UŽAS KOJI SE DESI KADA SE RAZMNOŽE BLISKI SRODNICI: Ovaj film je godinama najgledaniji u Americi, a razlog je čist HOROR

Porodica Vitaker živi u Zapadnoj Virdžiniji gde je decenijama incest smatran za normalan. A ovaj video prikazuje poseldice toga

Lifestyle
13:24h Autor:
UŽAS KOJI SE DESI KADA SE RAZMNOŽE BLISKI SRODNICI: Ovaj film je godinama najgledaniji u Americi, a razlog je čist HOROR
Foto: Pritnscreen/youtube/ Soft White Underbelly

Već smo pisali o naizopačenijoj porodicu u istoriji, o Boradžijama, ali ovakvu priču do sada niste čuli:

Bilo je to 2020. godine kada je Mark Lait objavio dokumentarni video o porodici Vitaker. Ovaj video bio je jedan od najgledanijih, sa preko 25 miliona pregleda, a ljudi nisu mogli prestati da se zgražavaju nad činjenicom šta se desi kada se venčaju i "razmnože" bliski srodnici.

Porodicu Vitaker čine Lorejn, Rai i Timi, ali i desetak drugih srodnika, i svi oni pate od nedijagnostikovanog mentalnog stanja. Oni žive u izuzetno lošim uslovima i jedva sastavljaju kralj sa kraje.

"Ne mogu da dokažem da su roditelji braće i sestara Vitaker bili u bliskom srodstvu, ali pošto se to u ovom delu zemlje često dešavalo, mogu samo da kažem da je verovatno genetsko srodstvo oca i majke odgovorno za mentalne i fizičke abnormalnosti viđen kod Lorejn, Fredija, Reja i Timija, " rekao je autor ovog videa koji se suočio sa besom stanovnika grada Od u kojem živi pomenuta porodica.

Porodica Vitakers
foto: Pritnscreen/youtube/ Soft White Underbelly

Mnogi izveštaji otkrivaju kako potomci genetskih srodnika pate od smanjenih kognitivnih poteškoća, poremećaja funkcije pluža, srčanih bolesti i drugih oboljenja. Deca začeta od genetskih srodnika u većem su riziku da obole od raznih gentskih poremećaja.

Ovaj video je pokrenu lavinu upravo zbog toga što je venčavanje genetskih srodnika u ovom delu Amerike, tačnije u Zapadnoj Virdžiniji skoro pa paravilo. Naime, upravo je cela zajednica "skočila" na snimatelja braneći mu da napravi dokumentarni film o pomenutoj porodici.

Efekti inbridinga

Inbriding (parenje u srodstvu) je parenje organizama koji su blisko povezani po poreklu. Mešanjem DNK dolazi do "velike natalne stope smrti, smrti u detinjstvu, pogotovo ako je par koji je dobio dete blisko povezan genetski," kaže studija iz 2011. godine.

Naučna ispitivanja su dokazala da inbriding stvara potomstvo sa velikim rizikom od urođenih mana i genetskih bolesti.

Porodica Vitakers
foto: Pritnscreen/youtube/ Soft White Underbelly

Autor ovog videa, Mark tvrdi da porodicu Vitaker čuva naoružan komšiluk i da im se teško može prići. Niko ne zna odakle dolazi ova porodica, ni ko su im roditelji.

Niko iz porodice Vitikar nikad nije hteo da prizna ko su im roditelji. Čak ni kad su upitani kako je bilo biti dete i ko ih je čuvao.

Onaj momenat kada je Mark objavio video, on je postao viralan upravo zbog tajnovitosti koja se veže za ovu porodicu. Naime, mnogi smatraju da su roditelji braće i sestara Vitaker moćnici koji su svoju "bolesnu" decu prepustili milosti i nemilosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs