naši predlozi

NAJLEPŠI BOŽIĆNI FILMOVI ZA MALIŠANE I RODITELJE: Bez ovih junaka ni jedan praznik nije potpun! (VIDEO)

Božićni filmovi za decu odličan su način da započnete prazničnu idilu.

Filmovi
Autor:
NAJLEPŠI BOŽIĆNI FILMOVI ZA MALIŠANE I RODITELJE: Bez ovih junaka ni jedan praznik nije potpun! (VIDEO)
Scena iz filma "Sam u kući", Foto: Profimedia

Ovo je doba za pravljenje velike količine hrane, grickalica i naravno slatkiša! Ne postoji bolji način da se pripremite za praznike od ušuškavanja na kauču sa voljenim osobama dok se najbolji božićni filmovi vrte na ekranu po celi dan. Na kraju krajeva, ovo je savršen način da se opustite i zabavite sa svojim najmilijima.

Planiranje nezaboravne filmske večeri je lako tokom najradosnijeg doba godine, jer deca mogu da izaberu toliko sjajnih božićnih filmova! Od starih dobrih klasika do modernih žanrova, za vas su tu najbolji božićni filmovi u kojima može da uživa cela porodica.

Skrudž (1951)

Možete odgledati bilo koji istoimeni film, ali ova crno-bela verzija nalazi se na vrhu liste kritičara kada su u pitanju najbolji božićni filmovi. Kada deca odgledaju priču o Čarlsu Dikensu naučiće nezaboravnu lekciju o prazničnom duhu.

Sunđer Bobov Božić! (2012)

Ako želite malo moderniji film, Sunđer Bobov Božić će sigurno oduševiti vašu decu. Plankton, neprijatelj gospodina Krabe, zaklinje se da će ostvariti svoju božićnu želju – dobijanje tajnog recepta za Kebinu pljeskavicu – tako što će sve građane pretvoriti u zlikovce uz pomoć posebne voćne torte.

Božić Čarlija Brauna (1965)

Praznici ne mogu da počnu bez filma o Čarliju Braunu. Snupi i ostatak družine naučiće vašu decu šta je pravi značaj Božića, a usput ćete se svi dobro nasmejati i naslušati sjajne muzike.

Čudo u 34. ulici (1947)

Možda jedan od najvećih klasika, ovaj izvanredni film će ubediti čak i najskeptičniju decu da je Deda Mraz stvaran. Pustite film i gledajte kako se magija dešava pred vašim očima.

Vilenjak (2003)

Vil Ferel krade svačija srca u ulozi Badija, slučajnog vilenjaka sa Severnog pola, koji se našao u Njujorku prilikom urnebesnog pokušaja da pronađe svog pravog oca. Vaša porodica će uživati u njegovim avanturama.

Božićna priča (1983)

U ovom dečjem klasiku, koji se odvija davne 1940. godine, dečačić po imenu Ralfi pokušava da ubedi roditelje da mu kupe savršen božićni poklon.

Deda Mraz (1994)

Ko bi rekao da će božićne avanture Tima Alena postati ovoliko popularne u prazničnoj sezoni? U prvom delu božićne filmske trilogije, Alen neočekivano zauzima Deda Mrazovo mesto.

Sam u kući (1990)

Zar nije svako dete želelo da bude osmogodišnji Kevin Mekalister nakon što je pogledalo ovaj višegodišnji filmski favorit?

Nakon što je slučajno ostao kod kuće umesto da ode na porodični božićni odmor, Kevin mora da brani svoj dom od provalnika i tu (naravno) nastaju velike zbrke. Skidamo kapu, ovo je jedan od najboljih dečjih božićnih filmova.

Najluđi Božić (1989)

Nadamo se da će vaša deca uživati u gledanju otkačene porodice Grisvold isto kao i vi kada ste bili njihovih godina. Ovaj smešni film za decu sjajan je uvod u niz istoimenih filmova.

Mikijev ‘Bio jednom jedan Božić’ (1999)

Ne bi bilo najsrećnije doba godine bez božićnog filma o Mikiju Mausu. Ovaj Diznijev film ima tri dela: Dar mudraca, Pačje priče i Veoma otkačen Božić.

Kako je Grinč ukrao Božić (2000)

Iako ste originalnu animiranu verziju verovatno gledali kao dete, vaša deca će obožavati novu verziju filma u kojem glumi legendarni Džim Keri. Ozloglašeni Grinč pokušava da uništi Božić tako što se prerušava u Deda Mraza i krade sve poklone, jelke i prazničnu hranu u Huvilu. On je zao, zelen i nimalo ne voli božićne praznike. Da li će ova priča dobiti neočekivani preokret? U svakom slučaju, sa autorom kao što je dr Sus nikada ne možete napraviti pogrešan izbor.

Noćna mora pred Božić (1993)

Smešten u svet u kojem svaki praznik ima svoju specijalnu zemlju, ovaj film govori o pogrešnoj strasti Džeka Skelingtona, obožavanog kralja grada Noći veštica, koji nadgleda stvaranje svih jezivih zadovoljstava, strahova i iznenađenja koje ovaj praznik tradicionalno izvozi u stvarni svet. Nakon što mu je dosadila ta rutina, Džek pronalazi novi smisao u životu kada slučajno nabasa na ulaz u Božićgrad i istog trenutka postaje fasciniran jarkim bojama, igračkama, ukrasima i toplinom koju tamo otkriva. Opsednut idejom da preuzme Božić pod svoju kontrolu, po povratku kući angažuje svoje podanike da mu pomognu da zameni Deda Mraza i napravi novu i poboljšanu verziju ovog praznika. Neće proći mnogo pre nego što Džek shvati da čak i najbolji planovi koje jedan kostur može da smisli, mogu poći naopako.

Kasperov ukleti Božić (2000)

Dobri duh Kasper mora da uplaši barem jednu osobu pre Božića, inače će biti u velikom problemu sa kraljem duhova.

Mikijev čarobni Božić: Zatrpani snegom u kući Mikija Mausa (2001)

Nikada nije dovoljno božićnih filmova o Mikiju Mausu. Ovoga puta, Patak Dača ne može da pronađe svoj praznični duh, pa kada Miki i njegovi prijatelji budu zatrpani snegom, priređuju zabavu u njegovoj kući kako bi širili božićnu euforiju.

Polarni Ekspres (2004)

Kada sumnjičavi dečak pođe na jednu neobičnu vožnju vozom do Severnog pola, to će u stvari biti početak puta koji će mu pomoći da bolje upozna i otkrije samog sebe, i koji će mu dokazati da se čuda u životu dešavaju za one koji veruju u njih.

Baziran na omiljenoj dečijoj knjizi Čarlsa van Alsburga, „The Polar Expres“, ovaj film je pun radosti koje donose božićni i novogodišnji praznici. The Polar Expres je film za svaku preporuku, iako u njemu nema previše teksta, ali predivni kadrovi i očaravajuća radnja će oduševiti svakog gledaoca.

Zaleđeno kraljevstvo (2013)

Kada se kraljevstvo nađe u večitoj zimi, hrabra Ana zajedno sa Kristofom i njegovim jelenom polazi u potragu za svojom sestrom Elsom, kako bi skinula čini večne zime. Stvari nisu toliko jednostavne, u filmu otkrivamo kakav je odnos između Ane i Else, koji je zbog Elsinih moći uvek bio pomalo hladan.

Na putu ka zaleđenom dvorcu trojac proživljava razne avanture i sreće začaranog sneška – Olafa. Zabava tek počinje: preko probijanja kroz zaleđenu šumu, suočavanja sa snežnim divovima i na kraju sa Elsom.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs