SKANDAL U DANSKOJ: Kraljica razbaštinila mlađeg sina, ali priča o njoj je tek NEŠTO POSEBNO! "Vladaću dok se ne srušim"

Danska kraljica Margaret juče se izvinila svojoj porodici zbog odluke da mlađem sinu oduzme kraljevske titule, ali se ne kaje

Lifestyle
Autor:
SKANDAL U DANSKOJ: Kraljica razbaštinila mlađeg sina, ali priča o njoj je tek NEŠTO POSEBNO! "Vladaću dok se ne srušim"
Foto: Profimedia

Skandal u kraljevskoj porodici Danske izašao je u javnost nakon što je kraljica Margaret (82) oduzela titule princu Nikolaju (23), princu Feliksu (20), princu Hendriku (13) i princezi Ateni (10) - deci svog mlađeg sina.

Kraljica je opravdala svoju doluku rečima da je dugo razmišljala o njoj, te da sve radi prvenstveno kao "kraljica, majka i baka".

"Sa mojih 50 godina na tronu, prirodno je da gledam unazad i da gledam unapred. Ponekad je za velike odluke teško pronaći pravo vreme. Nošenje kraljevske titule podrazumeva niz obaveza i dužnosti, koje će u budućnosti biti odgovornosti manjeg broja članova kraljevske porodice," rekla je kraljica Danske.

"Niko ne treba da sumnja da su moja deca, zet i unuci moja velika radost i ponos. Sada se nadam da će moja porodica naći mir i način da se izbori sa ovom odlukom," rekla je ona.

Kraljica Margareta
foto: Profimedia

Odluka kraljice Margaret dolazi u istom momentu kada i odluka kralja Čarlsa III da "smanji monarhiju". Da li to znači da je posao prinčeva i princeza skup za održavanje?

Kraljica Margaret je poznata kao veoma jaka ličnost i strastven pušač. Smatra se da je vitalna i sposobna za vladavinu uprkos tome što ozbiljno gazi osamdesetu godinu.

Kada je stupila na presto imala je 31. godinu. Rodila je dva sina, ima osmoro unučadi, a bila je prva žena koja je postala kraljica u jednoj od najstarijih monarhija u Evropi.

Kraljica Margareta
foto: Profimedia

Narod je od milja zove Dejzi i Danci više nego ikad obožavaju kraljevsku porodicu upravo zahvaljujući njoj.

Kada joj je suprug umro 2018. godine, očekivali su da će se i kraljica Margaret povući sa svoje dužnosti, ali ona je tada rekla:

"Ostaću na prestolu dok se ne srušim!"

Da bi dokazala koliko je zdrava, kraljica se u maju vozila na "vozu smrti" u zabavnom parku u Kopenhagenu, dok njoj je šešir čvrsto stajao na glavi.

Nakon nje, na presto Danske će doći njen sin Frederik (54), dok je mlađeg sina bukvalno razbaštinila time što je ukinula titulu njegovoj deci.

1 / 10 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs