VREDI PROČITATI

Kada je teško, postupite ovako: Pravilo čuvenog psihologa će vam promeniti život iz korena!

Život je smena lepih i loših momenata. Od teških trenutaka se ne može pobeći, ali možemo da ih učinimo lakšim. Kada se čini da nema izlaza najpametnije je poslušati savete ovog psihologa

Zanimljivosti
12:41h Autor:
Kada je teško, postupite ovako: Pravilo čuvenog psihologa će vam promeniti život iz korena!
Ilustracija, Foto: Shuterstock

Padovi su sastavni deo života, bez njih ne bismo znali da cenimo uspehe. Koliko god bili loši, oni su poželjni da bi nas podstakli da svakog dana budemo bolji i uspešniji.

Psiholog Viktor Frankl je razvio metodu koja pomaže da se iz ovakvih situacija izvučemo što pre. Evo šta tačno treba uraditi:

"Zapitajte se šta to život u ovom trenutku očekuje od nas, umesto da se pitate zašto se takva situacija dogodila baš vama."

Tokom svog boravka u nacističkom logoru, bio je svedok činjenice da ljudi mogu naći smisao u svemu, čak i dok doživljavaju veliku patnju. To iskustvo je primenio na stvaranje sopstvene metode psihoterapije.

Dakle, ovu metodu dobro zapamtite i koristite kada vam se čini da se ceo svet okrenuo protiv vas:

Smisao pronalazim u ...

Dok izgovarate ove reči, pokušajte da pronađete nešto pozitivno u svojoj situaciji i izgovorite značenje koje ste pronašli bilo naglas, bilo u mislima.

Bez obzira koliko je sadašnji trenutkak težak, uvek postoji barem i zrno nečeg lepog, a na vama je da se fokusirate baš na tu pozitivnu stranu.

Postavite sebi pitanje: Zašto me život tera da prolazim kroz sva ova iskušenja?

Život ponekad od nas očekuje da patimo, ali iza toga se uvek krije neki razlog. Kad shvatite da ne patite uzalud, biće mnogo lakše podneti sve.

Pronalaženje smisla je često prvi korak u procesu izlečenja. Ovaj korak pokazuje da možete da prevaziđete tešku životnu situaciju. Naravno, bol neće odmah nestati, ali će vam pružiti osećaj udobnosti i spokoja, makar i na kratko.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs