NAJBOLJI PSI ZA STAN: 5 rasa koji su kao žive igračke, umiljati i nežni - niko im ne može odoleti

Ovi psi su kao stvoreni za život u stanu - nežni su i osetljivi, kao male plišane igračke

Ljubimci
Autor:
NAJBOLJI PSI ZA STAN: 5 rasa koji su kao žive igračke, umiljati i nežni - niko im ne može odoleti
Najbolji psi za stan, Foto: Shutterstock

Svi znamo da nema boljeg kućnog ljubimca od psa. Ukoliko razmišljate o tome da nabavite psa kojeg ćete čuvati u stanu, prvo odgovorite na ova tri pitanja:

  1. Da li imate dovoljno prostora za kućnog ljubimca u stanu?
  2. Da li imate dovoljno vremena da se posvetite psu, da ga šetate i igrate se sa njim?
  3. Ako želite ljubimca sa dužim dlakama, da li ste spremni da ga redovno vodite u salon na šišanje i da li ste ravnodušni prema dlakama po stanu i nameštaju?

Ako ste i dalje sigurni da želite da bavite psa, onda razmislite na jednu od ovih 5 rasa:

1. JORKŠIRSKI TERIJER

Ukoliko imate malu decu, nije preporučljivo da birate ovu rasu jer jorkširski terijer ume da bude netolerantan i netrepeljiv prema deci mlađih uzrasta.

Prednost Jorkširskog terijera jeste njegova izuzetna inteligencija. Oni lako uče nove komande, ali ne zaboravite da je potrebno jako puno ljubavi, pažnje i rada. Oni umeju biti i dosta ljubomorni ukoliko primete da nekome dajete više pažnje nego njima, piše petrepublic.rs

2. MALTEZER - pravi pas za porodicu sa decom

Sa decom i drugim životinjama iz svog okruženja su jako strpljivi i tolerantni, ali u šetnji, iako mali i na oko mili umeju da laju pa čak i trče ka nepoznatim ljudima i psima kako bi zaštitili svoju teritoriju i vlasnika, tako da je potrebno biti na blagom oprezu i preporučuje se da ovu rasu šetate na povocu.

3. PUDLA

Ova rasa je izuzetno inteligentna, ne linjaju se, imaju hipoalergensku dlaku i za njih je karakteristično da im dlaka nema neprijatan miris.

4. PATULJASTI ŠNAUCER

Ne zahtevaju duge šetnje i redovnu aktivnost, sasvim im je dovoljno da u šetnju idu samo da bi obavili fiziološke potrebe, ali to ne znači svakako da ne uživaju u igri, trčanju, dugim šetnjama i vremenu provedenom sa porodicom. U izboru sa ovom pasminom nema greške. Dobijate pravog čuvara u malom pakovanju i vernog i pouzdanog prijatelja.

5. ŠI CU

ŠI CU je rasa kojoj je neophodna redovna šetnja i fizička aktivnost u prirodi, pa se preporučuje da ovu rasu uzimate ukoliko ste i sami aktivni. Dakle, ukoliko ste ljubitelj ove rase, spremite se da izdvajate posebno vreme za negu vašeg ljubimca, a u zamenu ćete dobiti neodoljivog pratioca za svaku priliku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs