Takve ljubavi uvijek najviše privlače

Filmovi o zabranjenim ljubavima koje obožavamo: Strast, ljubav ili bolest? (VIDEO)

Oduvek se govorilo da je zabranjeno voće najslađe voće, a ovi filmovi nas samo dodatno uveravaju u istinitost tog uverenja!

Filmovi
Autor:
Filmovi o zabranjenim ljubavima koje obožavamo: Strast, ljubav ili bolest? (VIDEO)
Scena iz filma "Lolita", Foto: Profimedia

Zabranjene ljubavi su oduvek bile tema mnogih umetničkih ostvarenja, a filmovi ne zaostaju u prikazima istih. Tako smo svedočili različitim zabranjenim ljubavima koje su prikazane na velikom platnu, od kojih su neke svoju inspiraciju crpele iz književnih klasika, a neke su se po prvi put prikazale upravo na filmovima. Za neke od njih smo navijali i teško prihvatali što se na kraju nisu završile hepi endom, kao što je slučaj ljubavi između Rouz i Džeka u bezvremenskom "Titaniku".

Neke ljubavi nam nisu bile jasne i čini se kako ih nikada nećemo razumeti - tu se naravno misli na ljubav koja je prikazana u "Loliti", filmu koji je nastao prema hvaljenom romanu Vladimira Nabokova. U svakom slučaju, one su takve da nas nikada ne ostavljaju bez jakog utiska, stava i određene doze emotivne involviranosti i često se dogodi da upravo takvu vrstu filmova možemo da gledamo po nekoliko puta.

Mi vam u nastavku donosimo one filmove koji su nam se zauvek urezali u pamćenje i koje biste uskoro trebali ponovo da pogledate:

"Lolita" 1997.

"Engleski pacijent" 1996.

"Fantom iz opere" 2004.

"Titanik" 1997.

"Dečaci ne plaču" 1999.

"Planina Broukbek" 2005.

"Diplomac" 1967.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs