pročitajte

HRABROST NIJE ODSUSTVO STRAHA! NEUSTRAŠIVOST SE DEŠAVA OVAKO: Savet indijskog gurua donosi čudesne promene u vaš šivot!


Poznati mistik, guru i autor knjiga za samorazvoj Ošo ostavio je iza sebe brojne poruke, savete i smernice za srećan život.

Zanimljivosti
18:43h Autor:
HRABROST NIJE ODSUSTVO STRAHA! NEUSTRAŠIVOST SE DEŠAVA OVAKO: Savet indijskog gurua donosi čudesne promene u vaš šivot!
Foto: Profimedia

Bez obzira na novac, materijalno, okolnosti, mesto života, emotivni status, na kraju se sve svodi na sreću - ona nas pokreće. Ipak, treba osvestiti da je sreća u sadašnjem trenutku, bez obzira na okolnosti! Donosimo vam 10 najboljih saveta čuvenog indijskog gurua Ošoa koja vam mogu promeniti život:

1. "Ljudi sve shvataju toliko ozbiljno da im to postaje teret. Naučite da se više smejete."

2. "Svaka akcija dovodi do trenutnog rezultata. Budite oprezni i pazite. Zrela osoba je ona koja je pronašla sebe, koja je odredila šta mu je dobro, a šta loše, dobro i loše. On je to sam uradio, pa je u ogromnoj prednosti u odnosu na one koji nemaju mišljenje."

3. "Želja da se bude neobičan je najčešća želja. Ali opustiti se i biti običan je zaista neobično."

4. "Prvo, slušajte sebe. Naučite da uživate u svom društvu. Postanite toliko srećni da vam više nije važno da li vam neko dolazi ili ne. Već ste ispunjeni. Ne čekate sa strepnjom da vam neko pokuca na vrata. Samo sa takvim stavom može da počne veza."

5. "Ako si bogat, ne razmišljaj o tome; ako si siromašan, ne shvataj ozbiljno svoje siromaštvo. Ako budeš u stanju da živiš u svetu, sećajući se da je svet samo predstava, bićeš slobodan, nećeš biti dirnut patnjom. Patnja dolazi samo od ozbiljnog stava prema životu. Počnite da tretirate život kao igru, uživajte u njoj."

Žena, cveće
foto: Shutterstock

6. "Hrabrost se kreće u nepoznato uprkos svim strahovima. Hrabrost nije odsustvo straha. Neustrašivost se dešava kada postanete smeliji. Ali na samom početku razlika između kukavice i drznika nije tako velika. Jedina razlika je u tome što kukavica sluša svoje strahove i prati ih, dok ih drznik ostavlja po strani i ide dalje."

7. "Vi se menjate svakog trenutka. Ti si kao reka. Danas teče u jednom pravcu i raste. Sutra je drugačije. Nikada nisam video isto lice dvaput. Sve se menja. Ništa ne miruje."

8. "Ne, ništa nije izvesno. To je moja poruka. Ništa ne može biti izvesno, jer bi izvestan život bio gori od smrti. Ništa nije sigurno. Život je pun nesigurnosti, pun iznenađenja – to je njegova lepota!"

9. "Čim prestanete s trudom da se poboljšate, poboljšaće se vas život. U toj opuštenosti, u tom prihvaćanju, život vas počne milovati, počinje strujati u vama."

10. "Kada jednom počnete videti lepotu života, ružnoća počinje nestajati. Ako život počnete videti s radošću, tuga nestaje. Ne možeš imati nebo i pakao, možeš imati samo jedno. To je tvoja odluka."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs