uživajte!

NE TAKO TIPIČNI BOŽIĆNI FILMOVI: Udobno se smestite i pogledajte naše predloge filmova za praznike! (VIDEO)

Postoje neke tradicije koje se ne menjaju makar i svet stao.Izvesno je i da će tu na red pre ili kasnije doći božićni i novogodišnji filmovi.

Filmovi
Autor:
NE TAKO TIPIČNI BOŽIĆNI FILMOVI: Udobno se smestite i pogledajte naše predloge filmova za praznike! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Bilo zato što ste se toliko najeli kolača i torti da privremeno niste u mogućnosti ništa drugo da radite osim da ležite na kauču i lagano tonete u san uz nežan i zabavan zaplet, ili ste rešeni da obnovite filmsko gradivo, donosimo vam ne tako tipične filmove koji su kao stvoreni za praznike.

“KEROL” (2015.)

Kada su božićni filmovi u pitanju, ljubavi i romantike nikada ne fali ali su gotovo uvek u pitanju strejt parovi. Ipak, reditelj Tod Hejn je sa “Kerol” napravio iskorak i neverovatno lep, sad već klasik koji je počeo da menja uobičajene parametre. Film je adaptacija romana Patriše Hajsmit iz 1952. gde se Tereza, prodavačica u robnoj kući (Runi Mara) zaljubljuje u misterioznu, elegantnu, i prelepu stariju ženu koju igra Kejt Blančet, a njihova priča počinje da se odvija baš u toku praznika

“HAPPIEST SEASON” (2020.)

Kada govorimo o heteronormativnom sistemu, treba reći da se on u poslednje vreme sve više razmrdava i ove godine je praznični naslov koji iščekujemo sa nestrpljenjem, i kandidat za ljubavni film godine, priča o dve devojke i njihovom odnosu. Kristen Stjuart igra Ebi, koja nije baš preveliki fan praznika i porodičnih okupljanja ali ipak pristaje da za Božić ode u porodičnu kuću svoje devojke Harper, koju igra Mekenzi Dejvis. Situacija je već dovoljno složena kada treba upoznati roditelje partnera ili partnerke, a u ovom slučaju još i komplikovanija jer Harperini roditelji ni ne znaju da je ona gej, pa Ebi mora da se pretvara da joj je samo priajteljica. Film je beskrajno komičan i zabavan, ali i govori o pravim emotivnim traumama i problemima istopolnih parova.

“SERENDIPITI” (2001.)

Ako nešto dobro može da se izrodi iz svađe oko poslednjeg para rukavica u Blumingdejlsu, onda je to epilog koji su imali Džon Kjuzak i Kejt Bekinsejl u ovoj romantičnoj komediji. Onaj tip radnje od kojih vam srce stane a oči zasuze. Svi volimo da verujemo u malo praznične magije u kom upoznajemo baš tu jednu, savršenu osobu . Ako ste raspoloženi za puno slučajnih susreta, klizanja u Central Parku, i priču o sudbinskoj ljubavi koju je nemoguće izbeći, podsetite se ovog naslova.

“ČOVEK KOJI JE IZMISLIO BOŽIĆ” (2017.)

Film koji govori o čarobnom putovanju koje je dovelo do kreiranja Skrudža, Tini Tima i ostalih junaka iz novele “Božićna priča”. Čarls Dikens (koga igra Dan Stivens) je u kombinaciji inspiracije iz stvarnog života i svojih iskustava sa svojom živopisnom maštom, stvorio nezaboravne likove i bezvremensku priču koja je zauvek promenila praznike, i učinila ih onakvim kakve ih danas poznajemo, i uspostavila Božić kao fenomen popularne kulture.

“BOŽIĆ U KONEKTIKATU” (1945.)

Novinarka Elizabet Lejn je jedna od najpoznatijih novinara i pisaca. Ona sebe opisuje kao vrednu, radnu ženu sa farme, koja je sjajna i super stručna kuvarica. Ona je stručna u polju braka, kuhinje, i domaćinstva. Nažalost, sve od toga je aposlutna laž i Elisabet mora da pokuša da sakrije prevaru kada njen šef i ratni veteran i heroj dolaze kod nje na tradicionalni Božić a Elizabet mora da smisli način da sve bude savršeno iako ništa nije.

"ZALJUBLJIVANJE" (1984.)

Robert De Niro i Meril Strip u filmu koji govori o zaljubljivanju na prvi pogled koji se dešava baš pred Božić. Oboje u brakovima, ne uspevaju da odole ljubavi koja im se slučajno desila i koja će im izmeniti živote zauvek.

"OPASNE DEVOJKE" (2004.)

Kultna tinejdž komedija u kojoj glave uloge tumače Rejčel Mekadams i Lindzi Lohan je savršena priča koju možete ponovo pogledati u toku praznika. Odrastanje i uklapanje u društvo u novoj školi su plot koji nam nikada neće dosaditi. A scena u kojoj "opasne devojke" pevaju Božićnu pesmu nateraće vam suze na oči.

"DOBRODOŠLA U FAMILIJU" (2005.)

Haos nastaje kada sin, rešen da zaprosi svoju nervoznu devojku, dolazi sa njom za Božić u dom svojih roditelja. Čitava porodica je smesta zamrzi, osim njegovog brata čudaka, koga ona obara s nogu već na prvi pogled. Ako ste fan Sare Džesike Parker i Dajane Kiton, ovo je film za vas.

"KLAUS" (2019.)

Animirani film prati Džaspera, razmaženog poštara koji je dobio ultimatum, da otvori poštu na Severnom Polu ili će biti isključen iz porodičnog nasledstva. Dok se sprema da odustane, Džasper se sprijatelji sa povučenim tvorcem igračaka Klausom. Neočekivano prijateljstvo pomaže da se transformiše selo koje je opustošeno dugogodišnjim svađama, dok se u isto vreme menjaju Džasperovi sebični pogledi na svet.

"A CASTLE FOR CHRISTMAS" (2021.)

Da bi izbegla skandal, autorka mnogobrojnih bestselera odlazi u Škotsku, gde se zaljubljuje u zamak - gde upoznaje nezgodnog Vojvodu koji ga poseduje. Ovo je poslednje ostvarenje Bruk Šilds, a mi smo uvereni da ćete uživati u svakoj minuti filma.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs