ASTROLOGIJA KAŽE

BIKOVIMA SU PLUĆA SLABA TAČKA, LAVOVI MUKU MUČE SA ANEMIJOM: A evo koja bolest preti vašem znaku!

U zvezdama je zapisano sve

Zanimljivosti
Autor:
BIKOVIMA SU PLUĆA SLABA TAČKA, LAVOVI MUKU MUČE SA ANEMIJOM: A evo koja bolest preti vašem znaku!
Foto: Shutterstock

Čak će i astrolozi reći da treba više da verujete svom doktoru nego zvezdama. Ali treba i da upoznate sebe i svoje slabe tačke da biste mogli da bolje čuvate zdravlje!

Uz pomoć astrologije moguće je odrediti periode u kojima kretanja planeta mogu da naruše ravnotežu i otvore put bolesti. To rano upozorenje može da vas podstakne na sistematski pregled koji dugo odlažete ili da se na vreme pobrinete za svoje zdravlje, piše Lovesensa.

1. Ako ste vodeni znak (Škorpija, Ribe i Rak) Pripadnici vodenih znakova su vrlo senzibilni pa lako upijaju negativnosti iz okoline, piše portal Lovesensa www.lovesensa.rs. Zdravlje im je dobro, ali promenljivo, baš kao i njihova osećanja. Voda u telu upravlja telesnim tečnostima, poput krvi i limfe, žlezdama sa unutrašnjim izlučivanjem i reproduktivnim sistemom. Voda podmazuje, hladi i ispire telo. Pripadnici vodenih znakova imaju spor metabolizam, lako nakupljaju kilograme, a i voda im se zadržava u telu. Osetljivi su na viruse, bakterije i gljivice. Zdravlje bi trebalo da održavaju fizičkom aktivnošcu, umerenim unosom vode, pažljivo odabranom ishranom i ubrzavanjem metabolizma.

Rak Raku simbolično pripadaju grudi i želudac. Emotivni Rak lako menja raspoloženja i vrlo brzo fizički reaguje na sve što proživljava. Na negativne emocije reaguje bolovima u želucu, koji mu je veoma osetljiv. Hrana mu daje sigurnost, što izaziva debljanje. Neravnoteža se vidi u problemima sa želucem, pa cak i čirom. Sve to izazivaju negativna osećanja koje Rak zadržava u sebi umesto da ih izbaci. Zdravlje je najbolje održavati vežbanjem i kreativnim aktivnostima, uz pomoć kojih uči da kontroliše svoja osećanja. Škorpija Škorpiji u astrološkoj anatomiji pripadaju reproduktivni organi i genitalije. Intenzivna Škorpija je snažnog zdravlja i brzo se regeneriše. Posebno joj je važan uredan seksualni život, bez ekstrema. Ravnotežu može da naruši preteranom potrebom za kontrolom, što izaziva probleme sa reproduktivnim organima, neredovne ili bolne menstruacije kao i upale bešike. Redovnim čišćenjem organizma detoksikacijskim programima na fizičkom nivou i praštanjem na emotivnom uspeće da održe ravnotežu.

Ribe Ribama pripadaju stopala, limfa, žlezde sa unutrašnjim izlučivanjem. Pripadnici tog znaka su vrlo osetljivi, lako dobiju viroze, prehlade, a preti im i opasnost od trovanja hranom. Svako dublje emotivno razočarenje će im oslabiti imunitet pa je ponekad teško otkriti pravi uzrok bolesti. Vrlo su osetljive na visoke i niske temperature kao i na lekove i alkohol. Ravnotežu će najbolje održati zdravom hranom sa što manje veštačkih dodataka. Prija im masaža stopala, koja moraju posebno da neguju.

VELIKI MESEČNI HOROSKOP ZA APRIL, ZA SVIH 12 ZNAKOVA: Stižu dugo očekivane promene!

Ribe, Horoskop, Horoskop ribe, vladavina riba
foto: Shuterstock

2. Ako ste vatreni znak (Ovan, Lav, Strelac) Pripadnici vatrenih znakova su uglavnom dobrog zdravlja i imaju mnogo vitalne energije. Kada im se energija poremeti zbog preterane stimulacije, obuzeće ih nestrpljivost ili ljutnja. Ako tu napetost ne izbace, nego je uguše, može doći do upala, nastanka čireva ili problema sa srcem. Vatra u telu ima ulogu unutrašnjeg sagorevanja, odnosno varenja, pročišćava sistem razgrađujući otrove, viruse i bakterije. Zato se pripadnici vatrenih znakova sa lakoćom bore protiv bolesti i brzo se regenerišu.

Ovan Prodorna energija Ovna, koja pripadnike tog znaka tera da neustrašivo koračaju napred i potvrđuju identitet, simboliše glavu i lice. Telo će na narušenu ravnotežu reagovati glavoboljom, migrenom i raznim upalnim procesima, poput zubobolje, upale uha, upale sinusa ili akni. Moguće su smetnje sa vidom ili povrede glave. Dobrom zdravlju će doprineti takmičarski sportovi jer oslobađaju od napetosti. Preporučuje se i plivanje kao i odlasci u saunu i na masažu. Lav Ne kaže se uzalud da je Lav hrabar i srčan. I astrološka anatomija povezuje ga sa srcem, ali i kičmom. Ako samouvereni i autoritativni Lav nema potrebnu pažnju i prostor gde može da zablista, narušena ravnoteža ogledaće se u bolovima u leđima, poremećajem cirkulacije, anemijom ili letargijom. Srce, najosetljiviji organ, treba čuvati umerenim sportskim aktivnostima, bez ekstremnih naprezanja, što doprinosi i gipkosti kičme.

Strelac Nemirnog Strelca, koji neumorno širi horizonte, povezujemo sa jetrom, kukovima i bedrima, delovima tela zaduženim za kretanje. Strelac je snažnog zdravlja, a manje fizičke probleme uglavnom ignoriše. Često ga muči išijas, a može imati problema sa kukovima. Strelčev hedonizam, odnosno sklonost preteranom uživanju u hrani, može da optereti jetru pa su potrebni povremeni detoksikacijski programi. Sklon je debljanju pa ne sme da zanemari fizičke aktivnosti.

OVAJ ASTRO FENOMEN SE DEŠAVA SAD, PA PONOVO TEK 2188. GODINE: Ovom znaku donosi neviđenu sreću u život!

Strelac
foto: Shutterstock

3. Ako ste zemljani znak (Bik, Devica, Jarac) Pripadnici zemljanih znakova imaju stabilnu životnu energiju, postojano zdravlje i velike rezerve snage, što im osigurava izdržljivost. Vrlo su otporni na prehlade i razne spoljne uticaje. Zemlja u telu ima ulogu rasta i obnavljanja tkiva i simboliše kostur i eliminacijski sistem u telu. Slabost se krije u sporom metabolizmu i nakupljanju kilograma. Zato je redovna fizička aktivnost važna za sve pripadnike tih znakova.

Bik Bik simboliše vrat, grlo, glasne žice i početak sistema za varenje, što se odnosi na usta i jednjak. S obzirom na osetljivo grlo, Bik na neravnotežu reaguje upalama ili promuklošću. Pripadnici tog znaka imaju istančano čulo ukusa pa se često teše hranom. Često se bore sa održavanjem težine i opstipacijom. Budući da su uglavnom inertni, moraju da se prisiljavaju na fizičke aktivnosti. Ravnotežu će najbolje održavati kreativnim radom i boravkom u prirodi. Devica Devici na simboličnom nivou pripada predeo stomaka, odnosno creva i slezina. Budući da je vrlo izbirljiva, često ne može da "svari" nered života. Brige, teskoba ili nervoza će izazvati reakcije u sistemu za varenje, od bolova i grčeva u stomaku, preko čira, opstipacije sve do ozbiljnijih crevnih bolesti. Devica se brine o zdravlju, ponekad i previše, što u ekstremnim slučajevima prelazi u hipohondriju. Pažljivo odabrana ishrana i uredan način života će biti najvažniji zalog zdravlja.

Jarac Znaku Jarca dodeljeni su zglobovi celoga tela, posebno kolena, zatim kosti, zubi i koža. Energija ambicioznog i tvrdoglavog Jarca se na fizičkom nivou odnosi na strukturu i granice. Ako pripadnik tog znaka pretera u krutim stavovima, telo će odgovoriti krutim zglobovima, krhkim kostima ili problemima sa zubima. Osim toga, koža Jarca je vrlo osetljiva, sklona osipu, alergijama i često vrlo suva. Preterana zabrinutost Jarca ponekad vodi u depresiju. Preporučljivo je vežbanje i hodanje za održavanje gipkosti zglobova, pri čemu će mišići postati snažniji i tako učvrstiti kosti.

VAŠA SMISAO ŽIVOTA PREMA HOROSKOPSKOM ZNAKU: Rakovi pomažu, Bikovi traže ljubav, Vage šire pozitivu

Horoskop, jarac, Jarac
foto: Shutterstock

4. Ako ste vazdušni znak (Blizanci, Vodolija, Vaga) Pripadnike vazdušnih znakova, čiji je um hiperaktivan, a narav brza i nemirna, je vrlo lako izbaciti iz ravnoteže. Nisu preterano čvrste građe, a stalno su u pokretu, što ih brzo iscrpi. Njihova snaga leži u pokretljivosti, ali životna im energija nije snažna ni postojana, nego neprestano varira. Vazduh u telu upravlja disanjem, uopšteno pokretom i peristaltikom. Pripadnicima vazdušnih znakova je potrebno puno odmora, sna i mira kako bi im se osetljiv nervni sistem obnovio. Blizanci Ramena, ruke i pluća povezuju se sa Blizancima. Pluća i disajni putevi su im vrlo osetljivi pa pripadnici tog znaka uglavnom imaju problema sa bronhitisom, upalom pluća, kašljem, prehladama, pa čak i astmom. Budući da su u stalnoj potrazi za novim znanjima, lako postaju nervozni. Osetljivi su na stres i mogu da pate od nesanice. Ravnotežu postižu pravilnim disanjem. Pranajama će im pročistiti i ojačati disajne organa, a pritom ce smiriti i um. Boravak u prirodi će im osigurati veliku količinu svežeg kiseonika. Vaga Znak Vage vlada bubrezima, bešikom i donjim delom leđa. Budući da Vaga želi da bude prihvaćena, puno energije troši na davanje i primanje pažnje i ljubavi. Neravnoteža između davanja i primanja ogleda se nepravilnim radom sistema za izlučivanje i bolovima u donjem delu leđa. Neuzvraćena ljubav može da podstakne i debljanje. Vage su osetljive na lepotu, pažljivo se brinu o svom zdravlju, ali brine ih starenje. Pripadnicima tog znaka se preporučuju detoksikacijski programi, masaža, kozmetička nega tela i lagane fizičke aktivnosti kojima održavaju eleganciju pokreta.

Vodolija Vodoliji u astrološkoj anatomiji pripadaju nervni sistem i potkolenice. Potkolenice su presudne u sposobnosti da stojimo i hodamo uspravno, u čemu se ogleda nezavisan duh Vodolije. Neravnoteža energije iskazuje se u proširenim venama. Aktivan um često radi prekovremeno i stvara napetost, koja kod ekstremne neravnoteže može prerasti u neurološke ili psihičke bolesti. Vodolijama se preporučuju šetnje kojima ce održavati cirkulaciju i dosta odmaranja i opuštanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs