ruka u obliku glave ajkule!

SNIMAK POGLEDALO 120 MILIONA LJUDI: Sejdi bila 11 dana u komi, izgubila sve prste na ruci, pa postala HIT na TIK TOK-U!

Ruka jedne žene iz Velike Britanije izgleda kao glava ajkule iz nekog crtaća, međutim, svemu tome su prethodili ozbiljni zdravstveni problemi! Smrt je izbegla za dlaku, a njen snimak na Tik Tok-u pogledalo je oko 120 miliona ljudi za samo dve nedelje!

Zanimljivosti
Autor:
SNIMAK POGLEDALO 120 MILIONA LJUDI: Sejdi bila 11 dana u komi, izgubila sve prste na ruci, pa postala HIT na TIK TOK-U!
Foto: Printscreen Tik Tok / Sadie Kemp

Skoro fatalna muka Sejdi Kemp (34) dogodila se na Božić. Iskusila je oštar bol u bubregu i odmah se javila lekaru, kako je bivša zdravstvena radnica. Doktori su ustanovili da Kemp ima kamen u bubregu i brzo su je prebacili na odeljenje hitne pomoći, kako bi ga uklonili. Tada kreću strašne komplikacije.

Ova hrabra žena i majka dvoje dete je tokom operacje dobila sepsu, što je vodeći uzrok smrti u bolnicama. Da bi joj spasili život, lekari su Kemp stavili u medicinsku komu na 11 dana! Na kraju su morali da joj amputiraju sve prste na levoj ruci! Doktori su joj zatim zašili ruku u kesicu u njenom stomaku, da bi održali cirkulaciju krvi.

- Nisam bila svesna da će moja ruka ovako izgledati, sve dok mi je zapravo nisu pustili iz stomaka. Prvi put sam je pogledala i pomerila ono što mi je ostalo od palca i pomislila sam - vau, izgleda kao ajkula - rekla je Sejdi o svojoj bizarnoj nevolji.

Njene snimke na Tok Tok - u gledaju milioni

Srećom, ova smela i nepokolebljiva devojka brzo je prihvatila svoju "novu" ruku. Sada snima zanimljive video snimke na Tik Tok - u, koje gledaju milioni. Sa druge strane, poazuje kako se nosi i funksioniše sa ovim nedostatkom, želeći tako da motiviše i druge ljude koji se bore sa sličnim problemima.

- Nisam ni sanjala da će moja priča postati tako popularna. Izgubila sam mnogo kroz sepsu - svoje udove, vezu, nezavisnost i jednostavno ne želim da se to desi tolikom broju ljudi, kao što se dešava. Zato hoću da skrenem pažnju na taj veliki problem, koji odnosi ljudske života - kaže Sejdi.

Strahuje i za krov nas glavom

Pored toga, Kemp, koja je nedavno ostala bez posla u NHS-u, strahuje da bi mogla da izgubi i svoj dom, koji je obezbedila dobrotvorna organizacija posle finansijski razarajućeg razvoda. Kempova prijateljica Stephanie King nedavno je napravila Go Fund Me stranicu kako bi pomogla njoj i njenoj porodici da izdrže troškove i naknade, otkako je u bolnici sa sepsom.

Podaci iz 2017. godine povezuju sepsu sa približno 11 miliona smrtnih slučajeva širom sveta - otprilike 20% godišnjih smrtnih slučajeva širom sveta, prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs