. godine, nalaze njeni ostaci.

Nakon prijave, policija je iskopala baštu i tom prilikom je pronašla ljudske ostatke uključujući i delove zuba. Obdukcija je potvrdila da ti delovi pripadaju gospođi Grigs.

Biće sprovedene dodatne analize kako bi se utvrdilo kako je gospođa Grigs umrla i kako su se njeni ostaci našli na imanju.

Glavni detektiv na slučaju Nil Kimber iz Uprave za teške zločine u Kentu i Eseksu ovim povodom je dao kratku izjavu: "Prošlo je više od 20 godina otkako je Debi Gigs ubio njen muž, ali nikada nismo izgubili nadu da ćemo jednog dana pronaći njene ostatke i dati njenim bližnjima zaključak cele ove priče", a zatim je dodao:

"Njen muž je sve ove godine negirao da je odgovoran za njen nestanak, ali ovo otkriće je dodatni dokaz da je sve vreme lagao, uzrokujući još veću patnju svima koji su poznavali i voleli Debi".

Endrju Gigs optužen je za ubistvo žene
Endrju Gigs optužen je za ubistvo žene foto: Kirsty O'Connor / PA Images / Profimedia

Endrju Grigs osuđen je na doživotni zatvor sa minimalnom kaznom od 20 godina nakon što je proglašen krivim za ubistvo supruge. Tu odluku doneo je sud u Kenterberiju.

Tužioci su tada tvrdili da je on "osoba koja ima najviše motiva da Debi Grigs nestane zbog sumnji da je imao aferu sa 15-godišnjom devojčicom", a da bi usled razvoda mogao da ostane bez kompletne imovine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs