filmski predlozi

DOPAO VAM SE FILM O GUČIJEVIMA? Onda morate da pogledate i ovih 5 modnih trilera! (VIDEO)

Ukoliko vas je ponelo uzbuđenje nakon filma "Gučijevi" i sada jednostavno želite još drame, donosimo vam još pet horor-trilera koji će zadovoljiti vašu glad.

Filmovi
Autor:
DOPAO VAM SE FILM O GUČIJEVIMA? Onda morate da pogledate i ovih 5 modnih trilera! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Od manekenki-kanibala, preko medijuma, veštica i vampirice od glave do pete u Iv Sen Lorenu - ovo su najbolje od najboljih zastrašujućih priča u kojima moda igra jednako veliku ulogu koliko i glumci.

"DEMON POD REFLEKTORIMA"

Ovo je priča o mladoj manekenki Jess (El Fanning) koja preko noći osvaja modni svet svojom lepotom i prirodnim seksipilom. Nažalost, ovo je čini i predmetom žudnje muškaraca po celom gradu ili i mržnje drugih manekenki koje su spremne da ono što joj je priroda dala ukradu na sve moguće načine. U ovoj uvrnutoj drami se pojavljuje i Kristina Hendriks kao agentica, Džena Malon kao gej šminkerka, manekenke Ebi Li i Bela Hitkot u ulogama (zloslutnih) supermodela, i večita dobrica Kijanu Rivs kao pomalo jezivi vlasnik motela.

"NOĆNE ŽIVOTINJE"

Drugi film koji potpisuje Tom Ford je priča o Suzan, vlasnici galerije koju igra Ejmi Adams i koja dobija roman u rukopisu od svog bivšeg muža (kog igra Džejk Džilenhol) koji je moli da ga pročita i kaže mu svoje mišljenje budući da je roman njoj posvećen. Dok čita priču čija radnja polako postaje smrtonosna, Suzan se priseća afere kojom je njihov brak započeo ali i mračnih tajni zbog kojih je okončan. Film je premijerno prikazan na 73. Filmskom festivalu u Veneciji, a u njemu igraju i Majkl Šenon, Isla Fišer, Aron Tejlor-Džonson, Armi Hamer, Lora Lini i drugi.

"LIČNI KUPAC"

Kristen Stjuart igra Maurin koja je danju personalni kupac zahtevnoj i uspešnoj manekenki, a noću pokušava da bude medijum. Dok živi u Parizu, ona se nada da će uspeti da ojača svoje moći kako bi mogla da komunicira sa svojim umrlim bratom blizancem. Za vreme poslovnog puta u London, Maurin počinje da dobija sms poruke koje kao da stižu sa "one strane" i bacaju je u sred misterioznog ubistva u koje kao da su upletene natprirodne sile. Film je nominovan za Zlatnu palmu na Kanskom festivalu 2016. godine.

"GLAD"

Ketrin Danev(u Iv Sen Lorenovim kostimima koji oduzimaju dah) igra glavnu ulogu u ovoj erotičnoj vampirskoj priči koja je zacementirala njen status besmrtne modne muze, između ostalog i Mekvinu za Bondage kolekciju za proleće/leto 1996. Ketrin igra Mirijam, nezasitu vampiricu koja ljudima koji joj zapadnu za oko - kao Johnu kog igra Bouvi- obećava besmrtnost i večnu mladost. Ipak, nakon 2 veka provedena zajedno, Džon shvata da deo o večnoj mladosti nije baš potpuno istinit i u priču ulazi anti-ageing doktorka Sara Roberts (savršena Suzan Sarandon). Mirijam zavodi i Džona i Sara koji se upliću u biseksualni ljubavni trougao.

"SUSPIRIA"

Luka Guadinjino poznat je po svojim vizualimo isto koliko i po pričama i njegova verzija horor-klasike ni po čemu ne zaostaje za njegovim drugim delima u modnom smislu. Realno, ovo ostvarenje i nije klasičan rimejk, a odeća je u njemu gotovo jednako važna koliko i proširenje same priče o baletskoj akademiji koja je paravan za veštičiji koven. Od Tilde i Dakote nećete moći da odvojite pogled - i to ne samo iz straha da nešto ne propustite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs