ovo morate da vidite

SVE NOVOGODIŠNJE PESME KOJE SU OBELEŽILE JEDNO VREME: Ovako se slavilo krajem prošlog veka u Srbiji! (VIDEO)

Novogodišnje pesme iz poslednje decenije 20. veka danas imaju bukvalno kultni status među generacijama koje su tada odrastale. Evo šta smo nekada pevali.

Muzika
Autor:
SVE NOVOGODIŠNJE PESME KOJE SU OBELEŽILE JEDNO VREME: Ovako se slavilo krajem prošlog veka u Srbiji! (VIDEO)
Goca Tržan i Ivana Peters, Foto: Printscreen Youtube / Dahl Thrace

Neke malo starije generacije se sigurno sećaju naših najpoznatijih izvođača i grupa koje su za svaku Novu godinu pravili grupnu pesmu koja se do iznemoglosti vrtele na televiziji.

Novogodišnje pesme iz poslednje decenije 20. veka danas imaju bukvalno kultni status među generacijama koje su tada odrastale.

Za ono vreme spektakularni televizijski dočeci Nove godine koji su okupljali ondašnji krem našeg džet-seta bili su novina kada su se pojavili "veselih" devedesetih. Većina ljudi nije imala pojma da su u pitanju unapred snimljene svetkovine, a da njihovi akteri u tim trenucima odbrojavaju "deset, devet, osam..." po Dizeldorfu, Frankfurtu, Cirihu, Beču i drugim metropolama.

Novogodišnje pesme prvo sa Trećeg kanala a potom i sa "Pinka", koje su pratile te TV dočeke i koje su se danima i danima, pa čak i nedeljama, vrtele svako malo, usadile su se u umove generacija koje su tada već bile stasale, no posebno u umove onih koje su tada stasavale. Zato se može slobodno reći da te novogodišnje pesme imaju bukvalno kultni status.

Dok ih budete slušali i gledali poznate likove, vratićete se možda u vreme koje je ostalo za nama ali smo sigurni da ćete osetiti i nostalgiju. Pa, nije baš sve bilo tako crno, znali smo da se proveselimo ma koliko su to bila teška vremena.

Mobi Dik, Leontina, Željko Joksimović, sestre Kovač, Knez, Željko Samardžić, Ivana Peters i Goca Tržan, Marija Šerivović, samo su od nekih glasova koji su donosili radost u naše domove za Novogodišnje praznike.

1996.

1997.

1998.

1999.

2000.

2001.

2004.

2005.

Za kraj, želimo da vas podsetimo na verovatno NAJBOLJU od svih novogodišnjih pesama koje smo ikada imali. Gile iz Orgazma, Vlada Divljan i brojni glumci za Treći kanal. Doček Nove 1991. godine. Uživajte!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs