SAVETI PSIHOLOGA

Kako iz teških životnih okolnosti izaći kao pobedik: 3 jednostavna pravila koja menjaju život!

Kada usvojite ova pravila, život će postati pesma 

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Shutterstock

Da biste promenili život iz korena ne morate da pravite drastične promene. Ponekad je dovoljno da u svoj život uključite nekoliko jednostavnih, ali vrlo korisnih navika koje će vam pomoći da postanete puno smireniji i srećniji.

 

Ova vežba ublažava depresivne simptome, opušta, ublažava nesanicu, smanjuje anksioznost i razdražljivost. Kada se redovno izvodi, pozitivan efekat vežbe traje dugo.

 

Prvi korak

 

Pre odlaska u krevet, pokušajte da se oslobodite negativnih misli. Zamislite vaše brige kao cigle koje ćete odložiti i razbiti. Ova vežba, na prvi pogled zvuči banalno, ali ako probate svako veče da je izvodite zaista ćete primetiti kako negativne misli polako nestaju.

 

Takođe, pre nego što zaspite fokusirajte se na disanje koje će vas dodatno opustiti.

Drugi korak

 

Usredsredite pažnju na tri prijatne stvari koje su vam se danas desile. Mogu biti velike ili male, glavna stvar je da vam daju pozitivan osećaj. Na primer, na poslu su vas hvalili, dete je reklo da vas voli, osećate se zadovoljnim svojim radom i tako dalje.

 

Treći korak

 

Zamislite kako vaš mozak formira nove tokove kroz koje se kreće sreća. Dok psihološki vežbate, zamislite da su hormoni radosti  male reke koje se povezuju i pretvaraju u velike bujice sreće. Ako svako veče zaspite sa ovim pozitivnim mislima, primetićete veliku razliku u životu. 

 

Postepeno ćete shvatiti da ono što donosi pravu radost i sreću ne zavisi od bogatstva, uspešne karijere, javnog priznanja. 

 

(stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...