pročitajte

UVERENI STE DA VAM OVO DONOSI SREĆU, A ZAPRAVO VAS GURA U PROVALIJU: Kada to shvatite, život će vam procvetati!

Šta treba da izbacite iz života da biste bili srećniji - ova uverenja vas samo sabotiraju!

Zanimljivosti
Autor:
UVERENI STE DA VAM OVO DONOSI SREĆU, A ZAPRAVO VAS GURA U PROVALIJU: Kada to shvatite, život će vam procvetati!
Foto: Profimedia

Da li stalno jurite za srećom? Kada stalno živite u planovima fokusirani na budućnost, rizikujete da život jednostavno proleti pored nas. Zaboravljamo da je sreća SADA i OVDE, baš u ovom trenutku.

Uverenja suprotna tome sprečavaju nas da uvek budemo srećni i mogu doneti negativnost. Mnoga od tih uverenja usvajamo još u detinjstvu, a evo koja dva treba da izbacite iz života kako biste živeli srećnije:

Biću srećna kada postignem cilj

Mnogi misle da će biti srećniji kada ostvare ono što su naumili. na primer, kupovina stana, venčanje, napredak na poslu, proširenje porodice, putovanje... Međutim, sreća dolazi iz nas, a ukoliko niste srećni sada, nećete biti dugoročno srećni ni kada ostavrite sve svoje ciljeve.

Kada postignete zacrtano, bićete srećniji u tom trenutku, to je istina, ali vremenom će se pojaviti neki novi ciljevi i ponovo ćete tragati za srećom. Ne fokusirajte se na spoljne faktore, već počnite da gradite sreću u sebi kako biste bili zadovoljni čak i kada stvari ne idu dobro.

Devojka, Crvenokosa, Riđokosa, Devojka se smeje, Sreća, Osmeh
foto: Shutterstock

Moja sreća zavisi od drugih

Sreću olako povezujemo sa drugim ljudima, najčešće sa decom, partnerom, prijateljima. Tačno je da oni mnoge naše trenutke čine srećnijim, ali prava sreća dolazi iznutra. Drugi su tu da bi vas podržali, pomogli, raduju se sa vama, ali samo vi sami ste odgovorni za svoju sreću.

U životu ne možemo uvek biti srećni, jer život sa sobom donosu celu paletu osećanja, od radosti do tuge. I svaka naša emocija je u redu, treba je prihvatiti. Ali ako vežbate sreću u sadašnjem trenutku, mnogo lakše ćete se izboriti sa tamnim trenucima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs