Srbija

ŽENE IZ SRBIJE DELE JEZIVE ISPOVESTI NA TVITERU O ZLOSTAVLJANJU: I svi se pitamo: "Da li je ovo moguće?!"

Srbija je opet u šoku nakon što se društvenim mrežama proširio talas #nisamprijavila u kojem žene iz naše zemlje pričaju o nasilju koje im se desilo

Lifestyle
21:01h Autor:
ŽENE IZ SRBIJE DELE JEZIVE ISPOVESTI NA TVITERU O ZLOSTAVLJANJU: I svi se pitamo: "Da li je ovo moguće?!"
Foto: Shutterstock

Sve je počelo tako što je politička aktivistkinja Nina Stojaković na svom Tviter nalogu podelila šta se navodno dogodilo njenoj rođenoj sestri Lidiji, tvrdeći da je navodno trpela užasno nasilje od strane doskorašnjeg dečka Uroša Radivojevića, repera poznatijeg kao Numero, pokrenut je na Tviteru hešteg "nisam prijavila" pod kojim brojne žene pišu o zlostavljanjima i napadima koje nisu prijavile.

Broj slučajeva o kojima pišu je zastrašujuć, a ovo su samo neka od iskustava koje su podelile.

#nisamprijavila jer me je nepoznati čovek uvukao u auto i silovao, a nakon toga odveo kod tadašnjeg načelnika policije na piće. A nisam zvala tatu jer bi ga odrobijao. I nakon toga mi je, od tadašnjeg dečka, bilo rečeno da "više nikada nećemo pričati o tome".

#NisamPrijavila jer sam sama kriva: jer sam otišla kod njega u stan dobrovoljno, jer sam pila alkohol dobrovoljno, jer je on sjajan momak inače, jer on sigurno veruje da nije uradio ništa loše, jer mi ne biste verovali ionako.

#NisamPrijavila, jer kad sam pozvala 92 i ispričala da me je napao manijak u po' bela dana na NBG, žena koja se javila mi rekla da dođem u stanicu i podnesem prijavu, ali ne očekujem ništa od nje, jer mu ništa ne mogu, jer sam se odbranila od napada.

#NisamPrijavila, jer je bio najbolji drug mog bivšeg, pa se kao takav ponudio da me vrati kući, pa usput skrenuo s puta i vrlo navalentno pokušao da mi objasni zašto bi trebalo da mi bude čast da spavam s njim. I od celog društva, jedna (1) osoba mi je poverovala.

#nisamprijavila jer je normalno da dečaci 'vataju devojčice za grudi i dupe, samo ignoriši, šta, to ionako znači da im se sviđaš. Pa sam se konačno potukla, dobila batine, ukor–ali i poštovanje i najzad mir.

#nisamprijavila jer sam imala godina koliko moja devojčica sad, kad me je iza zgrade na zemlju srušio par god stariji dečak i legao na mene, pa pobegao kad sam počela da plačem. Celu osnovnu sam ga gledala svaki dan u školi, mrzela i plašila se da će nekom reći.

#NisamPrijavila jer sam imala 8 godina a on stari i poštovan komsija koji mi je nakon toga rekao da sam ja kriva jer sam obukla šorts.

#nisamprijavila jer je zet moje ujne i bili smo svi zajedno na moru. Bilo me je sramota jer sam mislila da sam ga ja nečim isprovocirala i plašila sam se tatine reakcije (u tom trenutku sam mislila: ili će ga ubiti ako mi veruje ili će ignorisati ako ne veruje). Imala sam 15 godina i nisam bila upoznata sa terminom ,,pedofil”.

#NisamPrijavila jer me nije silovao i jer sam bila pijana na nekom događaju, gde sam se opustila i prosto zelela da budem srećna te bih samim tim dobijala komentare “sama si kriva” . Takođe, jer ima uticajnog oca. I jer mi njegovi prijatelji nisu verovali. A jedan je i rekao “Šta da radim, on mi je kao brat” Nisam silovana, ali samo ja i Bog znamo koliko sam umrla u sebi to veče dok sam pokušavala da se iskobeljam i pobegnem i koliko je uticalo na mene psihički.

#NisamPrijavila jer je svima dobar i drag. I “on nije takav”. I ima još mnogo razloga sto nisam prijavila. Glavni je to što zaista, niko ne bi reagovao, nisam imala modrice, nisam imala nikakve tragove, do silovanja nije doslo.. ko bi se mnome u ovoj državi zaboga bavio?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs