Filis Sjuz (92) preskače uže, vežba jogu i igra tango: Nisam uvek bila ovakva, bila sam lenja do 85. godine! (VIDEO)

Filis Sjuz ima 92 godine i svako jutro preskače uže po 6 minuta, vežba jogu 45 minuta, a barem tri puta nedeljno pleše tango

Zanimljivosti
Autor:
Filis Sjuz (92) preskače uže, vežba jogu i igra tango: Nisam uvek bila ovakva, bila sam lenja do 85. godine! (VIDEO)
Foto: Printscreen youtube/Lifescript TV

Da bih bila tamo gde sam sada, promenila sam tri profesije i proživela život. Sada tek znam ko sam i tek sada mi se sviđa to što jesam. Da biste bili ovakvi, morate da želite da se promenite, da budete neustrašivi svaki dan. Ja nisam živela život kakav sam htela sve do 85. godine.

Vežbam jogu i plešem tango, preskačem uže. Nisam planirala ništa od ovoga, ali ove stvari su me same pronašle u zreloj dobi. Ove stvari su mi dale najviše u životu. Sada pišem poeziju, blogujem, komponujem muziku... I pre nego što sam počela da plešem tango, ja sam komponovala muziku...

Jogom nisam htela da se bavim ali me je drugarica nagovorila da odem sa njom na čas. Bilo je toplo i prepuno ljudi, a moja prva reakcija je bila negativna. Ali nakon kratkog razgovora sa instruktorom i samo pet minuta meditacije, po prvi put sam zauzela pozu psa i moje telo je reagovalo: "Mislim da mi se ovo sviđa!"

Dok budem živa nastaviću da se bavim jogom.

Najzgodnija baka (80) na svetu: Trbušnjaci za desetku, počela da vežba u 57. godini! (FOTO, VIDEO)

Ja vežbam jogu da bih živela i živim da bih vežbala jogu. Svaki dan započinjem jogom i vežbam je do 45 minuta. Tako mi se svi mišići hrane, a telo i um jačaju. Da, verovatno da postoje i drugi načini da se telo istrenira, ali po meni ništa nije tako sveobuhvatno kao joga. Cilj je samo nikada ne reći: "Nemam vremena!"

Nedostatak vremena je loš izgovor koji vas sprečava da se osećate bolje i da živite duže. Takođe volim svako jutro da preskačem konopac. Ova vežba stimuliše celo telo. Tajna je da počnete sporim korakom i skočite samo na minut, zatim dva i tako dalje. Na kraju, ako ste opsednuti kao ja, skakaćete šest minuta.

Najpametnija Beograđanka zadivila Srbiju: Mara (73) pliva, vozi rolere i vesla, dok njene vršnjakinje ne mogu ni da prošetaju! (VIDEO)

Uveravam vas, razvoj izdržljivosti će vas iznenaditi. Ne slušajte one koji kažu da uže može biti štetno. Već dve godine preskačem uže i ne osećam bol. Pomislite samo kako uže utiče na kardiovaskularni sistem - sveža krv i kiseonik ulaze u srce i pluća. Bez obzira koliko vam je godina, nemojte da vas je sram - samo skačite! Garantujem vam da ćete duže živeti i biti zdraviji!

Za mene je joga, tango i preskakanje užeta sveto trojstvo!

Slušajte svoje telo i poštujte ga i osećaćete se fantastično!

Stil.kurir.rs

Baka (90) izašla na led u klizaljkama: Zbog onog što je uradila klanja joj se ceo svet! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs