naši predlozi

NAJBOLJE TV SERIJE 2021. GODINE: Ako ste neki naslov propustili, praznici su idealno vreme da to ispravite! (VIDEO)

Kako se bliži kraj godine, volimo da sumiramo godinu iza nama, a tu spadaju i TV serije uz koje smo uživali poslednjih 12 meseci. Izdvajamo za vas one najbolje, a vi sa nama obavezno podelite vaša mišljenja i sugestije.

Zanimljivosti
Autor:
NAJBOLJE TV SERIJE 2021. GODINE: Ako ste neki naslov propustili, praznici su idealno vreme da to ispravite! (VIDEO)
"Scene iz braka", Foto: Profimedia

Da su TV serije uzele primat više nije ništa novo, već godinama unazad gledamo glumce i glumice sa A lista kako se otimaju o projekte koji svako malo stižu na striming platforme i ulaze u kuće ljudi širom sveta. O njihovom uspehu svedoči to da je posebno poslednjih skoro dve godine poraslo interesovanje, zbog situacije sa kovidom, kada smo se nebrojeno puta ipak pre odlučivali za to da ostanemo kod svoje kuće i gledamo sa svojom porodicom ili prijateljima nastavke ali i premijere omiljenih serija.

Ova godina se definitivno izdvojila od prethodnih, kada su naslovi u pitanju ali i tematikom kojom su filmski studiji počeli da se bave. Tako smo ove godine svi gledali šou koja preti da bude i najgledaniji u 2021. godini, a u pitanju je južnokorejska serija "Igre lignji".

Donosimo vam spisak onih koje su se izdvojile što kritikom, što velikom gledanošću, pa ako ste neki naslov propustili, Božićni praznici su pravo vreme da tu grešku ispravite.

1. NASLEDNICI (3. sezona)

Ovo remek delo ne smete propustiti ni po koju cenu. Priča prati naslednike Roja Logana, milionera i vlasnika medijske kuće, koji na izmaku snage od svoja četiri naslednika bira onog koji će sesti u njegovu fotelju.

2. SLUŠKINJA (1. sezona)

Nakon što je raskinula toksičnu vezu, mlada majka zapošljava se kao spremačica, iako mašta o studiranju i spisateljskoj karijeri, kako bi mogla da izdržava dete i izgradi, makar za svoju ćerku bolju budućnost.

3. SCENE IZ BRAKA (mini serija)

Ako se za jedno delo može reći da je izazvalo lavinu razvoda, ma milion, onda je to serija "Scene iz bračnog života" kultnog švedskog sineaste Ingmara Bergmana. Mini serija iz 1973. godine koju je Bergman kasnije pretočio i u film "Prizori iz bračnog života" oživeo je u 2021. na televizijskim ekranima izraelski reditelj Hagaj Levi. U cipele Bergmanovih junaka Liv Uman i Erlanda Jozefsona sada su uskočili Džesika Čestejn i Oskar Ajzak.

4. DEVET SAVRŠENIH STRANACA (1. sezona)

Već od najave smo bili uvereni da će ovo biti jedna od onih serija koje će nas ozbiljno omađijati, i da, bili smo u pravu. Sad smo već navikli da Nicole Kidman sezonski ima po jednu seriju o kojoj svi pričaju i ovaj put je to "Nine perfect strangers" . Nova mini serija u središte priče stavlja upravo mesto, retreat u koji se odlazi da se postane bolja i smirenija verzija sebe. “Tranquil house” je oaza u kojoj svi njeni posetioci mogu da očekuju izlečenje od svojih bolesti, prošlosti i problema. U ovoj “kući mira”, Nikol Kidman igra glavnu junakinju Mašu, koja dočekuje goste ujednačenim, mirnim glasom i govori im “učinićemo da budete dobro” što je na neki čudan način jednako i umirujuće i jezivo. A radnja i nastavlja da se razvija u oba smera i to prilično nepredvidivo.

5. MER IZ ISTAUNA (mini serija)

Mer iz Istauna govori o detektivki Mer Šijan koja pokušava da reši slučaj nestanka jedne devojke i ubistvo druge u malom mestu u Pensilvaniji, nekoliko sati udaljenom od Njujorka. Kejt Vinslet je u glavnoj ulozi i ubedljivo je najbolja u prilično dobroj glumačkoj postavi. Kao što je tipično za detektivske serije, privatni život glavne junakinje prepliće se sa poslovnim, tako da postepeno saznajemo sve više o Merinoj porodici i njihovoj burnoj prošlosti.

6. LANDSCAPERS (mini serija)

Olivija Kolman u bilo kojoj ulozi i seriji jednostavno obećava. Landscapers je kriminalistička (mini)serija inspirisana istinim događajima koju je napisao Ed Sinkler. Vrti se oko priče o ubistvu koje je ostalo neotkriveno čitavu deceniju.

7. HALSTON (mini serija)

Izgradio je carstvo na svojem imenu. Njegov stil definirao je eru. Američki modni dizajner Halston postaje zvezda, a onda život počinje da mu se raspada. Neverovatni Ijan Mekrgeor odigrao je ulogu životu u ovom sjajnom ostvarenju koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

8. IGRE LIGNJI (1. sezona)

Stotine igrača koji su ostali bez novca prihvataju neobičan poziv za takmičenje u dečjim igrama. Čeka ih primamljiva nagrada, ali i visoki, smrtonosni ulozi.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs