KEFIR JE NAJVEĆA KUĆNA MAČKA NA SVETU I SVI PRVO POMISLE DA JE PAS: Ima preko 12 kg, a vlasnica tvrdi da će još da raste

Mačak Kefir ima godinu i devet meseci i blizu 13 kilograma, a njegova vlasnica kaže da će još da raste.

Ljubimci
Autor:
KEFIR JE NAJVEĆA KUĆNA MAČKA NA SVETU I SVI PRVO POMISLE DA JE PAS: Ima preko 12 kg, a vlasnica tvrdi da će još da raste
Najveća kućna mačka na svetu ima 13 kilograma, Foto: Printscreen/instagram

Mačke su mnogima omiljene životinje, a na svetu postoje tri vrste koje su najskluplje. Ipak, jedan mačak poneo je laskavu titulu najveći mačak na svetu, a kako njegova vlasnica tvrdi on nema cenu i ne bi ga nikada prodala.

Mačak Kefir postao je internet zvezda, a to može da zahvali prvenstveno svojoj veličini. Ovaj godinu i devet meseci star mačak ima skoro 13 kilograma.

Kefir živi u Starom Oskolu s vlasnicom Džulija Mininom koja ga je nabavila dok je u Rusiji na snazi bio režim samoizolacije zbog pandemije. Odlučila je da sa suprugom i decom nabavi mače kako bi im život u kući bio zabavniji.

“Nikad ranije nismo imali mačke. Prelistali smo oglase obližnjeg prihvatilišta i potpuno slučajno ugledali malo belo mače. Sve su ostale mace izgledale nekako obično, a on je bio jedini u leglu. Odmah sam se zaljubila”, rekla je Džulija za ruske medije i dodala kako je bila razočarana kad ga je videla uživo jer joj se na slikama činio simpatičnijim.

Kaže da je Kefir, kome jei me dala zbog bele dlake, prvo bio jako mršav, ali je s pet meseci počeo da jede sve pred sobom. Za godinu dana se utrostručio, a sada ima 12.5 kilograma.

Mačak Kefir važi za najvećeg mačka na svetu
Mačak Kefir važi za najvećeg mačka na svetu foto: Printscreen/instagram

“Po karakteru je kao čovek. Jako je pametan. Čak sedne s nama za sto kada večeramo, ima svoju stolicu, tako da nam pravi društvo”, rekla je Džulija o svom mačku.

Dodala je i da smatra da će Kefir još rasti.

“Normalno je da mačke rase Mejn kun rastu dok ne napune tri godine. Smešno je kako drugi reaguju kada ga vide jer je ogroman. Mnogi prvo pomisle da je to pas”, ispričala je njegova vlasnica.

Džulija kaže da joj je jasno zašto je njen mačak toliko popularan i dodaje da većina Kefirovih ljubitelja ne veruje da mačak stvarno postoji i često komentarišu da je u pitanju montaža.

Takođe, mnogi žele da kupe Kefira, ali to bi bilo strašno. On je član porodice”, zaključila je Džulija.

Mačak Kefir ima preko 12 likograma
Mačak Kefir ima preko 12 likograma foto: Printscreen/instagram
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs