bizarno

MAJKA JE UBILA SVOJU DECU TVRDEĆI DA SU ZOMBIJI: S dečkom je vodila kult i govorila da je sve to deo GOSPODNJEG PLANA

Amerikanka Lori Valou sumnjiči se za ubistvo svoje dvoje dece. Ona je sa svojim dečkom Čedom Dejbelom gajila bizarna uverenja, nakon čega je svoju decu nazivala zombijima.

Lifestyle
20:57h Autor:
MAJKA JE UBILA SVOJU DECU TVRDEĆI DA SU ZOMBIJI: S dečkom je vodila kult i govorila da je sve to deo GOSPODNJEG PLANA
Foto: Profimedia

Amerikanka Lori Valou uhapšena je zbog sumnje da je godinama unazad predvodila familijarni kult, čiji su neki članovi pod sumnjivim okolnostima u poslednje dve godine izgubili živote.

2019. godine dogodilo se nešto neverovatno. Nestanak njeno dvoje dece jedno za drugim postalo je prava misterija. Njena ćerka Tajli Rajan (16) poslednji put viđena je 8. septembra 2019. godine, dok je sedmogodišnji sin Džej Valou nestao 22. septembra iste te godine.

Lori Valou
foto: Profimedia

Ono što je interesantno i što je šokiralo javnost jeste ponašanje Lori Valou. Većina majki uznemireno bi tražile svoju decu i radile sve da se pronađu. Međutim, Lori uopšte nije bila uznemirena zbog nestanka svoje dece. Takođe, nije htela da sarađuje sa policijom, te je na taj način bacila veliku sumnju na sebe. Njena prošlost dodatno je podgrejala sumnje da je upravo ona umešana u njihov misteriozni nestanak.

Naime, samo nekoliko meseci ranije njen suprug Čarls preminuo je pod veoma sumnjivim okolnostima.

Lori Valou
foto: Profimedia

Nakon što je upoznala svog tadašnjeg dečka Čeda Dejbela sve je postalo čudno. Čed je bio pisac, opterećen sudnjim danom.

Da u ovom slučaju bizarnostima nema kraja ide u prilog i činjenica da je u oktobru Čedova supruga misteriozno preminula, da bi se Lori i Čed već u novembru venčali.

Činilo se da su mladenci potpuno nezainteresovani zbog nestale dece, kao i njihovih nedavno preminulih supružnika.

Lori Valou
foto: Profimedia

Njih dvoje su postajali sve sumnjiviji organima vlasti. Vlastti su vršile pritisak na Lori, zahtevajući da prikaže svoju decu kako bi izbegla zakonske posledice.

Ubrzo je Lori istekao rok koji je dobila, te biva uhapšena na Havajima, 2020. godine.

Vlasti su iste te godine, u junu pronašli dečije ostatke. Naime, Džej Valou i Tajli Rajan pronađeni su mrtvi na imanju Čeda Dejbela. On je ubrzo uhapšen, te se pridružio svojoj ženi u pritvoru.

Lori Valou
foto: Profimedia

Kao mala, Lori je bila vrlo tiha i mirna. Kako je odrastala polako je počinjao da se razvija i njen ljubavni život, koji je bio vrlo turbulentan. Lori je imala čak pet brakova.

Njeno ponašanje vremenom počinje znatno da se menja. Početkom 2017. godine Lori počinje da se interesuje za literaturu o sudnjem danu, koju je pisao Čed Dejbel, koji je kasnije posrtao njen muž. Zanimljivo je i da je Čed radio kao grobar i čuvar groblja.

On je tvrdio da može da vidi u budućnost, kao i da mu se javljaju određena proročanstva, koja su govorila da je kraj sveta blizu.

Lori i Čed upoznali su se 2018. godine na njegovom podkastu, koji je za cilj imao "pomoć da se ljudi na ovoj zemlji pripreme za Drugi dolazak Isusa Hrista".

Lori Valou
foto: Profimedia

Pored razgovora o apokalipsi, njih dvoje su imali i zajednička uverenja o postojanju zombija. Nakon što su otpočeli vezu, Lori je svoju decu počela da naziva zombijima.

Njen četvrti suprug po redu, Čarls Valou, bio je zabrinut ponašanjem svoje supruge, kao i njenom opsesijom bizarnom literaturom. U više navrata tražio je pomoć policije.

Čarls je ubrzo podneo i razvod braka. Prema Čarlsu Valou, Lori je verovala da je njoj "dodeljeno da izvrši određena dela po Hristovom drugom dolasku u julu 2020. i da kada bi joj Otac (Čarls) stao na put da bi ga ubila", kao i da je imala "anđela da joj pomogne da se reši tela".

Lori Valou
foto: Profimedia

U julu 2019. godine, Čarls Valou upucan je i ubijen u porodičnoj kući u Arizoni.

Njega je ubio brat Lori Valou, tvrdeći da je pucao u samoodbrani. Prema CBS Nevs-u, Koks je rekao policiji da je pucao u Čarlsa Valoua da bi "zaštitio" svoju sestru Lori Valou nakon što su se njih dvoje potukli. Lori Vallou i njena ćerka Tajli Rajan podržale su ovu priču.

Lori Valou ubrzo je preselila svoju decu i svog brata u Rekburg kako bi bila bliže svom dečku Čedu. Upravo na tom mestu su deca i nestala.

Lori Valou
foto: Profimedia

Nestanak dece prijavili su baba i deda. Policija je tada navela da je Lori odbila da sarađuje u istrazi, te da nije bila zainteresovana za pronalazak dece.

Nakon niza sumnji od strane vlasti, Čad i Lori su uhapšeni na Havajima.

Tada klupko polako počinje da se odmotava, te njeni prijatelji i rodibina otkrivaju jezive činjenice o Lori. Svi su tvrdili da je svoju decu nazivala zombijima misleći da su to stvarno postali.

Lori Valou
foto: Profimedia

- Ona je objasnila zombije i svoje strahove u vezi sa tvrdnjama da su duhovi zarobljeni u telu sve do fizičke smrti. Izjavila je da je Brandon bio opsednut demonom ili drugim mračnim entitetom negde posle juna ove godine. Rečeno joj je ili putem otkrovenja ili od strane Čeda da nešto treba da se desi (Boudrou) da bi njegov duh napredovao i da bi se Gospodnji plan nastavio. Nije prihvatila ideju da njen muž umire kao deo Gospodnjeg plana, ali nije mislila da će neko nešto preduzeti, rekla je njena nećakinja Melani Pavlovski.

Lori Valou
foto: Profimedia

Nakon opsežne istrage na imanju Čeda Dejbela pronađeni su ostaci dece.

Sedmogodišnji Džej Džej Valou je pronađen umotan od glave do pete u samolepljivu traku, a 16-godišnja Tajli Rajan je raskomadana i spaljena.

Par se trenutno nalazi u pritvoru, dok je suđenje u toku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs