Azucar Moreno

NASTUPALE SU NA EVROVIZIJI U JUGOSLAVIJI 1990. GODINE I RAZVALILE: Gde su danas prelepe Romkinje iz Španije! (FOTO)

Ljubitelji Evrovizije a i španskog melosa sigurno se sećaju grupe Azucar Moreno, koje su činile sestre Tonji i Enkarna Salazar.

Vip priča
Autor:
NASTUPALE SU NA EVROVIZIJI U JUGOSLAVIJI 1990. GODINE I RAZVALILE: Gde su danas prelepe Romkinje iz Španije! (FOTO)
Azucar Moreno, Foto: Printscreen Youtube / CONFESSA1

Ove pevačice proslavile su se pesmom “Bandido” koji je i dan danas veliki svetski hit.

Smatra se da su prelepe sestre među prvim umetnicima u Španiji kombinovale svoje romsko nasleđe i tradicionalni “kantaora” način pevanja sa urbanim dens ritmovima.

Sa pesmom “Bandido” sestre Salazar su predstavljale Španiju na pesmi Evrovizije koja se 1990. godine održala u bivšoj Jugoslaviji, tačnije u Zagrebu.

U dvorani Lisinski imale su mali peh, a nastup je ostao upamćen zbog tehničkog problema zahvaljujući kome su izašle na scenu i drugi put da pesmu izvedu kako valja.

Antonija je pre nekoliko godina objavila da se duo povlači sa muzičke scene na neodređeno, jer je njenoj sestri dijagnostikovan rak dojke.

Enkarna se , srećom, u potpunosti oporavila, ali su takođe tada i saopštile da zbog različitih mišljenja nemaju nameru da žure sa obnavljanjem karijere.

Ipak su se u oktobru 2013. godini u jednoj TV emisiji ponovo ujedinile, kao duet ali i kao sestre.

Sestre Salazar su oduvek bile meta mnogih tračeva, što zbog njihovih ličnih razmirica, što zbog feminističkog aktivizma.

Njih dvije takođe imaju najviše obožavatelja među gej zajednicom u Španiji.

Španjolke su od 1984. godine prodale više od tri miliona albuma i singlova u Španiji, a devedesetih su postale poznate i u ostatku Evrope, Latinskoj Americi i SAD, sa prodatih 12 miliona albuma.

I dan danas nastupaju po Španiji i pune koncertne sale.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs