mudrost za sva vremena

KONFUČIJE JE ZNAO KAKO SE POSTIŽE PRAVA SREĆA: Moćne reči velikog mudraca dobro upamtite


Mnogi veliki pisci, filozofi i drugi mudri i učeni ljudi govorili su o sreći. Među njima je čuveni kineski mudrac Konfučije koji je ostavio neizbrisiv trag u civilizaciji Kine i savremenog sveta.

Zanimljivosti
Autor:
KONFUČIJE JE ZNAO KAKO SE POSTIŽE PRAVA SREĆA: Moćne reči velikog mudraca dobro upamtite
Saveti za sreću Konfučijea, Foto: Shuterstock

Tokom života stalno i iznova tragamo za srećom, ali za svakoga je put drugačiji. Kineski filozof i mudrac Konfučije ostavio je za sobom trag kroz inspirativne poruke, reči i savete koje možemo lako da iskoristimo u savremenom životu.

Konfučije je odgovorio i na pitanje šta je prava sreća i kako do nje: "Sreća je kada te razumeju, velika sreća je kada si voljen, prava sreća je kada voliš."

Prava sreća i jeste kada ste okruženi ljudima koji vas vole, poštuju i razumeju. Sigurno ste se kroz život često susretali sa nerazumevanjem, nekad ste i mislili da ste sami na svetu, ali onda ste shvatili da pored vas postoji neko ko vas razume i ko je uvek tu. To je pravo bogatstvo i razlog za zahvalnost.

Konfučije
foto: Shutterstock

Takođe, kada odrastemo, shvatimo da je velika sreća kada smo voljeni. To doživljavamo u komunikaciji sa roditeljima u detinjstvu, ali kasnije se taj krug širi. Zaista, srećni su u životu onima koji imaju voljene roditelje, prijatelje, kolege ili srodnu dušu. Čak iako nemate sve ove ljude kraj sebe, ali imate jednu od njih, to je prava sreća - imate nekoga ko vas iskreno voli!

Ali, Konfučije ističe da je najviši stepen sreće zapravo kada mi volimo, kako sebe, tako i druge. Kada volite, osećate se kao izvor života, pokreće vas neverovatna sila koja se zove ljubav.

Volite iskreno, otvoreno, posvećeno, predajte svoje srce, živite za ljubav - i zaista bićete srećni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs