PREVARA VEKA

PREDSTAVLJAO SE KAO ŽENA i obmanuo ceo svet: Na prevaru ZARADIO MILIONE, a onda ga je jedan POGREŠAN POTEZ UNIŠTIO!

Ovo je najveća obmana koju istorija pamti...

Zanimljivosti
Autor:
PREDSTAVLJAO SE KAO ŽENA i obmanuo ceo svet: Na prevaru ZARADIO MILIONE, a onda ga je jedan POGREŠAN POTEZ UNIŠTIO!
Foto: Printscreen Youtube / Unsolved Mysteries

U vreme naftne krize 1973. godine, Klif je napravio sopstveni patent, automobil na 3 točka, koji je privlačio veliku pažnju dok se vozi ulicama Los Anđelesa.

Jedne večeri, dok je bio restoranu, Kliftu je prišla nepoznata osoba i ugovorila sastanak sa svojom šeficom koja je bila spremna da sprovede ideje na viši nivo.

Sledeće nedelje otišao je na sastanak sa osobom koja se predstavila kao Elizabet Karmajkl, majka petoro dece koja je odrasla na selu i ima diplomu u inženjerstvu, kao i novac i mogućnost da njegov patent prodaje širom sveta.

Dale - automobil budućnosti

Odlučeno je da će se automobil zvati Dale. Elizabet je dobila veliki novac od raznih investitora za izradu ovog revolucionarnog automobila, zakupila veliki halu u kojoj su inženjeri radili na prototipu automobila, a narod je mogao da dolazi i posmatra ih kako rade. Automobil je trebalo da ima tri točka i to dva napred i jedan pozadi, a trebalo da bude težak svega 450 kilograma.

Elizabet je koristila svaku priliku da se pojavljuje u medijima i govori o novom automobilu.

Kliftu je u početku prijala medijska pažnja, ali je sve počelo da mu zvuči previše dobro da bi bilo istina. Ugovorio je sastanak sa Elizabet kako bi izrazio zabrinutost, ali tom prilikom je dobio otkaz i zabranjen mu je ulazak u prostorije firme.

Nekoliko večeri kasnije došlo je do obračuna u kancelarijama firme, a kasnije je jedna osoba pronađena mrtva.

Iznajmili stan, a onda su dobili SPISAK 8 BIZARNIH PRAVILA: Nećete verovati šta stanodavac traži od njih!

Elizabet je uspela da pobegne u Dalas i prebaci sedište kompanije uz tvrdnje da sve ide po planu i da će se Dale uskoro pojaviti u serijskoj proizvodnji. Ali u celu priču se umešao i FBI i pretresao je njenu kuću. Iako je nisu pronašli, nekoliko meseci kasnije, Karmajklova je uhapšena u Majamiju.

Nakon što su provereni otisci prstiju, cela slika je počela da se sklapa. Ispostavilo se da je Elizabet zapravo muškarac Džeri Majkl, koji je bio u bekstvu još od 1961. godine. Petoro dece koje je Karmajklova tvrdila da ima su zaista bila njena tj. njegova dok je “lična sekretarica” u firmi Vivijan zapravo bila majka.

NEOBIČNE NAVIKE poznatih pisaca: Oskar Vajld je voleo da ŠOKIRA ljude, Virdžinija Vulf je samo ovako mogla da piše!

Istragom je utvrđeno i da nisu postojali značajni pokušaji da Dale uđe u serijsku proizvodnju, a sav novac investitora je nestao. Karmajklova je tvrdila da je sve teorija zavere velikih firmi, ali na kraju dana je osuđena zajedno sa još devet saradnika.

Dok je čekala presudu, pobegla je i 9 godina niko nije znao gde se nalazi. FBI je pronašao u gradiću u saveznoj državi Teksas koji se, ironično, zvao Dejl (Dale).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs