saveti

14 korisnih aktivnosti koje možete raditi u samoizolaciji: Iz svake ćete izvući najbolju pouku!

Najbolje je menjati različite aktivnosti tokom dana

Zanimljivosti
11:18h Autor:
Foto: Shutterstock

Svet se bori sa korona virusom, a kako bismo izbegli širenje pandemije, vreme provodimo u samoizolaciji.

 

Činjenica je da nismo navikli na takav život jer svako od nas je pre vog teškog perioda vodio društveni život, radio, slobodno se kretao, te ova situacija može da izazove anksioznost i depresiju.

 

Stoga, kako biste sačuvali psihičko zdravlje i da vam ne bude dosadno, mi vam donosimo šta od aktivnosti možete raditi u samoizolaciji.

 

Čitanje

 

Ostanak kod kuće je dobar razlog za čitanje knjiga. Končno možete pročitati neke od onih knjiga koje ste kupili, a zbog obaveza niste stigli da ih otvorite ili pročitate do kraja.

 

Ispovesti ljudi koji su preživeli koronu: Osetila sam mučninu, ali nikad to ne bih povezala sa virusom! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Sport

 

Da biste bili u formi nije vam potrebna isključivo teretana.  Dobre vežbe možete odraditi i u kućnim uslovima. Sami birate vreme kada ćete raditi vežbe, a možete istovremeno slušati i imuziku na Jutjubu. Na ovaj način poboljšaćete i kordinaciju tela.

 

Pisanje dnevnika

 

Pogledajte se u ogledalo  i zapišite sve što vam leži na duši. Kako se osećate? Na čemu ste zahvalni? Šta vam je najvažnije u životu? Postavljajte sebi pitanja s kojima se sada konačno možete suočiti…

 

Pisanje knjige

 

Preispitajte sebe jer možda imate neku dobru priču koju želite da podelite s drugima? Možda ste smislili neku pustolovinu o tome kako korona virus utiče na javni život.

 

Posmatranje ptica i insekata


U samoizolaciji otvorite terasu i udišite proleće i sunčevu svetlost. Posmatrajte ptice koje lete iznad vašeg prozora i upoznajte se s njima!

foto: Shutterstock

Meditiranje

 

Ovo je pravi trenutak da naučite nekoliko vežbi meditacije i disanja i da ih izvedete. Sada je pravo vreme za pronalazak mira. To je takođe sjajna priprema za svakodnevicu koja će doći kada korona prođe.

 

 

Doktor Komarovski: Evo kada će se pandemija koronavirusa završiti!

foto: Profimedia

Učenje stranog jezika

 

Onlajn kursevi stranih jezika omogućiće vam da naučite puno toga korisnog i novog.


Naučiti nešto zadivljujuće

 

Koliko brzo možete izgovoriti abecedu unazad? Koliko je vruća sredina Sunca? Vežbe za mozak su uvek dobre jer ko zna, možda se možete pripremati za neki kviz…

 

Tvitovati

 

Kada ste poslednji put bili na Tviteru? Na toj društvenoj mreži možete pronaći delomično neverovatne predivne i smešne i  dirljive misli koje će vas sigurno inspirisati!

 

Osim toga, možete izbaciti iz sebe sve ono što vas muči – možda time podstaknete i druge. Možda će vam biti potrebno više vremena da sredite svoj feed tako da ga rado čitate – ali sada imate vremena za to.

 

Očistiti uglove u domu

 

Kada ste poslednji put počistilaži iza kreveta? A i proleće je stiglo te je vreme za generalno prolećno čišćenje.

 

Crtanje i slikanje

 

Nacrtajte nešto što vidite sa prozora. Možda se u vama krije umetnica, a vi to niste znali.

 

Na svu sreću, postoji tehnologija, te telefoni, onlajn četovi i i slično – s kojima možemo komunicirati s drugima. Možda možete nazvati svog ujaka ili tetku, te pitati kako su? Socijalna distanca ne znači prekinuti sve društvene kontakte.

foto: Shutterstock


Zdravo kuvanje

 

Sada kada provodite dane kod kuće, to vam je i prilika da se konačno zdravo hranite. Dok ste išli na posao uglavnom ste jeli u pekarama i brzu hranu, a sada možete skuvati sebi i svojoj porodici ručak od zdravih namirnica. Telo će se tome obradovati.

 

Evo kako da sačuvate psihičko zdravlje tokom teškog perioda: Saveti Svetske zdravstvene organizacije!

foto: Shutterstock

Provetravanje

 

Obavezno treba redovno provetravati dom. Najbolje tri do četiri puta dnevnon i to 10 do 15 minuta. To je dobro za stan, raspoloženje i imunitet.

 

Iz svake ove aktivnosti ćete izvući najbolju pouku i otvoriće vam neke nove vidike.

 

Evo da li čovek može da se zarazi korona virusom dva puta: Mišljenje stručnjaka i misteriozni slučaj iz Japana!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...