Pravi savet

10 RECEPATA ZA SREĆU DOKTORA KOMAROVSKOG: Da bi dete postalo patriota, mora imati razloga da se ponosi državom!

Ako pažljivo primenite ova pravila, mogu da vam život promene iz korena

Lifestyle
Autor:
10 RECEPATA ZA SREĆU DOKTORA KOMAROVSKOG: Da bi dete postalo patriota, mora imati razloga da se ponosi državom!
Foto: Profimedia/youtube/ Доктор Комаровский

Evgenij Komarovski je rođen u Harkovu, u porodici inženjera. U medicini radi preko 25 godina. Autor je brojnih knjiga sa savetima kako da sačuvate zdravlje deteta. Njegova slava se uvećala nakon objavljivanja projekta "Škola doktora Komarovskog" na televiziji.

Danas vam donosimo 10 recepata za srećan život doktora Komarovskog:

1. Ljubav prema deci nema veze sa brojem modernih krpica, sa skupim igračkama, sa količinom slatkiša koje im kupite i td. Ljubav je komunikacija, komunikacija koja ima za cilj da detetu da odgovore na osnovna pitanja šta je dobro, a šta loše. Hteli mi to ili ne, ovako funkcioniše svet: žene bolje hrane, oblače, vole i brinu o deci, a muškarci bolje komuniciraju, odgovaraju na pitanja, razmišljaju i donose odluke.

2. UPAMTI OVO: Ako si obećao - uradi to; ne laži; nemoj da kasniš; ako te boli - izdrži, ne kukaj; i mama je umorna; politika je prljavština; novac privremen; muzika, slikanje i književnost su večni; porodica je svetinja; vera je privatna stvar svakoga od nas.

3. Više od svega - više od hrane i pića, više od sna i svežeg vazduha - detetu su potrebni zdravi, odmorni i voljeni mama i tata.

4. Odrasli ljudski pojedinci, umorni od borbe za svoje mesto pod suncem civilizacije, često zaboravljaju da pored krova (opcija – plafon) postoje i nebo, oblaci, zvezde i sl.

5. Sunce je dobro, ali ako ne možeš da se sakriješ od sunca -loše je; hodanje bosonog je dobro, ali ne po asfaltu; morski vazduh i voda su dobri, ali tri osobe po kvadratnom metru plaže i dva ronioca po kubnom metru vode je loše.

6. Najvažnije pravilo, obavezno za bake i deke: nikada i ni pod kojim uslovima ne donosite odluke u vezi sa životnim stilom deteta, a još više da namećete ove odluke njegovim roditeljima. Samo mama i tata su odgovorni za sreću i zdravlje bebe. Ovo morate prihvatiti i, koliko god to želeli, ne preuzimajte nikakvu odgovornost na sebe! Neka rade sa svojim detetom šta hoće, za sve su sami odgovorni!

7. Ako je bolnica toliko loša, pokušajte na sve načine da je izbegnete: vakcinišite se, ne jedite ništa nezdravo, potražite medicinsku pomoć na vreme, zapamtite bezbedan seks je važan, perite ruke, pravilno čuvajte hranu itd. Ukratko, ne plašimo se mi bolnica i lekara, već sopstvene lenjosti i neznanja!

8. Ne samo što se tiče medicine, već i u životu uopšte, treba težiti da se reč „mora“ retko koristi, ali kada se koristi mora se ispuniti.

9. NAŠ GLAVN ZADATAK JE: Ne pokazujte agresiju, ne gubite prijatelje, čuvajte voljene, ne postanite samo biračko telo – OSTANITE LJUDI!

10. Pošto svaki sisar ima instinkt da kopira ponašanje odraslih, dete neće postati patriota ako mama i tata nisu patriote. A da bi postali patriote, moraju imati razloga da se ponose državom. Ne govorim o sportistima ili pevačima koji predstavljaju našu zemlju. Ja sam o zajednici ljudi koji biraju svoje predstavnike, delegiraju im ovlašćenja, dodeljuju im platu i rade u korist ovih ljudi. Onda postoji razlog za patriotizam. Rodoljubivi roditelji će sigurno zaraziti svoju decu time.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs