"KU*KA JE MRTVA": Jeziva priča o ćerki koja je ubila rođenu majku jer ju je godinama terala da glumi invalida

Da stvari nisu uvek onakve kakve izgledaju, dokazuje i slučaj Di Di i Džipsi Rouz Blančard. Njihova životna priča godinama zapanjuje javnost, a sada se oko celog slučaja ponovo podigla prašina i to zbog serije "The Act"

Lifestyle
10:47h Autor:
"KU*KA JE MRTVA": Jeziva priča o ćerki koja je ubila rođenu majku jer ju je godinama terala da glumi invalida
Patriša Arket i Džoi King u seriji "The Act", Foto: Profimedia

Džipsi Rouz Blančard, rođena je 1991. godine u Luzijani, a ceo život je provela u kolicima iako je bila potpuno zdrava, a na sve ju je naterala majka Di Di. Ovaj surovi život Džipsi Rouz opisan je do tančina u seriji The Act.

Od samog rođenja Di Di je tvrdila da joj ćerka ima poteškoću sa plućima i disanjem, a nedugo nakon toga joj je dijagnostikovana apneja i ubrzo je dobila aparat za disanje. Ipak, Di Di je bila ubeđenja da sa njenom ćerkom još mnogo toga nije u redu. Kada je Džipsi napunila sedam godina porodoca je bila zabezeknuta time da je devojčica završila u kolicima, a tada je Di Di sve udebila da boluje od poremećaja hromozoma zbog čega su joj pokreti vrlo ograničeni.

Džipsi Rouz Blančard
foto: Profimedia

Iako je nailazila na neodobravanje porodice koja je smatrala da Džipsi ne dobija adekvatnu negu, Di Di je ostajala pri svojim stavovima. Nedugo zatim Džipsi je završila na cevima za hranjenje, jer je bila neuhranjena, a potom joj je dijagnostikovana epilepsija. Od jačine propisanog leka devojčici su počeli da se krune i ispadaju zubi. Da bi sprečila dalje mešanje porodoce majka je jedne noći sa devojčicom nestala bez traga.

Otvorila je gomilu kreditnih kartica na ime svog oca i sa devojčicom se preselila u Misuri. Di Di je na njihovo dotašanje prezim dodala jedno "e" kako bi porodici zavarala trag i otpočela sve ispočetka. U novom gradu svi su je doživljavali kao požrtvovanu majku, koja se bori za bolji život ćerke i bili su spremni da pomognu.

Humanitarne organizacije i dobrodušni pojedinci pomagali su koliko su mogli, a njih dve, uprkos problemima, odavale su utisak savršene porodice. Delile su dobro i zlo, a zajedno su koristile isti Fejsbuk profil.

"Mi smo kao par cipela. Jedna bez druge nikako ne ide", rekla je jednom prilikom Džipsi.

Džipsi Rouz Blančard
foto: Profimedia

Za sve to vreme, mala Džipsi je sve više fizički i zdravstveno propadala i iz dana u dan izgledala je sve više poput strice, a ne kao devojčica. S obzirom da nije izlazila napolje vreme je provodila za računarom. Putem sajta za upoznavanje naišla je na Nikolasa Godežona, sa kojim je ubrzo započela virtualnu romansu, koju je pune dve godine skrivala od majke.

Džipsi je ubrzo priznala Nikolasu sve o svom zdravstvenom stanju, a on je i pored toga ostao uz nju. Bili su zaljubljeni, a njemu nije smetalo što je Džipsi vezana za kolica. Već su razmišljali o porodici, čak su se i dogovorili kako će im se deca zvati.

Ubrzo je istina izašna na videlo, a Nikolas je bio prvi koji je saznao šta je zapravo krije iza svega. Džipsi je bila primorana da bude u kolicima, koja joj zapravo nikad i nisu bila potrebna. Mogla je potpuno normalno da hoda. Ni lekovi joj nisu bili potrebni. Kosa, inače potpuno obrijana, počela je da raste. Di Di joj je čitavog života brijala glavu kako bi ljude uverila da je bolesna i govorila joj je: "Ošišaćemo te, ionako će to sve da otpadne".

Džipsi Rouz Blančard
foto: Profimedia

Pretpostavlja se da je Di Di, godinama izmišljala dijagnoze i davala lekove maloletnoj ćerki. Smatra se da je Džipsi davala tablete za smirenje kako bi ostavljala utisak malo usporenog deteta sa smetnjama u razvoju.

Majka je saznala za tajnu "aferu" svoje ćerke i zabranila joj bilo kakav kontakt sa Nikolasom. Ubzo nakon toga na Džipsijinom i Didinom zajedničkom Fejsbuk profilu pojavio se status koji je sve ostavio u šoku: "Ku*ka je mrtva. Rasekao sam debelu svinju i silovao joj nevinu ćerku. Nemoguće je vrištala. Hahah".

Jedna komšinica je bila prva koja je reagovala. Nazvala je Di Di, ali niko se nije javio. Njen suprug preporučio je da odmah odu do njihove kuće da provere je li sve u redu sa majkom i ćerkom. Okupljeni susedi počeli su da se brinu. Policija je došla, ali im je trebao sudski nalog za ulazak u kuću. Komšija je ušao kroz prozor, ali su sve stvari bile na svom mestu. Čak i invalidska kolica su bila na svom mestu, što je samo povećalo zabrinutost. Kako će se samo kretati osoba koja je čitav svoj život privezana za kolica, pitali su se zabrinuti susedi.

Džipsi Rouz Blančard
foto: Profimedia

Konačno, policija je uz sudski nalog ušla u kuću. Di Di su pronašli u spavaćoj sobi. Umrla je od uboda nožem i bila je mrtva već nekoliko dana. Od Džipsi nije bilo ni traga ni glasa.

Već idućeg dana komšije su organizovale bdenje i prikupljanje novca za sahranu Di Di, a možda i Džipsi. Svi su brinuli zbog nje i svi pomišljali na najgore.

Polcija je ubrzo saznala za njen tajni nalog na drušvenoj mreži, i već sutradan otišla do Nikolasove kuće. On se predao. Džipsi je bila s njim, živa i zdrava. I to je upravo najviše zaprepastilo sve.

Policija je kasnije saznala da je Džipsi nakon prvog sastanka sa Nikolasom, poslatala zatočenica u kući svoje majke. Džipsi je bila očajna i zbog toga je momku postavila užasno pitanje: "Da li bi za mene ubio moju majku?". pristao je, a njih dvoje su do detalja sve isplanirali i nazvali ovu akciju "Blan B". Nikolas je ubio njenu majku, dok je Džipsi sve posmatrala.

Džipsi Rouz Blančard
foto: Profimedia

Pobegli su u Viskonsin, u kuću njegovih roditelja, gde su planirali novi život. Džipsi je brinula da će telo njene majke početi da truli pa je rešila da prosto sve napiše i prizna na Fejsbuku i tako obavesti policiju. Nadala se da je policajci neće optužiti za ubistvo. Međutim, policija je pratila IP adresu i došla do njih. Laž se raspala u sekundi. Prvo je lagala i rekla istražiteljima da nema ništa s tim. Ali oni su znali da to nije istina.

Tokom suđenja utvrđeno je se da je Nikolas ubio Di Di, ali Džipsi prihvata deo krivice. "Moraću da živim sa tim što sam napravila. Pogrešila sam", rekla je.

Džipsi Rouz Blančard
foto: Profimedia

Prebačena je u zatvor, nagodila se s tužiocima i trenutno je na odsluženju desetogodišnje zatvorske kazne zbog ubistva majke. Džipsi danas ima 27. godina. Njen advokat kaže da je pravo čudo kako se oporavlja. "Većina mojih klijenata izgubi težinu u zatvoru. Džipsi je dobila više od 7 kilograma u poslednjih 12 meseci", ispričao njen advokat.

Tako blaga kazna je, objasnili su, usledila jer je celog života trpela medicinsko i fizičko nasilje. Nikolas i dalje čeka suđenje jer se izjasnio kao nevin.

"Majka me je naučila da lažem, a ja ne želim da lažem. Želim da budem dobra i poštena osoba", ispričala je Džipsi svoje planove za budućnost.

Iako se nalazi u zatvoru, Džipsi je kazala da nikada pre nije osećala veću slobodu, a kada su je pitali zašto jednostavno nije prijavila mučenje objasnil je da je bila veoma uplašena za svoj život.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs