AJVI GETI

MISTERIOZNA SAMOUBISTVA I OTMICE: Život naslednice koja uživa u bogatstvu najbogatijeg čoveka Amerike!

Ajvi Geti je praunuka je Džona pola Getija, nekada najbogatijeg čoveka na svetu. Priča o njenoj porodici uvek je intrigirala javnost.

Zanimljivosti
16:19h Autor:
MISTERIOZNA SAMOUBISTVA I OTMICE: Život naslednice koja uživa u bogatstvu najbogatijeg čoveka Amerike!
Ajvi Geti, Foto: Profimedia

Praunuka Džona Pola Getija, 26-godišnja Ajvi Geti, stala je pred oltar pre nekoliko dana sa svojim dugogodišnjim dečkom, fotografom Tobiasom Alejsanderom Endželom. Fotke s venčanja je objavila na svom profilu na Instagramu, a ceremonija je održana u Gradskoj opštini u San Francisku.

Ajvi je pred oltar stala godinu dana nakon tragične smrti njenog oca, Džona Gilberta Getija, koji je preminuo u decembru prošle godine u 53. godini. Samo nekoliko meseci pre nego što je preminuo njen otac muzičar, umrla joj je baka En, inače filantropkinja i izdavačica. Imala je 79 godina.

"Neverovatno mi je teško što uz mene nisu najvažniji ljudi u mom životu, moj otac i baka", rekla je za Vog pre par dana Ajvi. Dodala je kako je zahvaljujući viziji venčanice koju je imao Džon Galijano mogla njihovu prisutnost da oseti u prostoriji. Džon Galijano je inače oblačion njenu baku koja ga je obožavala.

"Ona mi je bila poput majke, a nakon njene smrti povezala sam se s Džonom. Želela sam da mi upravo on osmisli venčanicu za moj veliki dan", rekla je Ajvi. Veo koji je imala pun je skrivenih značenja, a gitare na njemu posvećene su njenom ocu, dok je nosila nakit svoje bake.

Džon Pol Geti bio je najbogatiji na svetu

Džon Pol Geti
foto: Profimedia

Glava familije Geti i najbogatiji čovjek na svetu u ono vreme, Džon Pol Geti, bio je pradaeda Ajvi Geti. Osnovao je naftnu kompaniju Getty Oil 1942. godine, a 1957. ga je časopis Forbs proglasio najbogatijim živim Amerikancem.

Ginisova knjiga rekorda 1966. godine procenila je kako je upravo Geti najbogatiji čovek na svetu. U vreme smrti 1976. godine bio je "težak" šest milijardi dolara, što je prema današnjoj vrednosti čak 21 milijarda.

Geti je imao petero dece i pet puta se ženio. Bio je veliki ljubitelj umetnosti, ali i na glasu kao veliki ženskaroš još od mladih dana. Pričalo se da je uvek bio spreman da uskoči u krevet s bilo kojom ženom, a retko je odbijao svoje ljubavnice. Imao je i neugodna iskustva s nekim svojim ljubavnicama.

Kada je imao 25 godina Elszi Ekkstrom ga je tužila te je tvrdila da je on otac njene ćerke Pole. Rekla je kako je s njim izgubila nevinost, a na kraju je sve odbačeno na sudu jer su njegovi advokati tvrdili kako je često bila promiskuitetna. Geti je Elzi dao 10.000 dolara, nakon čega je ona pobegla iz grada.

Bio je u braku s Žanet Demont, Alen Ešbi, Adolfinom Helml, En Rork i Luizom Linč. Upravo njegova poslednja supruga je u svojoj 100. godini 2013. objavila memoare u kojima je opisala njihov brak. Ispričala je sve o njegovom životu plejboja i načinu na koji je trošio novac. Džon Pol Geti preminuo je u 84. godini od posledica srčanog udara. O njegovom životu je snimljen i film "All the money in the world" 2017. godine, a odograo ga je sjani Krostofer Plamer.

VARAO JE NA SVAKOM KORAKU, IZGUBILA GA JE DAN PRE 50-TE GODIŠNJICE BRAKA: Ljubavna priča koja slama srca! (FOTO)

Džon Pol Geti
foto: Profimedia

Otmice i misteriozne smrti porodice Geti

Mediji su budnim okom pratili i život njegovog unuka Džona Gilberta Getija. Džon Gilbert je pronađen mrtav u luksuznoj hotelskoj sobi hotela Emme u San Antoniju. Na njegovu telu nije bilo tragova zločina, a u hotelu u kojem je preminuo boravio je tri nedelje. Asistent je policiji otkrio da je Geti odseo u hotelu jer je bio u procesu selidbe iz Kalifornije u San Antonio i da mu je poslednju poruku poslao dan prie svoje smrti oko 17 sati. Njegov otac bio je Gordon Geti, sin Džona Pola Getija kojeg je dobio u braku s En Rork.

Javnosti je poznata je i tragična priča Džonovog rođaka J. Pola Getija III., kojeg je 1973. godine otela italijanska mafija, kada mu je bilo samo 16 godina. Njegov deda milijarder je je odbio otimačima da plati otkupninu od 2,2 miliona dolara, a pristao je na to tek kada su mu poslali deo uha njegovog unuka. Pola je mafija nakon toga oslobodila, a preminuo je od srčanog udara s 54 godine.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs